Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Οι εμφανίσεις του Μουντιάλ (Μέρος Β’)

Mexico 2014 World Cup Home Kit (2)

Συνεχίζουμε την παρουσίαση των εμφανίσεων των ομάδων του Μουντιάλ με το δεύτερο μέρος και ξεκινούμε με το Μεξικό. Το Μεξικό μάς έχει συνηθίσει παλαιότερα σε επικές εμφανίσεις με φολκλορικά στοιχεία. H φετινή του δεν είναι άσχημη για ομάδα, αλλά για εθνική μου φαίνεται κάπως ανέμπνευστη. Ειδικά αυτοί οι κεραυνοί μπροστά που ντεμέκ αντιπροσωπεύουν τη δύναμη της χώρας. Να πω την αλήθεια μου θυμίζει εμφάνιση ομάδας ΜLS, χωρίς να είναι κακή είναι σχετικά αδιάφορη. Η δεύτερη είναι ακόμα χειρότερη, αφού αντί των αστραπών και των βροντών έχει κάτι που θυμίζει καρδιογράφημα.

Chile 2014 World Cup Home Kit (1)

Μένουμε στην Αμερική και πάμε στη Χιλή. Η εμφάνιση που έβγαλε η Πούμα είναι σχετικά απλή (και αυτό είναι συν), στο γενικότερο στυλ των εμφανίσεων που μας έχει συνηθίσει η χώρα του Σάλας. Προσωπικά μου αρέσει, αν και αυτές οι άσπρες γραμμές είναι ψιλοαχρείαστες. Δεν είναι η καλύτερη φανέλα, αλλά είναι από τις καλές που θα δούμε και μακάρι να φέρει και γούρι στη χώρα.

Portugal 2014 World Cup Home Kit (1)

Αρκετά καλά λόγια (ή έστω όχι αρνητικά) και ήρθε η ώρα για κράξιμο. Με την συγκεκριμένη πιτζαμοεμφάνιση της Πορτογαλίας. Ο Κριστιάνο πρέπει να δάκρυσε (και πιθανότατα να δοκίμασε έτσι το πόσο απορροφάει τον ιδρώτα το ύφασμα) μόλις την είδε. Είμαι σίγουρος ότι δεν θα τη φορούσε ούτε για να πάει για ύπνο. Ορκίζομαι ότι σε βαμβακερό θα ξεπουλούσε σε γηροκομεία. Το καλό με αυτές τις εμφανίσεις είναι από την τηλεόραση δεν φαίνονται τόσο καθαρά και γλιτώνουμε την ταλαιπωρία.

Italy 2014 World Cup Home Kit (1)

Δεν υποστηρίζω, αλλά συμπαθώ την Ιταλία. Δεν ξέρω γιατί. Ίσως γιατί λατρεύω τον εθνικό της ύμνο, ίσως γιατί έχει πλάκα να βλέπεις τα ομορφόπαιδα (Κιελίνι κάτσε κάτω) με το γυαλισμένο μαλλί και την κίνηση διαμαρτυρίας με τα δυο χέρια. Οπότε για Ιταλία να πω την αλήθεια περίμενα κάτι πιο στυλάτο. Οι γραμμές που είδαμε στη Χιλή είναι και εδώ παρούσες και μου την σπάνε, αλλά επίσης δεν μου αρέσουν οι σημαιούλες στα μανίκια. Λίγα πράγματα. Δεν ενθουσιάστηκα. Επίσης μην δείτε τη 2η. Είναι λευκή με ψιλές, ψιλές κάθετες ρίγες και μέσα σε όλα τα άλλα έχει και τις γραμμές στα χρώματα της Ιταλίας. Μιλάμε για απαράδεκτη.

Germany 2014 World Cup Away Kit (1)

Αυτή είναι η 2η της Γερμανίας. Στις εύλογες απορίες θα απαντήσω τα εξής: ναι είναι ίδια με της Φλαμένγκο, όχι δεν είναι Ralph Lauren Polo Sport. Φοριέται εύκολα με ένα τζινάκι και σανδάλι με άσπρη κάλτσα. Όχι ΟΚ, δεν είναι άσχημη σαν φανέλα απλά τη βλέπεις και περιμένεις να δεις αγώνα του Λιμπερταδόρες. Η πρώτη της Γερμανίας είναι στα κλασσικά άσπρα με τα χρώματα της σημαίας, όχι κανένα αριστούργημα πάντως.

Honduras 2014 World Cup Kits

Η Ονδούρα ντύνεται από τη Joma (για τους φίλους χώμα) και οι εμφανίσεις της είναι συγκλονιστικά απλές με το τεράστιο H που έχει ως σύμβολο να θυμίζει κολεγιακή ομάδα. Σε αντίθεση με άλλες που είδαμε, εδώ το απλό δεν μοιάζει με μίνιμαλ, αλλά με φτωχό. Το σημαντικότερο πάντως είναι η συμμετοχή για τη συγκεκριμένη χώρα.

Russia 2014 Home Kit 1

Ξέρω ότι αρκετοί θα διαφωνήσουν, αλλά μου άρεσε πολύ η εμφάνιση της Ρωσίας. Το πρόβλημά μου με τη Ρωσία είναι ότι δεν ξέρει τα χρώματά της. Από άσπρο και μπλε μέχρι το κόκκινο μοιάζει να μην έχει χαρακτήρα. Η συγκεκριμένη πάντως φανέλα και παρά το φλωρινιώτικο χρυσό είναι πολύ ωραία. Το υδατογράφημα δείχνει το Μουσείο Κοσμοναυτών ενώ και στην πίσω πλευρά υπάρχει αναφορά στο διαστημικό πρόγραμμα της χώρας, με το μότο να είναι “Πάμε”, λόγια όχι και τόσο σοφά που όμως έχουν ακουστεί από το στόμα του Γιούρι Γκαγκάριν. Από τις καλύτερες του Μουντιάλ. Φέρνουν και λίγο προς ΕΣΣΔ, στο γενικότερο κλίμα των εποχών με τα γεγονότα στην Ουκρανία.

Uruguay 2014 World Cup Home Kit (1)

Όχι, όχι, όχι. Όπως η Αντίντας φοράει πολύ τις ρίγες (είδατε τι ωραία της Ρωσίας που δεν είχε;), έτσι κι η Πούμα έχει κόλλημα με αυτές τις γραμμές στο πλάι. Στην περίπτωση της Ουρουγουάης είναι και σε ένα τραγικό χρώμα ξεβαμμένο χρυσουλί που υποτίθεται ότι αντιπροσωπεύει τα κερδισμένα της Μουντιάλ. I call bollocks. Ακόμα και το γαλάζιο μου φαίνεται κάπως ξεθωριασμένο. Η δεύτερη είναι η ίδια σε άσπρο. Το μόνο ωραίο είναι οι γαμάτες κάλτσες, αλλά άμα αρχίσουμε να σχολιάζουμε και τις κάλτσες θα μας πάρουν με τις πέτρες.

Spain 2014 World Cup Home Kit (6)

Σώστε την εικόνα της φανέλας της Πορτογαλίας. Ανοίξτε την με κάποιο πρόγραμμα για φωτογραφίες. Κάντε περιστροφή 90 μοιρών. Έχετε την 1η εμφάνιση της Ισπανίας. ΟΚ υπερβάλλω και το κόκκινο της Ισπανίας είναι πιο ωραίο σαν χρώμα, αλλά κατά τα άλλα δεν έχει διαφορά. Είναι μια φωτογραφία στην οποία τη φοράει ο Ινιέστα που είναι ήδη αδύνατος και τον κάνει να μοιάζει με πεινασμένο παιδάκι από σποτ της Unicef. Η 2η είναι μαύρη με κάτι φωσφοριζέ κίτρινα που βγάζουν μάτι από εκατό μέτρα.

Ghana 2014 World Cup Away Kit 1

Η πρώτη εμφάνιση της Γκάνας είναι κάτασπρη εκτός από έναν φοβερό γιακά με κάτι επικές τραϊμπαλιές. Κατά τα άλλα κάτασπρη. Οπότε εμείς βάζουμε τη 2η που στα πρότυπα της Πούμα και του Καμερούν είναι γεμάτη με μπιχλιμπίδια. Σίγουρα σε κάποιο συνωμοσιολογικό μπλογκ θα υπάρχει ανάλυση των σατανιστικών συμβόλων και των μασονικών εικόνων. Πούμα και Αφρική συνδυασμός που σκοτώνει.

Ivory Coast 2014 World Cup Home Kit

Μένουμε στην Αφρική και στη χώρα του Ντρογκμπά. Περτικαλί και πράσινες οι φανέλες της Ακτής Ελεφαντόδοντος που θα λέγε κι ο Βερνίκος. Απλές και χωρίς τις πουμίσιες γραμμές είναι αρκετά όμορφες, χωρίς τα όργια του Καμερούν και της Γκάνας. Εγκρίνουμε και επαυξάνουμε.

marcadagua

Με αφορμή την εμφάνιση της Αγγλίας έχω να πω δυο πράγματα. Πρώτον: μου λείπει απίστευτα η Umbro. Δεύτερον: Αν δεν το έχετε μάθει η ΦΙΦΑ έδωσε ντιρεκτίβα στις ομάδες να φοράνε ίδιο χρώμα φανέλα και σορτσάκι φέτος. Ο λόγος; Ετοιμαστείτε. Αν οι εμφανίσεις είναι λέει ίδιο χρώμα πάνω-κάτω θα γράφουν καλύτερα στις HD αναμεταδόσεις της τιβί. Δεν κάνω πλάκα, το ορκίζομαι. Σύμφωνα με τα όσα έχω διαβάσει, η Βραζιλία αποφάσισε να γράψει στα τέτοια της την ΦΙΦΑ και θα παίξει με το κλασσικό της σορτσάκι. Άλλες χώρες όμως όπως Γερμανία, Πορτογαλία και Ιταλία φαίνεται να το υπακούν. Το ίδιο έγινε και με την Αγγλία που αποφάσισε να παίξει με ολόασπρα, γεγονός που σε μια χώρα που αγαπάει τις παραδόσεις έφερε αντιδράσεις. Δεν είμαι σίγουρος αν αυτή είναι η οριστική φανέλα της χώρας, αλλά ψάχνοντας βρήκα αυτή σε αρκετά σάιτ οπότε την μεταφέρω με κάθε επιφύλαξη.

Ecuador 2014 Away Kit

Πάμε στον Ισημερινό και την εταιρεία Marathon που έκανε αρκετά καλή δουλειά. Θες λίγο τα χρώματα, θες λίγο το απλό σχέδιο οι εμφανίσεις του Εκουαδόρ (τόσο εντός, όσο και εκτός) είναι ωραιότατες. Να πω την αλήθεια, μου αρέσει να έχουμε και παραπάνω εταιρείες, γιατί οι τρεις μεγάλες συχνά δίνουν τα ίδια σχέδια και απλά αλλάζουν τα χρώματα. Οπότε μπράβο στη συγκεκριμένη φίρμα που έβγαλε μια κλασσική λατινοαμερικάνικη φανέλα.

Algeria 2014 World Cup Home Kit

Η εμφάνιση της Αλγερίας έχει το ίδιο στυλ της Πούμα που χρησιμοποιείται σε άλλες χώρες, ευτυχώς χωρίς τις γραμμές. Δεν έχει και πολλά να σχολιάσεις, είναι άσπρη και χωρίς πολλά μπλιμπλίκια. Διαίτης και νηστείας κατά το Ραμαζάνι.

Για λόγους χώρου βάζουμε τις υπόλοιπες μαζί, ίσως αδικώντας μερικές που είναι αρκετά καλές. Ας ξεκινήσουμε με τη χειρότερη του γκρουπ που μάλλον είναι της Κολομβίας. Απαράδεκτες γραμμές, πιθανότατα είδε την εμφάνιση και γι’ αυτό πήγε και τραυματίστηκε ο Φαλκάο. Των ΗΠΑ είναι για να τη φοράς μετά από αγώνα τένις στο country club, δεν περίμενα κάτι πιο “μάτσο” να είμαι ειλικρινής. Ωραίο μπλουζάκι, όχι για ποδοσφαιρική ομάδα. Μέτρια και της Κόστα Ρίκα. Η Λόττο αντί να εκμεταλλευτεί την παρουσία της στο Μουντιάλ έκανε μια εμφάνιση που περνάει απαρατήρητη.

Από την άλλη, η Legea έβγαλε μια καλούτσικη εμφάνιση για τη Βοσνία, αν και αυτό το ενσωματωμένο πράγμα που μοιάζει σαν να φοράς μπλουζάκι από μέσα δεν μου άρεσε. Οι καλύτερες από αυτό το γκρουπ είναι της Ν. Κορέας (ίσως μετράει και η εντυπωσιακή φωτό), αλλά και αυτή της Αυστραλίας που βέβαια για να είμαστε ειλικρινείς θα μπορούσε να είναι άνετα της Βραζιλίας. Κι οι δυο τους όμορφες φανέλες.

Σαν γενικό συμπέρασμα να πω, ότι λίγο οι εντολές της ΦΙΦΑ, λίγο τα προκάτ σχέδια που βγάζουν αρκετές εταιρείες, δεν θα δούμε σπουδαίες εμφανίσεις (κατ’ εμέ) πάντα. Ειδικά αρκετές από τις φανέλες (πέρα από τα όργια Καμερούν-Γκάνας) μοιάζουν σαν να σχεδιάστηκαν σε μισό βράδυ βλέποντας ειδήσεις στην τηλεόραση. Ρωσία-Γαλλία νομίζω ότι μου αρέσουν περισσότερο από όλες, το θέμα βέβαια είναι να δούμε ένα καλό Μουντιάλ γιατί το τελευταίο καλό μάλλον ήταν αυτό του 1998. (τέλος γκρίνιας)

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Για ψώνια, Μουντιάλ 2014

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Τι μπορεί να κάνει η φανέλα για σένα

Φανέλες υπάρχουν πολλές. Ωραίες, άσχημες, ρετρό, υπερ-μοντέρνες, κακόγουστες, αλλά είναι κατά κύριο λόγο αυτό που υπόσχονται. Φανέλες. Τις φοράς στο γήπεδο, στο 5Χ5, στην παραλία και όπου αλλού νομίζεις. Και είναι ένας τρόπος να ενισχύεις την ομάδα σου, τους παίκτες που βλέπουν τα χρώματα στις κερκίδες. Αυτά μέχρι φέτος. Γιατί από φέτος σε μια υπερ-γραφική […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το νέο Μαρακανά: μια ιστορία νοσταλγίας, αντιδράσεων και ανακαίνισης

Αν ρωτήσεις κάποιον να σου πει για τα σημαντικότερα γήπεδα ποδοσφαίρου του κόσμου και δεν γεννήθηκε χθες σίγουρα θα αναφέρει μέσα σε αυτά το Μαρακανά. Το ιστορικό στάδιο του Ρίο έκλεισε αρχικά το 2010, ώστε να γίνουν τα απαραίτητα έργα για να είναι έτοιμο για το Μουντιάλ (αλλά και τους Ολυμπιακούς του 2016). Ένα έργο […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

16 σχόλια σχετικά με το “Οι εμφανίσεις του Μουντιάλ (Μέρος Β’)”

  1. Ο/Η Gia λέει:

    Μπορεί να πέφτω και τραγικά έξω, αλλά η Κολομβία μου θυμίζει μια παλιά Γερμανία, Δυτικιά, Ανατολικιά, κάτι σαν να την έχω ξαναδεί.

    Αφού ακολουθούν τη μόδα, ας πει κάποιος στους σχεδιαστές των αθλητικών εμφανίσεων ότι φέτος, εκτός από το vintage και to φλουο-chic είναι στη μόδα και οι επιρροές από το Game of Thrones (δεν θα έκαναν και γαμάτες εμφανίσεις;).

  2. Ο/Η nearxos λέει:

    Μπορείτε να κάνετε και ένα αφιέρωμα στις κουρτινες μπάνιου που έχει φαγωθεί η γυναίκα μου να πάρουμε;

  3. Ο/Η Gia λέει:

    @nearxos Αν έχετε μπεζ πλακάκια, προτείνω Πορτογαλία. Αν κινείστε σε ψυχρούς τόνους (μπλε, σμαραγδί, άσπρο), προτείνω Ολλανδία. Αν είστε πιο ρουστίκ, Ιαπωνία και ξύλινη ράγα.

  4. Ο/Η Elaith λέει:

    Ω Θεοί…

    Αυτό με το Game of Thrones μου άρεσε.
    π.χ. τα Αδάμαστα Λιοντάρια να έχουν υδατογράφημα τους Λάνιστερς

  5. Ο/Η balkou λέει:

    Δεν μπερδευόμασταν με τα διαφορετικά σορτς στην ασπρόμαυρη τηλεόραση και θα μας μπερδέψουν στην Hd; Τι πίνουν εκεί στη ΦΙΦΑ;

  6. Ο/Η jose λέει:

    Η Αγγλία φωτο του Τζέιμι Λανιστερ.
    Η Αργεντινή φωτο του Τυριον Λανιστερ.
    Η Πορτογαλία φωτο του Τζοφρευ Μπαραθεον.
    Η Ολλανδία φωτο του Ενταρντ Σταρκ.
    Η Ισπανία φωτο της Σερσει Μπαραθεον – Λανιστερ.
    Η Γαλλία φωτο του Ρομπ Σταρκ.
    Η Βοσνία φωτο του σκύλου Κλεγκειν.
    Η Ελλάδα φωτο της Σερσει Μπαραθεον – Λανιστερ.
    Η Αλγερία φωτο του Καλ Ντρογκο.
    Η Βραζιλία φωτο του Θηον Γκρεητζου.
    Η Ουρουγουαη φωτο του Μπασταρδου Σνοου του Μπολτον.
    Οι ΗΠΑ φωτο του Ταιγουν Μπαραθεον.

  7. Ο/Η Elaith λέει:

    @balkou δεν νομίζω ότι το λένε για μπέρδεμα. Ότι θα φαίνεται καλύτερα η εικόνα υποστηρίζουν. Δεν ξέρω ειλικρινά.

    @jose Ισπανία και Ελάδα το ίδιο ρε συ; Μην μας αποβάλλουν…

  8. Ο/Η gmak λέει:

    All White η Team England?

    =/

  9. Ο/Η jose λέει:

    Άντε Ελλάδα φωτο του ευνούχου!!!

  10. Ο/Η jo λέει:

    H κόκκινη της Αγγλίας που ειναι ρε παιδες? Με διαφορα η ομορφοτερη

  11. Ο/Η Elaith λέει:

    Δυστυχώς δεν χωράνε όλες οι φανέλες. Έπρεπε να γίνει επιλογή. 32 ομάδες επί 2 φανέλες θα μας κράζανε και τα περιοδικά μόδας.

    Είναι όντως καλή η κόκκινη της Αγγλίας, αν και έχει αυτές τις ρίγες.

  12. Ο/Η Τρόλο Τομάσι λέει:

    οι πιο πολλες ειναι καλυτερες απο τις κανονικες

    http://www.sport24.gr/football/mundial/mountial_2014/oi_fantastikes_emfaniseis_twn_32_toy_moyntial.2678107.html

  13. Ο/Η jos λέει:

    Μακάρι να μην “υπακούσει” στο νέο κανόνα και η Γαλλία και να παίξει με το συνδυασμό μπλε φανέλα, άσπρο σορτσάκι και κόκκινες κάλτσες που φέτος είναι καταπληκτικός.

    Ο τύπος στο link του sport24 έχει φτιάξει μερικές τρομερές εμφανίσεις, ιδίως οι Αφρικάνικες είναι 5 ηπείρους καλύτερες απ’ τις ορίτζιναλ.

  14. Ο/Η Elaith λέει:

    Από ότι διάβασα η Γαλλία θα παίξει όντως με το άσπρο σορτσάκι…

  15. Ο/Η joe λέει:

    Εμένα η εμφάνιση του Μεξικού πάντως μου θυμίζει power rangers

  16. Ο/Η Ventouza λέει:

    Ε ΟΧΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΚΥΛΟΤΕΣ ΤΟΥΣ ΓΑΛΛΟΥΣ Ο ΡΟΜΠ ΣΤΑΡΚ!

    (ο ακυρος)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *