Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Αλεσάνδρε Τολέδο, ο ποδοσφαιριστής με το δεξί πόδι… μόνο

One legged keeper

Υποθέτω ότι όλοι όσοι έχουμε κλωτσήσει μπάλα κάποια στιγμή στη ζωή μας, έχουμε χρησιμοποιήσει, για να αναφερθούμε σε κάποιον όχι και τόσο ικανό ή τεχνίτη (συμ)παίκτη, τα κλασικά αστεία τύπου “Ποιος ρε αυτός; Αυτός έχει δύο αριστερά πόδια” ή “Έλα μωρέ με τον άμπαλο που το αριστερό το έχει για να πατάει το αμπραγιάζ”. Ήρθε λοιπόν η ώρα, για όλους εμάς τους κωμικούς αρτίστες της μπάλας, να μάθουμε την ιστορία του Αλεσάνδρε Τολέδο, του τερματοφύλακα που δεν μπορεί να πατήσει αμπραγιάζ, τουλάχιστον όχι με το αριστερό του πόδι, γιατί έχει μόνο το δεξί.

Ο Αλεσάνδρε το 1996 είχε ένα ατύχημα με μοτοσυκλέτα, στο οποίο το αριστερό του πόδι υπέστη πολλαπλά κατάγματα και μετά από περίπου ένα χρόνο ταλαιπωρίας και νοσοκομείων, αποφάσισε να υποβληθεί σε επέμβαση ακρωτηριασμού. Μια επέμβαση που τον απάλλαξε από ένα σμπαριαλασμένο πόδι αλλά δεν τον άφησε να του σμπαριαλάσει και τη ζωή. Γιατί ο Αλεσάνδρε όχι απλά κατάφερε να μην αποτελέσει μια ακόμα θλιβερή ιστορία ενός τερματοφύλακα, αλλά με την αποφασιστικότητά του να ζήσει μια φυσιολογική ζωή, έχει καταφέρει σήμερα, στα 37 του χρόνια, να παραμένει ενεργός ποδοσφαιριστής όντας τερματοφύλακας σε ερασιτεχνική ομάδα του Σάο Πάολο. Μια απόφαση στην οποία τον στήριξαν ομόφωνα όλοι οι τωρινοί συμπαίκτες και φίλοι του για τους οποίους ευχαριστεί και ευχαριστιέται το ποδόσφαιρο.

Όπως ο ίδιος δηλώνει, όλα τα σημαντικά επιτεύγματα στη ζωή του, όπως είναι ο γάμος του, ο 4χρονος γιος του που τον συνοδεύει πλέον στο γήπεδο, η δουλειά του και το σπίτι του, ήρθαν μετά από εκείνο το ατύχημα. Είναι λοιπόν προφανές ότι δεν μπορούσε σε καμία περίπτωση να γίνει αιτία για να σταματήσει τις αγαπημένες του Σαββατιάτικες προπονήσεις πριν τους αγώνες, ούτε φυσικά να βγάλει τη φανέλα με το νούμερο 1, αποδεικνύοντας στους αντίπαλους επιθετικούς  ότι η καρδιά και η θέληση μπορούν να είναι ο πιο δύσκολος αντίπαλος στο τετ α τετ.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ιστορίες για το τζάκι, παγκόσμιο ποδόσφαιρο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Η μέρα που ο Μαραντόνα συνάντησε τον Κλαούντιο Τζεντίλε

Ήταν 29 Ιουνίου 1982 όταν Ιταλία και Αργεντινή συναντήθηκαν στο πρώτο παιχνίδι της δεύτερης φάσης του Μουντιάλ της Ισπανίας. Στο κέντρο της ‘αλμπισελέστε’ ξεχώριζε ο πιτσιρικάς Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα τον οποίο λίγες μέρες πριν είχε κλείσει η Μπαρτσελόνα αντί ενός ποσού ρεκόρ για την εποχή. Για να αντιμετωπίσει το μεγάλο, ανερχόμενο αστέρι των αντιπάλων ο […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Όταν ο Μαραντόνα ήθελε να παίξει στη Γαλλία

Το ποδοσφαιρικό καλοκαίρι του 2021 σημαδεύτηκε και επίσημα. Θα είναι για πάντα το καλοκαίρι που ο Λιονέλ Μέσσι έφυγε από τη Μπαρτσελόνα και μετακόμισε στο Παρίσι, για χάρη της Παρί σεν Ζερμέν. Μέσα σε λίγες ώρες το γαλλικό πρωτάθλημα ανέβηκε τρέχοντας αρκετά σκαλιά στον τομέα της υπόληψης και προσέλκυσε αυτόματα δεκάδες χιλιάδες νέους φιλάθλους από όλο τον […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *