Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Η ώρα των προκρίσεων

Η φάση των ομίλων στο Κόπα Λιμπερταδόρες φτάνει σιγά σιγά στο τέλος της με κάποιους ομίλους να κλείνουν και σε κάποιους άλλους να παραμένει η τελευταία αγωνιστική που θα κρίνει πολλά. Ομάδες όπως η Σάντος, η Ατλέτικο Μινέιρο (που πλέον θα έχει και τον Ανελκά) και η Γκρέμιο έχουν εξασφαλίσει την πρόκρισή τους πριν την τελευταία αγωνιστική, ενώ η Βέλεζ με τους 15 βαθμούς που έφτασε κατάφερε κι αυτή να πάρει την πρόκριση. Στο γκρουπ 3 όμως η τελευταία αγωνιστική ήταν όλα τα λεφτά. Με τριπλή ισοβαθμία Σέρο Πορτένιο, Λανούς και Ντεπορτίβο Κάλι στους 7 βαθμούς και την Ο’ Χίγκινς στους 6 όλα τα ενδεχόμενα ήταν ανοιχτά.

https://www.youtube.com/watch?v=dlZ4qg-6OUo

Η Λανούς ταξίδευε στη Χιλή στο ανακαινισμένο Εστάδιο Ελ Τενιέντε των περίπου 15.000 θέσεων γνωρίζοντας ότι της έκανε και η ισοπαλία για να πάρει την πρόκριση απέναντι στην Ο’ Χίγκινς. Μόνο που τα πράγματα δεν ήταν τόσο απλά και χρειάστηκε… θεία παρέμβαση από τον Άγιο Αυγουστίνο στο πρόσωπο του τερματοφύλακα Αγκουστίν Μαρκεσίν που έκανε απίστευτες αποκρούσεις σε ένα παιχνίδι με πολύ ξύλο (κάπου στα 30 δεύτερα ο γνωστός μας Αραούχο δίνει κάτι μπουνίδια), δυο αποβολές παικτών και αποβολή του προπονητή της Λανούς. Αποκορύφωμα της εμφάνισης του Μαρκεσίν ήταν το πέναλτι που απέκρουσε στο 83′ στο οποίο τεντώθηκε λες και ήταν στο κρεβάτι του Προκρούστη. Με το τελικό 0-0 η Λανούς πέρασε ως δεύτερη, αλλά αν θέλει να έχει μέλλον στη διοργάνωση δεν θα πρέπει να επαναλάβει τέτοιες εμφανίσεις.

https://www.youtube.com/watch?v=0lqQvFFfvp4

Την ίδια στιγμή στην Παραγουάη κρινόταν η 1η θέση του ομίλου. Οι Κολομβιανοί της Ντεπορτίβο Κάλι άνοιξαν το σκορ σε μια αντεπίθεση. Οι γηπεδούχοι της Σέρο Πορτένιο ισοφάρισαν με μια καραμπόλα και έκαναν το 2-1 πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου (με τον τερματοφύλακα των Κολομβιανών να μου μοιάζει λίγο βαρύς) με σκόρερ τον πρώην διεθνή Ισπανό Ντανιέλ Γκουΐθα που πλέον βγάζει το ψωμί του στην Παραγουάη. Η Κάλι δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και με μια γκολάρα του Ρίβας έγραψε το 2-2 στο 62′. Ένα πέναλτι όμως ήταν κι εδώ αυτό που καθόρισε το ματς, μόνο που σε αντίθεση με τους Χιλιανούς στο άλλο ματς, οι Παραγουανοί της Σέρο δεν το έχασαν και έτσι το τελικό 3-2 έδωσε πρόκριση και πρώτη θέση.

https://www.youtube.com/watch?v=aPebkenwQGc

Στον 1ο όμιλο και ενώ η Βέλεζ κέρδιζε, η Ατλέτικο Παραναένσε γινόταν η πρώτη (και πιθανώς μοναδική) βραζιλιάνικη ομάδα που αποκλείεται από αυτή την πρώτη φάση. H “Δε Στρόνγκεστ”, ένα όνομα που πάντα με εξιτάρει, φορώντας τις κιτρινόμαυρες (ακόμα ένας λόγος για να την συμπαθήσεις) εμφανίσεις της κέρδισε στην Βολιβία τους Βραζιλιάνους με 2-1. Ο τερματόφυλακας Έβερτον αφού αρχικά έσωσε την ομάδα του, έκανε μια έξοδο του Μεσολογγίου αφήνοντας ανυπεράσπιστη την εστία του με αποτέλεσμα να γίνει το 1-0. Η Ατλέτικο ισοφάρισε με τον Αντριάνο (που φαίνεται ότι έχει χάσει κάποια από τα παραπανίσια κιλά, αλλά όχι όλα) που σκόραρε ξανά μετά από δύο χρόνια (!!), αλλά οι γηπεδούχοι έγραψαν το 2-1 (και πάλι με τον Έβερτον να κάνει μια κακή έξοδο) και προκρίθηκαν στην επόμενη φάση του Λιμπερταδόρες μετά από 20 χρόνια.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

βιντεοθεραπεία, ποδόσφαιρο Λατινικής Αμερικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Από την στενοχώρια στη χαρά και μετά στον τρόμο

Το ποδόσφαιρο είναι πολύ συχνά μια αδιάκοπη μεταβολή συναισθημάτων. Χαρά, λύπη, οργή, απογοήτευση, εναλλαγές που ζουν ποδοσφαιριστές και οπαδοί. Αυτό όμως που έχει ζήσει η ομάδα της Ουρακάν τις τελευταίες μέρες είναι τόσο έντονο που ξεπερνάει τα συνηθισμένα και δυστυχώς το τέλος είναι πικρό. Έχοντας επικρατήσει με 1-0 της Καράκας στον πρώτο αγώνα για την […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η μεγαλύτερη απόκρουση όλων των εποχών

Τον γύρο του ίντερνετ κάνει τις τελευταίες μέρες το παραπάνω βίντεο που δείχνει μια φάση του Σαββατιάτικου αγώνα Νόριτς-Ρόδεραμ, στην οποία ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων, Άνταμ Κόλιν, κάνει μια εντυπωσιακή τριπλή απόκρουση. Κάποιος λιγότερο ενθουσιώδης και περισσότερο αναλυτικός τύπος φυσικά θα μπορούσε να αμφισβητήσει τον υπερβολικό ενθουσιασμό που προκάλεσε η φάση λέγοντας ότι στις δυο τελευταίες […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

4 σχόλια σχετικά με το “Η ώρα των προκρίσεων”

  1. Ο/Η hi! λέει:

    στο πέναλτι της λανούς, ο διαιτητής λίγο ακόμα και θα έτρωγε ξύλο

  2. Ο/Η Elaith λέει:

    Πρέπει να μην ήταν (μάλλον ακούμπησε στο στήθος του Σομόσα και όχι στο χέρι) και του την πέσανε άσχημα.
    Αφού χάθηκε το πενάλ, ο καράφλας Ουρουγουανός στράικερ “Ελ Τάνκε” Σίλβα ξαναπήγε πάνω του και του είπε κάτι και αποβλήθηκε.
    Πιστεύω το κοράκι έδειξε ιώβεια υπομονή θα μπορούσε να είχε βγάλει κι άλλες κόκκινες…

  3. Ο/Η Άγιος Πέτρος λέει:

    Η αντίδραση του τερφματοφύλακα στην ισοφάριση της Σέρο Πορτένιο σε κάνει να θες να πας και να του χτυπήσεις φιλικά την πλάτη λέγοντας “δε φταις εσύ…”

  4. Ο/Η Elaith λέει:

    Μιλάμε για άγαλμα, όχι αστεία…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *