Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Οι ομάδες του Μουντιάλ 2014: Ακτή Ελεφαντοστού

drogba

3 λόγοι για τους οποίους μπορεί κάποιος να την υποστηρίξει:

  • Γιατί είναι μια εξαιρετική φουρνιά παικτών ‘χτυπημένη’ από την τύχη. Το 2006 τους έστειλαν στον όμιλο με την Αργεντινή και την Ολλανδία, το 2010 σ’ αυτόν με την Βραζιλία και την Πορτογαλία και έτσι μια ομάδα γεμάτη παίκτες που πρωταγωνιστούν σε μεγάλα Ευρωπαικά πρωταθλήματα δεν έχει καταφέρει ακόμα να επιβεβαιώσει τις προβλέψεις τόσων χρόνων ότι μπορεί να γίνει η πρώτη Αφρικανική που θα φτάσει πολύ μακριά σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο.
  • Γιατί έχει ως αρχηγό, ηγέτη και ποδοσφαιρικό Θεό τον Ντιντιέ Ντρογκμπά, που είναι από εκείνους τους παίκτες που ακόμα κι αν δεν έχει τύχει να παίξει ποτέ σε ομάδα που συμπαθείς και υποστηρίζεις, τον έχεις πολύ ψηλά στην εκτίμηση σου και παρακαλάς κάποια στιγμή να τον δεις να παθιάζεται φορώντας τη φανέλα της δικιάς σου ομάδας. Κι αν σ’ αυτό συνυπολογίσεις το τεράστιο κοινωνικό έργο που επιτελούσε (σε μεγαλό βαθμό κρυφά, χωρίς ιδιαίτερη προβολή από τα Ευρωπαικά ΜΜΕ) και συνεχίζει να επιτελεί στη χώρα του, που εδώ και χρόνια υποφέρει από εμφύλιες συγκρούσεις και πραξικοπήματα, τότε τον ανυψώνεις κι άλλο στο μυαλό σου, στο επίπεδο του ‘σύγχρονου ποδοσφαιρικού θρύλου’, που δικαιωματικά αξίζει να ζήσει μια μεγάλη χαρά και με την εθνική του.
  • Γιατί εκτός από τον Ντρογκμπά έχει προσφέρει τα τελευταία χρόνια στο Ευρωπαικό ποδόσφαιρο τον μοναδικό Γιαγια Τουρέ με τα απίστευτα σωματικά και τεχνικά προσόντα, τον Ζερβίνιο με το μοναδικό μαλλί του, τον Κόλο Τουρέ με τα επικά memes του και τον Ιμπραχίμα Μπακαγιόκο με το ξεκαρδιστικό γέλιο του.

3 λόγοι για τους οποίους μπορεί κάποιος να μην την υποστηρίξει:

  • Γιατί η κοσμοθεωρία του στη θέση της λέξης ‘άτυχος’ χρησιμοποιεί τις περισσότερες φορές τη λέξη ‘ανίκανος’. Μια ταλαντούχα ομάδα που θέλει να πρωταγωνιστήσει σε ένα Μουντιάλ δεν μπορεί να χρησιμοποιεί δυο φορές ως δικαιολογία το ότι έπεσε σε δύσκολο όμιλο. Και εκτός αυτού, το γεγονός ότι το 2012 έχασαν και το Κύπελλο Εθνών της Αφρικής από την άπειρη Ζάμπια, σε μια διαδικασία πέναλτι από αυτές που δεν παρακολουθείς συχνά, απλά ενισχύει το σκεπτικό πως δεν μιλάμε για γκαντέμηδες αλλά για κλασσικούς losers.
  • Γιατί είναι στον όμιλο της εθνικής, στον οποίο τα πάντα είναι ρευστά, άρα μια επιτυχία της Ακτής μπορεί να αφήσει την ομάδα του Σάντος εκτός συνέχειας.
  • Γιατί ανήκει στο 9,5% των Ελλήνων που εχθές, για λόγους απελπιστικά ηλίθιους για να αναλυθούν στο σομπρέρο, ψήφισε Χρυσή Αυγή, οπότε ανεξάρτητα από τον προηγούμενο λόγο, όταν βλέπει μια Αφρικάνικη ομάδα ο ελαττωματικός του εγκέφαλος του στέλνει ξεκάθαρα, σύντομα και κατανοητά γι’ αυτόν μηνύματα: “Αυτούς όχι. Αυτοί κατώτεροι. Ουγκ!”

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Μουντιάλ 2014: Οι ομάδες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Οι ομάδες του Μουντιάλ 2014: Κόστα Ρίκα

3 λόγοι για τους οποίους μπορεί κάποιος να την υποστηρίξει: Γιατί είναι οπαδός του ΟΦΗ και δεν ξεχνάει τον Αλόνσο Σολίς και κυρίως τον Ρόναλντ Γκόμεζ, με τους εξαιρετικούς ελιγμούς, τα χαρακτηριστικά χείλη και το ακόμα πιο χαρακτηριστικό σουτ, το οποίο αποτελούσε ιδανική απεικόνιση της έννοιας ‘βρωμόσουτο’ που χρησιμοποιούσαμε ως παιδιά. Γιατί είναι Αεκτσής και […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Οι ομάδες του Μουντιάλ 2014: Ν. Κορέα

3 λόγοι για τους οποίους μπορεί κάποιος να την υποστηρίξει: Γιατί τα τελευταία χρόνια έχει ανακαλύψει τον κινηματογράφο της και έχει βρει σ’ αυτόν κάτι διαφορετικό που τον ενθουσιάζει. Είτε αυτό είναι μια ιδιαίτερη κινηματογραφική ποιότητα, όπως αυτή που εντοπίζει κανείς στο ‘Old boy’ ή στο ‘The Man from Nowhere’, είτε μια διεστραμμένη οπτική πάνω […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *