Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Οι ομάδες του Μουντιάλ 2014: Η.Π.Α.

lalas

3 λόγοι για τους οποίους μπορεί κάποιος να την υποστηρίξει:

  • Γιατί μεγάλωσε βλέποντας Αμερικάνικες ταινίες, εκπομπές και σειρές και πλέον κάθε φορά που από κάπου ακούγεται ο εθνικός ύμνος των ΗΠΑ τρέχει ενθουσιασμένος στην κουζίνα για να φέρει ποπ κορν και κόκα κόλα.
  • Γιατί έχει προσφέρει στον κόσμο την πιο εντυπωσιακή και πιο τέλεια ομάδα όλων των εποχών και όλων των ομαδικών αθλημάτων, την Dream Team του 1992. Και σε μια εποχή που το αποτέλεσμα είναι αυτοσκοπός και το θέαμα προσφέρεται σε μικρές, τσιγκούνικες δόσεις οι στιγμές εκείνου του καλοκαιριού είναι και θα είναι για πάντα μια μαγική εξαίρεση που θα σου υπενθυμίζει ότι κάποτε μια ομάδα κατάφερε να φτάσει πράγματι σε επίπεδα απόλαυσης που πίστευες ότι υπάρχουν μόνο στα όνειρα σου.
  • Γιατί την (τραγική τότε) φανέλα της έχει φορέσει ο Παναγιώτης Αλέξανδρος Λάλας και ο ‘Αλέξι’ είναι μια από τις μεγαλύτερες μορφές που πέρασαν από το παγκόσμιο ποδόσφαιρο, απ’ αυτές που ακόμα και 85 χρονών να γίνεις και να μην θυμάσαι πως μοιάζει ο αδερφός σου, την αστεία φάτσα του Λάλας θα μπορείς να την ανακαλέσεις οποιαδήποτε στιγμή στο μυαλό σου.

3 λόγοι για τους οποίους μπορεί κάποιος να μην την υποστηρίξει:

  • Γιατί στη ζωή του δεν έχει ψηφίσει άλλο κόμμα πέρα από το ΚΚΕ και το να υποστηρίξει τους ιμπεριαλιστές Αμερικάνους είναι σαν να προδίδει τις αξίες και τα ιδανικά του.
  • Γιατί πάει στη Βραζιλία με κυρίαρχο οπαδικό σύνθημα το “I believe that we will win”! Και όχι, δεν κάνω πλάκα, δεν πρόκειται για ιστορία Αμερικάνικης οικογενειακής ταινίας. Χιλιάδες Αμερικανοί υποστηρίζουν φανατικά την ομάδα τους τραγουδώντας της “Εγώ. Πιστεύω. Ότι. Θα. Κερδίσουμε.”, ένα σύνθημα το οποίο θα απέρριπτε ως κωμικοτραγικό και παιδικό ακόμα και μια παρέα 5χρονων στο Μπουένος Άιρες, οι οποίοι στη συνέχεια θα έπαιρναν ένα τύμπανο και μια τρομπέτα και θα έβγαζαν μέσα σε 4 λεπτά ένα πολύ καλύτερο. Στα Αγγλικά! Κι ας μην ξέρουν ακόμα Αγγλικά.
  • Γιατί στη χώρα της οι άνθρωποι εξακολουθούν να αποκαλούν το ποδόσφαιρο ‘soccer’ και το άλλο το ξυλίκι ‘football’, το οποίο φυσικά είναι δικό τους θέμα, ποιοι είμαστε εμείς να αποφασίσουμε πως θα λέει ο καθένας τα πράγματα, αλλά δεν γίνεται ρε φίλε να θέλεις να ψάξεις σε μια μηχανή αναζήτησης για “football legends” και αντί να ομορφύνει η οθόνη σου με κάποια φωτογραφία του Ζινεντίν Ζιντάν να κοντρολάρει μαεστρικά τη μπάλα με το πόδι, αιωρούμενος ενάμιση μέτρο πάνω από το έδαφος, να σου βγαίνουν πάνω-πάνω στα αποτελέσματα κάτι δίμετροι, αγριεμένοι τύποι που κουβαλάνε την κοιλιά του Ραμπεσαντρατανά και κρατάνε την-κάτι-σαν-μπάλα στα χέρια. Μέχρι να λύσουν αυτό το σοβαρότατο παγκόσμιο πρόβλημα, δεν είναι καλοδεχούμενοι στο (πραγματικό) ποδόσφαιρο.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Μουντιάλ 2014: Οι ομάδες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Οι ομάδες του Μουντιάλ 2014: Ελβετία

3 λόγοι για τους οποίους μπορεί κάποιος να την υποστηρίξει: Γιατί το ‘Ο Αστερίξ στην Ελβετία’ είναι ένα από τα καλύτερα τεύχη Αστερίξ, μια ιστορία μπολιασμένη με όλα τα κλασσικά κλισέ για τους Ελβετούς (τραπεζικό απόρρητο, ουδετερότητα, τυριά με τρύπες, Άλπεις και ορειβασία), η οποία είναι τόσο απολαυστική που διαβάζεται ευχάριστα ακόμα και μετά από […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Οι ομάδες του Μουντιάλ 2014: Κροατία

3 λόγοι για τους οποίους μπορεί κάποιος να την υποστηρίξει: Γιατί παρ’ όλο που υπάρχει σαν χώρα όλο κι όλο μια εικοσαετία περίπου έχει προλάβει να δώσει μια μεγάλη ομάδα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, τη φουρνιά του 1998 που κατάφερε στην πρώτη της συμμετοχή σε Μουντιάλ να φτάσει μια ανάσα από τον τελικό. Μπίλιτς, Ασάνοβιτς, Προσινέτσκι, […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

6 σχόλια σχετικά με το “Οι ομάδες του Μουντιάλ 2014: Η.Π.Α.”

  1. Ο/Η OliverKahn λέει:

    Φονιάδες των λαών Αμέρικανοι!!!

  2. Ο/Η fobos2 λέει:

    Ενώ οι Γερμανοί είναι καλοί, ε Όλιβερ; Πόθεν έσχες καλοσύνη, Γερμανέ; Απ’ το φούρνο;

    -f2

  3. Ο/Η OliverKahn λέει:

    Σύντροφε Φόβε το σχόλιο απευθυνόταν στον πρώτο λόγο που κάποιος δεν θα υποστηρίξει τους Αμερικάνους και ουχί να υπονοήσω ότι κάποιος φονιάς είναι καλύτερος απτον άλλον!!! Το ότι γουστάρω τον ΤΙΤΑΝΑ Oliver δεν αλλάζει!!Πάντα συντροφικά!!!

  4. Ο/Η fobos2 λέει:

    Δεν το περίμενα να με πάρεις στα σοβαρά.

    -f2

  5. Ο/Η balkou λέει:

    Και φιλο-ΗΠΑ και ΚΚΕ στις εκλογές. Έτσι για να σας τη σπάσουμε! :p Κι επειδή στηρίζουμε τους αδύνατους-outsiders (λέμε τώρα)

  6. Ο/Η Elaith λέει:

    Όταν έρθουν κάτι τύποι με άσπρα να σε μαζέψουν μην αντισταθείς…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *