Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Οι ομάδες του Μουντιάλ 2014: Βέλγιο

belgium

3 λόγοι για τους οποίους μπορεί κάποιος να την υποστηρίξει:

  • Γιατί φημίζεται για τις μπύρες, τις σοκολάτες και τις τηγανιτές πατάτες. Και ένας φυσιολογικός άνθρωπος μπορεί να ζήσει καταναλώνοντας μόνο αυτά μέχρι να βουλώσουν με… τροφικό σπέρμα οι αρτηρίες του και να εκραγεί από καύλα και απόλαυση όλο του το Είναι. Ένας ονειρεμένος θάνατος.
  • Γιατί έχει χαρίσει στα παιδιά όλου του κόσμου τον σκιτσογράφο Ερζέ που σχεδίαζε για δεκαετίες τις περιπέτειες του Τεν Τεν και οποιοδήποτε παιδί δεν έχει μεγαλώσει με τέτοιου είδους κόμικ είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο, από μια γρήγορη έρευνα που έκανα σκεπτόμενος κάποιους γνωστούς μου, πως εξελίσσεται στο μέλλον σε χειρότερο άνθρωπο.
  • Γιατί η φουρνιά παικτών που στέλνει στη Βραζιλία είναι τόσο ταλαντούχα που μπορεί και να πάει πολύ ψηλά αλλά και να παίξει όμορφη μπάλα. Και το ποδόσφαιρο χρειάζεται σε κάθε διοργάνωση τουλάχιστον μια ομάδα-έκπληξη για να επιβεβαιώνει τη μαγεία του και να επιτρέπει σε κάθε μικρό παιδί και κάθε μικρή ομάδα να συνεχίσει να ονειρεύεται πως μπορεί μια μέρα να φτάσει πολύ ψηλά.

3 λόγοι για τους οποίους μπορεί κάποιος να μην την υποστηρίξει:

  • Γιατί είναι φανατικός οπαδός της Γιουνάιτεντ και όποτε βλέπει την αφάνα του Φελαϊνί να περιφέρεται στο χόρτο, θυμάται τον Μόγιες που τον χρυσοπλήρωσε. Και όποτε θυμάται τον Μόγιες, θυμάται τα αμέτρητα στραπάτσα της φετινής χρονιάς. Και όποτε θυμάται τα αμέτρητα στραπάτσα της φετινής χρονιάς, θυμάται την καζούρα που έτρωγε από φίλους. Και όποτε θυμάται την καζούρα που έτρωγε από φίλους εκνευρίζεται. Και φυσικά είναι ανέφικτο να μην δει την αφάνα του Φελαϊνί να περιφέρεται στο χόρτο.
  • Γιατί είναι το Βέλγιο. Και μόνο που εκστομίζεις το όνομα του η γλώσσα σου χάνει την αίσθηση της γεύσης, οι μυρωδιές εξαφανίζονται, τα χρώματα χάνουν την ένταση τους.
  • Γιατί (το περίμενες από την πρώτη πρόταση αυτού του ποστ, έτσι;) δεν υπάρχει. Και δεν γίνεται να υποστηρίζεις κάτι που δεν υπάρχει, εκτός αν μπορείς να το μετατρέψεις σε θρησκεία.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Μουντιάλ 2014: Οι ομάδες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Οι ομάδες του Μουντιάλ 2014: Ισπανία

3 λόγοι για τους οποίους μπορεί κάποιος να την υποστηρίξει: Γιατί πέρα από οποιαδήποτε καφενειακή διαφωνία, που ξεκινάει “ναι αλλά…”, συνεχίζει με πιο υψηλούς τόνους “έλα μωρέ τώρα που επειδή…” και κάποια στιγμή, μετά το τρίτο τσιγάρο και τη δεύτερη μπύρα, φτάνει πάντα στο “ντάξει, είσαι τόσο άμπαλος που δεν μπορώ να συζητήσω μαζί σου”, […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Οι ομάδες του Μουντιάλ 2014: Ολλανδία

3 λόγοι για τους οποίους μπορεί κάποιος να την υποστηρίξει: Γιατί είναι από εκείνες τις χώρες που ‘βρωμάνε’ υπερβολικά ποδόσφαιρο. Ακούς Ολλανδία σε κάποια άσχετη φάση στις ειδήσεις και ασυναίσθητα το μυαλό σου πλημμυρίζει από έντονο πορτοκαλί χρώμα και από φιγούρες παικταράδων, λες και η χώρα δεν έχει προσφέρει στον πλανήτη άλλους αθλητές. Γιατί, ανεξαρτήτως […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

6 σχόλια σχετικά με το “Οι ομάδες του Μουντιάλ 2014: Βέλγιο”

  1. Ο/Η Nikos Lioliopoulos λέει:

    Χα χα οντως ! Το ¨δεν υπαρχει¨ αργησε!

  2. Ο/Η Lostre79 λέει:

    Nα προσθεσω επισης στους λόγους για τους οποιους αγαπαμε το Βελγιο και: α) Βαφλες β) Στρουμφακια και γ) τον τιτανα Ηρακλη Πουαρό με τον τσιγκελωτο μυστακα!

    Υ.Γ. Θελω να δω ολους αυτους που ισχυρίζονται ότι δεν υπαρχει το Βελγιο, που θα τρεχουν να κρυφτουν κατα την διαρκεια του Παγκοσμιου Κυπελλου! Αντε μωρη Βελγιαρα αρρωστεια!!!!!!!!

  3. Ο/Η kris λέει:

    Μόνο και μόνο για το hype που τους συνοδεύει και τους έχει κάνει την αντίστοιχη Ατλέτικο/περσινή Ντόρτμουντ των απανταχού χιπστεροπαδών, ως τους 16 και καλά είναι.

  4. Ο/Η hi! λέει:

    για όσους συμπαθούν το βέλγιο στο γκράντλαντ ανέβασαν ένα καταπληκτικό άρθρο
    http://grantland.com/features/world-cup-2014-belgian-national-team-vincent-kompany-eden-hazard-marouane-fellaini/

  5. Ο/Η fobos2 λέει:

    Εγώ πάλι, όταν ακούω Βέλγιο το πρώτο που μού ‘ρχεται στο νου είναι το όνομα “Ντιτρού”. Βλέπω κι αυτή την άκρως ατυχή στάση του Τσαντλί και την ανησυχητικά ζορισμένη φάτσα του Βαν Μπούιτεν από πίσω του στην παραπάνω φωτογραφία, πώς να τους υποστηρίξω…

    -f2

  6. Ο/Η balkou λέει:

    Έντι Μερξ ζεις, εσύ μας οδηγείς!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *