Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Οι ομάδες του Μουντιάλ 2014: Νιγηρία

nigeria_west

3 λόγοι για τους οποίους μπορεί κάποιος να την υποστηρίξει:

  • Γιατί εναντίον της η εθνική μας πέτυχε την πρώτη της νίκη στο προηγούμενο Μουντιάλ. Και με δεδομένο ότι εκείνη ήταν η πρώτη (και τελευταία) νίκη της χώρας στα 80 χρόνια που διοργανώνονται Παγκόσμια Κύπελλα, είναι λογικό και αναμενόμενο οι Νιγηριανοί να έχουν, για πάντα, μια ιδιαίτερη θέση στις καρδιές μας, δίπλα στους Πορτογάλους.
  • Γιατί έχει προσφέρει στον πλανήτη τον Φίνιντι, τον Γιεκινί, τον Κανού, τα κοτσιδάκια του Ταρίμπο Γουέστ και τον Αμοκάτσι, στους Παναθηναικούς τον Ολισαντέμπε και σε όλους τους Έλληνες το όνομα του Ρουφάι (που δεν θα μπορούσε να ήταν οτιδήποτε άλλο πέρα από τερματοφύλακας) και φυσικά τον Πατρίκ τον Ογκουνσότο. Μα πάνω απ’ όλα, γιατί έχει βγάλει τον Τζέι Τζέι Οκότσα ο οποίος, σε περίπτωση που είσαι πολύ μικρός ή που δεν θυμάσαι, μπορούσε να κάνει με τη μπάλα πράγματα μαγικά που χάζευαν αντιπάλους και θεατές. Για την ακρίβεια, ήταν τόσο καλός που οι οπαδοί της Μπόλτον έλεγαν “so good that they named him twice”.
  • Γιατί σ’ έναν κόσμο που κάποια πράγματα, όπως η ηλικία, είναι δεδομένα και αδιαπραγμάτευτα, στη Νιγηρία οι άνθρωποι εξακολουθούν να “δηλώνουν όσο νιώθουν”, προσφέροντας μας τέλειες αφορμές για σάτιρα. Και σαν τον καλό χαβαλέ δεν έχει.

3 λόγοι για τους οποίους μπορεί κάποιος να μην την υποστηρίξει:

  • Γιατί είναι Ολυμπιακός και δεν ξεχνάει τα μεγαλεπήβολα όνειρα που έκανε όταν ήρθε ο Γιεκινί στην Ελλάδα, τότε που ο Νικόλας ο Αλέφαντος δήλωνε εκστασιασμένος “Με Γιεκινί και Ιβιτς θα πέσουν τα τσιμέντα στο Καραϊσκάκη”. Τα τσιμέντα του Καραϊσκάκη τελικά δεν κινδύνευσαν καθόλου γιατί δεν είδαν παραπάνω από 1-2 φορές τον Νιγηριανό.
  • Γιατί είναι πιτσιρικάς Ολυμπιακός που δεν πρόλαβε την έλευση Γιεκινί αλλά πρόλαβε τα κρίσιμα γκολ του Ολισαντέμπε που εμφανιζόταν από το πουθενά στα τελευταία ματς του πρωταθλήματος του 2004 και χάριζε στον Παναθηναικό τις νίκες που χρειαζόταν για να πάρει το πρωτάθλημα.
  • Γιατί είναι παίκτης στοιχήματος και μέχρι να καταλάβει τι ακριβώς παίζει με το πρωτάθλημα Νιγηρίας έχασε ένα σωρό λεφτά ποντάροντας στα διπλά με τις μεγάλες αποδόσεις. Τα οποία δεν ήρθαν, σχεδόν, ποτέ!

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Μουντιάλ 2014: Οι ομάδες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Οι ομάδες του Μουντιάλ 2014: Ιαπωνία

3 λόγοι για τους οποίους μπορεί κάποιος να την υποστηρίξει: Γιατί είναι στον όμιλο της εθνικής και αυτός για δικούς του λόγους (αντίδραση, μίσος για το κατεστημένο του Ελληνικού ποδοσφαίρου, απέχθεια για την ΕΠΟ κτλ.) μισεί την εθνική. Γιατί οδηγάει Toyota, έχει μηχανή Canon και τηλεόραση Sony, μεγάλωσε παίζοντας Gameboy και βλέποντας Τζουμαρού, Καμπαμαρού και […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Οι ομάδες του Μουντιάλ 2014: Ουρουγουάη

3 λόγοι για τους οποίους μπορεί κάποιος να την υποστηρίξει: Γιατί έδωσε στον κόσμο τον Φραντσέσκολι. Και τον Πάκο Εσπινόλα. Και τον ‘Λόκο’ Αμπρέου. Και τον Σέρχιο Μαρκαριάν. Και τον μαχητή Ντάριο Σίλβα. Και τον αγαπημένο παππού του ποδοσφαίρου, τον Εντουάρντο Γκαλεάνο. Και τον μεγαλύτερο μάγκα της ιστορίας, τον Ομπντούλιο Βαρέλα. Γιατί η ιδέα ενός […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *