Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Στο Ύψος της Διοργάνωσης

Μια από τις αγαπημένες κλισεδιές του ποδοσφαίρου είναι ότι ‘Εεε, το κύπελλο είναι ο θεσμός των εκπλήξεων’. Αυτό τα τελευταία χρόνια σπάνια επιβεβαιώνεται. Συνήθως το κατακτά κάποια διεκδικήτρια του πρωταθλήματος, άντε κάποια από τις ομάδες που βγαίνουν Ευρώπη, που έκπληξη δεν το λες. Υπάρχουν οι ήρωες της μίας βραδιάς, κάποια στιγμή, αλλά ως εκεί. Το κύπελλο το σωστό, το κλασσικό, το μόρτικο, το Αγγλικό όμως είναι άλλη φάση, άσχετα με το γεγονός ότι η φετινή διοργάνωση ήταν επεισοδιακή.

Πέρυσι το κατέκτησε η τίμια Γουΐγκαν κόντρα στους πετρελαιάδες της Σίτυ. Και αν ο μικρός μπορεί να κερδίσει μια φορά το μεγάλο, ποιες είναι οι πιθανότητες να το ξανακάνει; Στο κύπελλο Αγγλίας γίνεται, και μάλιστα την επόμενη χρονιά. Μέσα στο Έτιχαντ, με νοοτροπία μεσαιωνικού πολεμιστή, επηρεασμένου από το Game of Thrones. ‘Δεν αφήνω έτσι εύκολα τον τίτλο, λεφτά μου’.

Wigan

Το κύπελλο Αγγλίας είναι πολύ γουστόζικη διοργάνωση. Όχι μόνο με τα μονά ματς, αλλά και με τη λογική Final 4 στο τέλος. Φέτος στο F-4 έχουν πάει δύο από την Premier (Άρσεναλ, Χαλ), ένας από την Championship (Γουΐγκαν), που προσπαθεί να υπερασπιστεί τον τίτλο της και μια ομάδα από την Τρίτη κατηγορία τη League 1, η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ. Η οποία έχει προπονητή το Νάιτζελ Κλαφ, τέκνο του γνωστού Μπράιν Κλαφ.

Η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ πήγαινε για φούντο στην κατηγορία της το Γενάρη, όμως η πρόκριση κόντρα στη Φούλαμ στην παράταση τους έδωσε τεράστια τόνωση και από τότε έχουν μόνο νίκες. Ο Κλαφ τζούνιορ χαρακτήρισε την πρόκριση ‘turning point’. Ο  προβοκάτορας της αγγλικής τηλεόρασης τον ρώτησε μετά από αυτό το παιχνίδι αν μπορεί να κατακτήσει το μόνο τρόπαιο που δεν κατέκτησε ο πατέρας του. Ως γνήσιος εκπρόσωπος του κλαν των Κλαφ απάντησε ότι: “Να είστε σίγουροι ότι θα το παλέψουμε. Το έχουμε ως στόχο”.

Nigel Clough

Συνεχίζοντας την Κλαφιάδα, πριν τον προημιτελικό με την Τσάρλτον επιτέθηκε στην ομοσπονδία για τη μετάθεση του παιχνιδιού το μεσημέρι. Δήλωσε πριν το ματς ότι:

Στην ομοσπονδία δεν σέβονται το παιχνίδι και τους οπαδούς, αλλά μόνο την τηλεόραση και τα χρήματα που δίνει. Το πρώτο τραίνο από το Τσάρλτον φτάνει στο Σέφιλντ εφτά λεπτά μετά την έναρξη του παιχνιδιού. Δοκιμάσαμε να το μεταθέσουμε Σάββατο ή Παρασκευή βράδυ, αλλά η ομοσπονδία δεν το δέχτηκε. Το ίδιο θα έλεγα αν δεν μπορούσαν οι δικοί μας οπαδοί να πάνε στο Τσάρλτον. Ευχαριστούμε την τηλεόραση για τα χρήματα που δίνει, όμως η ομοσπονδία έχει ξεχάσει τι κάνει αυτό το άθλημα να έχει γκελ στον κόσμο.

Είναι η πρώτη ομάδα από την τρίτη κατηγορία που πηγαίνει στο Γουέμπλεϋ από το 2001. Και αν η Άρσεναλ έχει πλέον χρυσή ευκαιρία από τη σύνθεση του F-4 να πάρει τίτλο μετά από εννιά χρόνια, η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ είναι η ομάδα στην οποία πέφτουν όλα τα φώτα. Όχι γιατί έχει πειρατικά γιαταγάνια ως σήμα, αλλά λόγω του προπονητή της.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Αγγλικό πρωτάθλημα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Στο Θολωμένο Μου Μυαλό

Μια από τις αγαπημένες δηλώσεις παιχτών πριν και μετά τα παιχνίδια είναι εκείνη που αναφέρεται στην ψυχολογία. Έχουμε ακούσει ορισμένα αριστουργήματα όπως: ‘Το γρήγορο γκολ που πετύχαμε μας ανέβασε την ψυχολογία και μετά ελέγξαμε το παιχνίδι. Ύστερα δεχτήκαμε ένα γκολ σε ανύποπτη φάση και έπεσε η ψυχολογία μας. Μιλήσαμε στο ημίχρονο και βγήκαμε με άλλη […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Οι Οπαδοί του Λόφου

Την Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014 η Κόβεντρυ έπαιζε με τη Στήβενεϊτζ. Ήταν ένα συνηθισμένο ματς για τους οπαδούς της τη φετινή χρονιά. Ταξίδεψαν στο Νορθάμπτον, διανύοντας μια διαδρομή 70 μιλίων πήγαινε-έλα από το Κόβεντρυ, και στήθηκαν στο λόφο πάνω από το γήπεδο. Μερικοί, που έμεναν στο Λονδίνο, χρειάστηκε να κάνουν πάνω από 200 μίλια απόσταση […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *