Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Football’s house of cards

A Game of Numbers – New York Times Op-Doc from Kris Hofmann on Vimeo.

Φέτος παρακολουθούμε ένα συγκλονιστικό αγγλικό πρωτάθλημα, πιθανότατα το καλύτερο στην εποχή της Πρέμιερ Λιγκ με καταπληκτικά παιχνίδια, πολλά γκολ, καλές ομάδες και μεγάλη αγωνία για τον τίτλο. Οι αγγλικές ομάδες  ίσως δεν είναι τόσο καλές όσο η Μπάγερν ή οι δυο τρεις μεγάλες του ισπανικού πρωταθλήματος, το αγγλικό πρωτάθλημα ως πρωτάθλημα όμως, ειδικά με τις αγωνιστικές ανισότητες σε Γερμανία και τις οικονομικές στην Ισπανία και το χαμηλό επίπεδο της Ιταλίας, είναι το κορυφαίο αυτή την στιγμή στον κόσμο. Επίσης είναι και το πιο ακριβό. Τόσο ακριβό που προβληματίζει αρκετό κόσμο, όχι όμως αυτούς που θα έπρεπε.

Το “Game of Numbers” είναι ένα βίντεο φτιαγμένο από τους Κρις Χόφμαν και Φιλ Γουόλ και συνοδεύει το άρθρο του Κρις Χόφμαν στην στήλη “Γνώμες” των Νιου Γιορκ Τάιμς με τίτλο “An Unfair Game”. Το βίντεο είναι τόσο καλοφτιαγμένο και απλοϊκό που είναι πανέμορφο και αγγίζει το θέμα με την αγάπη που αρμόζει στο ποδόσφαιρο. Πιθανόν να είναι κομματάκι ρομαντικό, ειδικά εκεί που λέει “πρέπει να μοιραστείς λίγο τον πλούτο με τους οπαδούς” την στιγμή που πλέον μιλάμε για εταιρείες και δισεκατομμυριούχους που δεν νοιάζονται για τίποτα, σίγουρα όμως δεν έχει άδικο όταν λέει ότι το ποδόσφαιρο βασίζεται στους οπαδούς του και χωρίς αυτούς δεν μπορεί να υπάρχει όλη αυτή η “μπίζνα” που θα λεγε κι ο Μάκαρος. Και σίγουρα υπάρχει περιθώριο από τους συλλόγους να έχουν και κέρδη, αλλά να είναι και πιο φιλικές στους οπαδούς τους, όπως π.χ. συμβαίνει στην Μπουντεσλίγκα.

Το θέμα είναι όμως κατά πόσο ο κόσμος μπορεί να αντισταθεί σε τέτοια φαινόμενα πιο ενεργά. Ειδικά σε χώρες σαν τις δική μας που η νούμερο 1 διασκέδαση για τον μέσο οπαδό είναι να την πει τη Δευτέρα το πρωί στον αντίπαλο και το μόνο που απασχολεί μεγάλο μέρος του κόσμου είναι η νίκη με οποιονδήποτε τρόπο και η καταμέτρηση τροπαίων, μου φαίνεται δύσκολο. Γιατί μπορεί να μην έχουμε 4 δις θεατές όπως η Πρέμιερ και να έχουμε ένα σωρό άλλα προβλήματα που στην Αγγλία τα έχουν λύσει, αλλά δεν παύουν οι τιμές των εισιτηρίων και εδώ να είναι ιδιαίτερα υψηλές.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

sombrero at the movies, Αγγλικό πρωτάθλημα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Το ποδόσφαιρο στα χρόνια των brands

Μέσα σε όλα τα άλλα σοβαρά προβλήματα του ποδοσφαίρου τα τελευταία χρόνια, οι διάφοροι τύποι που έχουν τίτλους για την δουλειά που κάνουν, επιλέγοντας στην τύχη από λέξεις γραμμένες σε χαρτάκια μέσα σε ένα καπέλο, όπως developer, general manager, creative, senior, head of, CEO, chief of, assistant to the regional manager και άλλα διάφορα πιασάρικα, […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Όταν οι ερασιτέχνες έκαναν την έκπληξη

Ήταν 29 Ιουνίου του 1950 όταν μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις όλων των εποχών σε Μουντιάλ έλαβε χώρα στη Βραζιλία. Μπροστά σε δέκα χιλιάδες περίπου θεατές στο Μπέλο Οριζόντε η Αγγλία που παιζόταν 3/1 για να κατακτήσει το Μουντιάλ, αντιμετώπιζε μια ομάδα που οι μπουκ την έδιναν 500/1. Μια ομάδα που την αποτελούσαν μεταξύ άλλων […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *