Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Η ζωή αρχίζει στα 35

Όταν φτάνεις στον πάτο μπορείς πλέον μόνο να ανέβεις. Το σοκ του υποβιβασμού της Ρίβερ το 2011 ήταν τεράστιο για τους οπαδούς μιας από τις μεγαλύτερες ομάδες του πλανήτη. Η επιστροφή της στην Α’ Εθνική ήταν δύσκολη, η καζούρα από τους αντιπάλους τεράστια θυμίζοντας στιγμές του παρελθόντος, και οι προσπάθειες να κρατηθεί το φρόνημα ψηλά μεγάλες. Η Ρίβερ δεν κατάφερε να κάνει κάποια σπουδαία ομάδα, ανασυντάχθηκε όμως, έφερε πίσω τον Ραμόν Ντίας και τον Καβενάγκι, εκματελλεύτηκε το γεγονός ότι οι πραγματικά καλύτερες ομάδες της χώρας τα έδωσαν όλα για το Λιμπερταδόρες και έφτασε σε ένα πρωτάθλημα ξανά μετά από το τελευταίο το 2008.

https://www.youtube.com/watch?v=2HIGP8wjkao

Μπορεί να μην έχει σπουδαία ομάδα η Ρίβερ, μπορεί να μην είχε σοβαρό αντίπαλο (καθώς επί της ουσίας στο τέλος έδινε μάχη με την Χιμνάσια Λα Πλάτα), μπορεί να μην έχει ομάδα που θα τη φέρει να διεκδικεί διεθνή τρόπαια, αλλά το 35ο πρωτάθλημα της ομάδας σήμανε το τέλος ίσως της πιο μαύρης περιόδου στην ιστορία των Μιγιονάριος. Γι’ αυτό και πανηγυρήστικε έξαλλα από τον κόσμο της Ρίβερ, με χαρά και ανακούφιση. Το εντυπωσιακό 5-0 με μερικά εξαίσια γκολ (όπως αυτό του Κριστιάνο Λεντέσμα) ήταν ο καλύτερος τρόπος στο Μονουμεντάλ για να ξεκινήσει το πάρτι. Οι δρόμοι του Μπουένος Άιρες πλημμύρισαν με οπαδούς της Ρίβερ που μπορούν να ονειρεύονται για καλύτερες μέρες στον σύλλογό τους.

ΥΓ Το ακόμα πιο ηδονικό για τη Ρίβερ είναι ότι αν το πρωτάθλημα ήταν ευρωπαϊκού στυλ, η συνολική βαθμολογία θα είχε αυτή την στιγμή πρώτη την Μπόκα με 61 βαθμούς και δεύτερη την Σαν Λορένσο με 60, με τη Ρίβερ να είναι μόλις 6η. Μόνο που σήμερα παίζουν Σαν Λορένσο και Βέλεζ και ανάλογα με το αποτέλεσμα μια από τις δύο θα ξεπεράσει ή θα ισοβαθμίσει με την Μπόκα και θα πάρει το εισιτήριο για το Κόπα Λιμπερταδόρες, με τους Μποστέρους να βλέπουν τους μισητούς εχθρούς από την τηλεόραση.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

βιντεοθεραπεία, ποδόσφαιρο Λατινικής Αμερικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Η εξέλιξη του ποδοσφαίρου σε μια σελίδα

Όπως πιθανόν θα έχεις ακούσει αρκετές φορές “στο ίντερνετ μπορείς να βρεις σχεδόν τα πάντα”. Από τα μέσα Απριλίου και μετά αυτή η φράση έχει προχωρήσει ένα μικρό κλικ προσπαθώντας να εξαλείψει την λέξη ‘σχεδόν’ από την παραπάνω πρόταση. Υπεύθυνη γι’ αυτή τη νοητή αλλαγή είναι η ιστορική Bρετανική ειδησεογραφική υπηρεσία Pathe News η οποία […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τα ευλογημένα ποδοσφαιρικά παπούτσια

Για αρκετούς το ποδόσφαιρο είναι μία θρησκεία. Το γήπεδο ένας ναός. Οι παίκτες θεοί και άγιοι. Και μερικές φορές γίνονται θαύματα. Ειδικά στη Λατινική Αμερική, εκεί που η θρησκεία και το ποδόσφαιρο συχνά μπερδεύονται. Αυτή είναι η ιστορία του Χουάν Μανουέλ Μπαθούρκο (ή Μπασούρκο ανάλογα με το μέρος), ενός Βάσκου που γεννήθηκε το 1944. Ο […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

1 σχόλια σχετικά με το “Η ζωή αρχίζει στα 35”

  1. Ο/Η bizim λέει:

    Επιστροφη για τη μεγαλη Ριβερ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *