Οι ομάδες του Μουντιάλ 2014: Ελβετία
3 λόγοι για τους οποίους μπορεί κάποιος να την υποστηρίξει:
- Γιατί το ‘Ο Αστερίξ στην Ελβετία’ είναι ένα από τα καλύτερα τεύχη Αστερίξ, μια ιστορία μπολιασμένη με όλα τα κλασσικά κλισέ για τους Ελβετούς (τραπεζικό απόρρητο, ουδετερότητα, τυριά με τρύπες, Άλπεις και ορειβασία), η οποία είναι τόσο απολαυστική που διαβάζεται ευχάριστα ακόμα και μετά από την 32η ανάγνωση της. Η σκηνή που ο Αστερίξ και ο Οβελίξ πλακώνουν Ρωμαίους, έχοντας μόλις περάσει τα σύνορα της Ελβετίας, και η υπόλοιπη φρουρά έντρομη έχει γυρίσει την πλάτη και, επιδεικτικά αμέτοχη, σχολιάζει “νομίζω ότι έχουν προβλήματα εκεί στην Ελβετία”, “καιρός τους ήτανε” αξίζει περισσότερο από όλη τη γνώση τριών γεμάτων εβδομάδων σχολείου.
- Γιατί είναι φίλαθλος της Ντόρτμουντ και την τελευταία 20ετια πανηγύρισε κάμποσες φορές εξαιτίας δυο χαρισματικών Ελβετών επιθετικών. Τη δεκαετία του 90′ εξαιτίας του Στεφάν Σαπουιζά και πριν μια πενταετία εξαιτίας του Αλεξάντερ Φράι.
- Γιατί όσο παράξενο κι αν ακούγεται, χάρη στην αγγελία σε μια Καταλανική εφημερίδα ενός 22χρονου Ελβετού, του Χανς Γκάμπερ, ένα πρωινό του Οκτωβρίου του 1899, υπάρχει σήμερα ένας από τους μεγαλύτερους συλλόγους του κόσμου, η Μπαρτσελόνα.
3 λόγοι για τους οποίους μπορεί κάποιος να μην την υποστηρίξει:
- Γιατί διάβασε το ρεπορτάζ των ημερών για την Ελβετική απόρριψη της πρότασης για κατώτατο μισθό 3300 ευρώ και απ’ όλο το κείμενο του έμεινε χαραγμένο μόνο το ‘μισθός 3.300 ευρώ’, ένα νούμερο που στριφογυρνάει συνεχώς στο κεφάλι του και του ψιθυρίζει γεμάτο ζήλια “αυτοί έχουν λεφτά, δεν χρειάζονται χαρές από τη μπάλα, υποστήριξε κανέναν άλλον κακομοίρη σαν εσένα”.
- Γιατί είναι πάντα ουδέτερη, κάτι που την καθιστά και αφόρητα αδιάφορη. Δεν γίνεται ούτε να την μισήσεις αλλά ούτε και να την συμπαθήσεις, αφού ποτέ δεν παίρνει θέση. Θα πάει στη Βραζιλία, θα τρέξει, θα αποκλειστεί, θα φύγει και δυο μέρες μετά κανένας δεν θυμάται ότι ήταν κι αυτή εκεί.
- Γιατί η γνώμη του για τους Ελβετούς συμφωνεί απόλυτα με τον διάσημο μικρό μονόλογο του Όρσον Γουέλς στον ‘Τρίτο άνθρωπο’: «Στην Ιταλία, για τριάντα χρόνια υπό την εξουσία των Βοργίων είχαν πόλεμο, τρομοκρατία, φονικά και αιματοκύλισμα, έβγαλαν όμως έναν Μιχαήλ Άγγελο, έναν Λεονάρντο ντα Βίντσι, μια Αναγέννηση. Στην Ελβετία αγαπιόντουσαν αδελφικά – είχαν 500 χρόνια δημοκρατίας και ειρήνης, και τι παρήγαγαν; Το ρολόι με τον κούκο.»
7 σχόλια σχετικά με το “Οι ομάδες του Μουντιάλ 2014: Ελβετία”
Αστερίξ στην Ελβετία —> ΕΠΟΣ
Καλέ μου άνθρωπε ν αγιασει το στομα σου και να μην ξεμείνεις ποτέ από λουκάνικα αγριογούρουνου τηγανισμένα σε λίπος ταύρου. ΜΕ ΜΕΛΙ. Η εικόνα ενός σαπουιζά με τα κιτρινόμαυρα δεν αρκει στον αιώνα τον άπαντα να ισοφαρίσει την εικόνα των 11 paramedics με τον άσπρο σταυρό στη μέση να κυνηγάνε 11 αληθινούς ποδοσφαιριστές με την οποία έχω ταυτίσει την ελβετία. Ας παίζανε κι αυτοί ποτέ μπάλα για να θυμόμουνα και τίποτα άλλο. Ο ΟΡΣΟΝ κι η καμπαρντίνα να παίξουν μόνοι τους αμυντικά χαφ με την ελβετία θα παίρνουν χι έντεκα στις δέκα. Να μας κάνουν την χάρη να μείνουν σπίτι τους και να φωνάζουν κουκου ανά ώρα.
”-Και πως σου φανηκε η Ελβετια,Οβελιξ;
-Επιπεδη…”
(ισως η πιο σουρρεαλ ατακα απο ολες τις περιπετειες του Αστεριξ)
Μιλάμε για ιστορία γεμάτη ατάκες. Την συγκεκριμένη (που επίσης ξεχωρίζει και είναι και ιδανικός επίλογος για ένα τέλειο τεύχος) την βάλαμε και στο σχετικό ποστ στο facebook.
‘Και σταματήστε επιτέλους να καθαρίζετε! Έναν όργιο υποτίθεται ότι είναι βρώμικο!’
Ντάξει, καλό το χιούμορ, αλλά το 3ο από τα αρνητικά είναι μεγάλη ασέβεια, μόνο και μόνο για την οικογένεια Bernoulli.
Τα παράπονα σας στον Όρσον κύριε.
Εντωμεταξύ, θα ψάξει κανένας ξένος καμιά φορά για το θεώρημα του Μπερνούλι για καμία σοβαρή εργασία, θα τον στείλει το google στο σομπρέρο και θα φάει φρίκη ο τύπος, προσπαθώντας να καταλάβει τι δουλειά έχει ο Μπερνούλι με ένα Ελληνικό ποδοσφαιρικό σαιτ.