Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Ο Τάσος Κάκος της Αργεντινής

Την ίδια μέρα που ο πιο διάσημος Έλληνας διαιτητής Τάσος Κάκος έγινε για μια ακόμα φορά το πρόσωπο της ημέρας στο ελληνικό ποδόσφαιρο (αναγκάζοντας αυτόν τον άγιο άνθρωπο Σάββα Θεοδωρίδη να μιλήσει για πρώτη φορά στη ζωή του για διαιτητές), ο “κορυφαίος” διαιτητής της Αργεντινής Πάμπλο Λουνάτι (τουλάχιστον για το 2012) μάζευε τα φώτα της δημοσιότητας στη δική του χώρα. Ο Λουνάτι έδωσε την παραπάνω μαϊμουδιά πέναλτι στη Ρίβερ (που και να υπάρχει επαφή είναι μάλλον εκτός περιοχής), με το οποίο  ο Καβενάγκι έγραψε το τελικό 1-0 απέναντι στην Άρσεναλ Σαραντί.

Ο Λουνάτι στα 46 του χρόνια είναι διεθνής διαιτητής που του αρέσει να μιλάει πολύ με τους παίκτες. Και όχι μόνο. Το 2011 έδινε live συνέντευξη σε ένα ραδιόφωνο, ενώ βρισκόταν κάπου έξω. Ένας οπαδός πέρασε από εκεί που ήταν και σαν σωστός οπαδός τον έβρισε για μια απόφασή του στην 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Ο Λουνάτι χωρίς να ντραπεί γύρισε και του είπε 4-5 φόρες για ένα συγκεκριμένο μέρος του σώματος της μητέρας του και στην συνέχεια τον αποκάλεσε “puto” μερικές φορές ακόμα. Στη συνέχεια επέστρεψε στην κουβέντα με τον δημοσιογράφο.

Όπως σε όλες αυτές τις ιστορίες, ο μύθος μπερδεύεται με την πραγματικότητα. Οι φήμες ότι ο Λουνάτι παρουσιάζεται πολύ πιο πλούσιος από ότι θα έπρεπε να είναι κάποιος διαιτητής μάλλον ισχύουν. Συνάδελφοί του σχολιάζουν το πανάκριβο αυτοκίνητο που έχει και δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τα χρήματά του. Το σίγουρο είναι ότι πέρσι τον Απρίλιο γίνεται έρευνα για φοροδιαφυγή και έλεγχος στο σπίτι του (κατά κάποιες πληροφορίες σε επτά σπίτια που έχει στο όνομά του). Εκεί ακούγονται διάφορες φήμες, όπως ότι έχει εσωτερικό ασανσέρ. Αυτό που κυκλοφορεί περισσότερο όμως είναι η ατάκα ενός από τους τύπους του ΣΔΟΕ που λέει: “Όταν μπήκαμε στο μπάνιο νομίζαμε ότι ήμασταν στο Μονουμεντάλ”. Ο Λουνάτι φέρεται να είχε περισσότερα αναμνηστικά της Ρίβερ Πλέτι και από μπουτίκ της ομάδας.

Οι δημοσιογράφοι αρχίζουν να ψάχνουν τα ματς της Ρίβερ που έχει διευθύνει. Το γεγονός είναι ότι δεν έχει αποβάλλει ποτέ παίκτη της Ρίβερ, σε αρκετά όμως δεν έγινε κάτι το ιδιαίτερο (π.χ. έχει διευθύνει και Μπόκα-Ρίβερ στο οποίο έδωσε πέναλτι στην Μπόκα) και σε κάποια υπάρχουν και παράπονα από τη Ρίβερ. Υπάρχουν όμως και μερικά ματς στα οποία οι αποφάσεις του βγάζουν μάτια. Το 2012 δίνει μέσα στο Χουχούι απίστευτη μαϊμουδιά πέναλτι στη Ρίβερ και στον “δικό μας” Τσόρι Ντομίνγκες. Ενώ το 2007 κρατάει καθυστερήσεις αντίστοιχες του πρόσφατου Λεβαδειακός-Ολυμπιακός σε αγώνα Ρίβερ-Ροζάριο.

Η Ροζάριο Σεντράλ κερδίζει 0-2 μέσα στο Μονουμεντάλ, ενώ ο Λουνάτι δεν της έχει δώσει πέναλτι σε χέρι του Σάντσες. Η Ρίβερ καταφέρνει να ισοφαρίσει σε 2-2 το σκορ στο 75′ και ο Λουνάτι δείχνει 6 λεπτά καθυστερήσεις, παρ’ ότι έχουν γίνει μόλις δυο αλλαγές. Η αλήθεια είναι ότι η Ροζάριο έκανε τρομερές καθυστερήσεις (έδινε μάχη για παραμονή), αλλά τα 6 λεπτά ήταν υπερβολικά. Η Ρίβερ πίεζε για την πλήρη ανατροπή, αλλά τελικά στο 94′ η Ροζάριο σε μια αντεπίθεση κάνει το 2-3. Ο προπονητής της Ροζάριο σηκώνει παίκτη για αλλαγή, ολόκληρος ο πάγκος φωνάζει. Ο Λουνάτι κάνει πως δεν ακούει. Χαμός στον πάγκο. Ο χρόνος των καθυστερήσερων συμπληρώνεται, αλλά ο Λουνάτι δίνει κόρνερ στη Ρίβερ. Ο αιώνιος αναπληρωματικός τερματοφύλακας της Ροζάριο Χερνάν Καστεγιάνο τρέχει στις κάμερες και τα μικρόφωνα: “Είναι τρελός, είναι ένας τρελός. Είναι απατεώνας.” Ο Λουνάτι τον αποβάλλει και ταυτόχρονα δείχνει δυο λεπτά ακόμα. Στο 98ο και 30 δεύτερα η Ρίβερ κάνει μια γιόμα και ο υπερ-παιχταράς Ρανταμέλ Φαλκάο πιάνει μια απίστευτη κεφαλιά κάνοντας το 3-3. Ο Καστεγιάνο που δεν έχει πάει στα αποδύτηρια ορμάει πάνω του και το ματς κλείνει με έναν χαμό στο γήπεδο.

Πέρσι, μετά τις έρευνες του ΣΔΟΕ γράφεται ότι ο Λουνάτι τελειώνει από τη διαιτησία. Όπως βλέπουμε, έναν χρόνο μετά, ο διαιτητής που δεν έχει διστάσει να μαλώσει με τον Ρικέλμε και τον Βερόν, συνεχίζει να γίνεται θέμα σφυρίζοντας πέναλτι όπως το χθεσινό.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Κοράκια, ποδόσφαιρο Λατινικής Αμερικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Πιάνοντας την μύτη σου στο Μπομπονέρα

Ο Τεόφιλο Γκουτιέρες είναι ένας Κολομβιανός επιθετικός που σκοράρει στις εστίες, αλλά συχνότερα σκοράρει σε εξωαγωνιστικές υποθέσεις. Οι παλιότεροι ίσως να τον θυμούνται όταν έβγαλε στα αποδυτήρια της Ράσινγκ Κλουμπ αεροβόλο και απείλησε τον συμπαίκτη του Σάχα. Από τότε πέρασε από διάφορες ομάδες και όταν πήγε στη Ρίβερ έγινε κόκκινο πανί για τους οπαδούς της […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο Νόλε, ο Πάπας και μια φανέλα

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς βρίσκεται αυτές τις μέρες στην Αργεντινή για μια σειρά αγώνων επίδειξης μαζί με τον Ράφα Ναδάλ για το αντίο του μεγάλου Αργεντίνου τενίστα Νταβίντ Ναλμπάντιαν. Ο Σέρβος κι ο Ισπανός είχαν ένα πλήρες πρόγραμμα και είπαν να παίξουν έναν αγώνα τένις για να ξεμουδιάσουν πάνω σε καραβάκι σε… δημοφιλές παγόβουνο που αποτελεί […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *