Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Στιγμές οπαδικής μαγείας

Ένα από τα πιο λατρεμένα ποδοσφαιρικά κλισέ είναι η φράση “στιγμές ποδοσφαιρικής μαγείας μας χάρισε…” η οποία μπορεί να συμπληρωθεί από “ο Λιονέλ Μέσι” μέχρι “ο Μπάμπης Τεννές”, ανάλογα με τη φαντασία, τον οίστρο και τη γλαφυρότητα γραφικότητα του περιγράφοντος. Είναι όμως στιγμές σαν κι αυτή που καταγράφονται σε αυτό το μικρό βίντεο όπου αναλαμβάνει δράση ο “υπέροχος λαός” της κάθε ομάδας, της Τραμπζονσπόρ στη συγκεκριμένη περίπτωση, και ο όρος “μαγεία” αποκτά νόημα, παραπέμποντας σε σόου του Ντέιβιντ Κόπερφιλντ.

Αρκούσε απλά να προηγηθεί η Φενερμπαχτσέ με 1-0 στον αγώνα της περασμένης Δευτέρας στο γήπεδο της Τραμπζονσπόρ για να αρχίσει ένα φαντασμαγορικό σόου με ρίψεις καπνογόνων και φωτοβολίδων στον αγωνιστικό χώρο, σόου που κορυφώθηκε με την εξαφάνιση του τερματοφύλακα της Φενερμπαχτσέ, Βολκάν Ντεμιρέλ. Μετά από αυτή την εξέλιξη ο διαιτητής εντυπωσιασμένος διέκοψε οριστικά τον αγώνα δίνοντας την ευκαιρία στους οπαδούς των γηπεδούχων να συνεχίσουν την ψυχαγωγία τους εκτός γηπέδου, επιδιδόμενοι σε κυνηγητό και αθλοπαιδιές με την αστυνομία.

Πραγματικά μοναδικές στιγμές, που ελπίζουμε κάποια στιγμή να απολαύσουμε και στη χώρα μας, που η αλήθεια είναι ότι έχει μείνει λίγο πίσω, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των ντόπιων οπαδών που σερβίρουν in your face αναψυκτικά σε αντίπαλους προπονητές κι ας μην έχουν παραγγείλει, ρίχνουν μολότοφ σε OB Van τηλεοπτικών σταθμών προσφέροντας εναλλακτικές πηγές θέρμανσης, αλλά και κάποιων ποδοσφαιριστών που διανθίζουν το ρεπερτόριό τους με αριστερά κροσέ, δείχνοντας πώς πρέπει να παίζεται το άθλημα από άντρες. Προσπάθειες που ευτυχώς ενθαρρύνονται από τους ποδοσφαιρικούς παράγοντες και τον αθλητικό τύπο, αλλά, για να καταφύγουμε σε άλλο ένα αγαπημένο κλισέ, εχθρός του καλού είναι το καλύτερο.

Είναι γνωστό ότι στο sombrero αγαπάμε το ποδόσφαιρο, ήταν λοιπόν καθήκον μας να αναδείξουμε αυτές τις όμορφες στιγμές και να κάνουμε κάποιες επισημάνσεις. Ελπίδα όλων μας ότι οι αρμόδιοι θα δείξουν ανάλογα αντανακλαστικά και θα δραστηριοποιηθούν.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

βιντεοθεραπεία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Σιγουριά στα μετόπισθεν

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=m7fWnx5UMBA#at=94 Η Ν. Αμερική μας έχει χαρίσει μερικούς υπερ-γραφικούς τερματοφύλακες κατά καιρούς. Ο Χουάν “Τσικίτο” Φλόρες είναι ένας ακόμα τέτοιος και όποιος ψάξει λίγο για φωτογραφίες του π.χ. θα το καταλάβει. Ο Περουβιανός γκολκίπερ έχει φτάσει ακόμα και στην εθνική ομάδα της χώρας του και πλέον αγωνίζεται στην Ουνιόν Κομέρσιο (ίσως κάποτε πρέπει να ασχοληθούμε […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Εκατόν σαράντα χρονών

Στις 21 Νοεμβρίου του 1874 τέσσερις παίκτες μιας ομάδας κρίκετ του Μπέρμιγχαμ πήγαν να παρακολουθήσουν ένα παιχνίδι ράγκμπι, ψάχνοντας για ένα δεύτερο άθλημα με το οποίο θα μπορούν να ασχολούνται τους χειμωνιάτικους μήνες. Όπως λέει ο μύθος, κατά την επιστροφή τους από το γήπεδο κοντοστάθηκαν κάτω από μια λάμπα ενός δρόμου και βλέποντας ένα αυτοσχέδιο ποδοσφαιρικό […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *