Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Τίποτα δεν έχει τελειώσει αν δεν βγει να τραγουδήσει η χοντρή κυρία

Arsenal-ManUtd

Σήμερα γίνεται ο τελικός του FA Cup, της αρχαιότερης ποδοσφαιρικής διοργάνωσης στον κόσμο, όπως πολύ υπερήφανα αρέσκονται να μας υπενθυμίζουν οι Άγγλοι, και για άλλη μια χρονιά το ζευγάρι των ομάδων που τον απαρτίζουν είναι απρόβλεπτο, αν υποθέσουμε ότι μπορύμε να χρησιμοποιούμε τον όρο “απρόβλεπτο” όταν αναφερόμαστε σε μια διοργάνωση όπου έχουν συμβεί τα πιο απίθανα πράγματα. Το φαβορί (σαρδόνιο χαμόγελο των οπαδών της Γουΐγκαν) Άρσεναλ λοιπόν, που βλέπει τον τελικό σαν την ευκαιρία να κλείσει τη χρονιά με έναν τίτλο, εναντίον του αουτσάιντερ (βουβό δάκρυ των οπαδών της Μάντσεστερ Σίτυ) Χαλ Σίτυ, που προέρχεται από μια ταραχώδη σεζόν και φτάνει στον τελικό για πρώτη φορά στην ιστορία της και φυικά θέλει να τη συμπληρώσει με μια ακόμη σελίδα, την πιο λαμπρή ως τώρα.

Ανάμεσα στα απίθανα πράγματα που έχουν σχηματίσει τον απρόβλεπτο χαρακτήρα αυτής της διοργάνωσης ξεχωρίζει ένας άλλος τελικός στον οποίο συμμετείχε η Άρσεναλ, πριν από 35 χρόνια, εναντίον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αυτή τη φορά. Ήταν 12 Μαΐου του 1979 όταν η Άρσεναλ κατέκτησε το κύπελλο Αγγλίας, κερδίζοντας στο Γουέμπλεϊ, μπροστά σε 99.000 θεατές, την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 3-2, σε έναν τελικό που έμεινε στην ιστορία ως “Ο τελικός των 5 λεπτών” αφού στο τελευταίο του πεντάλεπτο έγιναν περισσότερα απ΄ ό,τι στα πρηγούμενα 85. Η Άρσεναλ προηγούμενη 2-0, ήδη από το πρώτο ημίχρονο, και με το ρολόι να είναι στο 85′ του αγώνα, έδειχνε να κρατάει το κύπελλο σφιχτά στην αγκαλιά της. Πιθανότατα κάποιοι βιαστικοί, βαριεστημένοι ή απογοητευμένοι οπαδοί ήδη είχαν αρχίσει να εγκαταλείπουν το γήπεδο, ολέθριο λάθος όπως ήδη έχουμε επισημάνει σε παλιότερο κείμενο. Η Μάντσεστερ λοιπόν αποφάσισε να τους τιμωρήσει και, έστω και αργά,  να αντιδράσει, μειώνοντας αρχικά στο στο 86ο λεπτό και ισοφαρίζοντας το ματς δύο λεπτά αργότερα. Από εκεί που όλοι ανέμεναν την πανηγυρική στέψη της Άρσεναλ ξαφνικά  το ματς βάδιζε στην παράταση. Στο τελευταίο όμως λεπτό του αγώνα, ο επιθετικός της Άρσεναλ Άλαν Σάντερλαντ, αποφάσισε να αναλάβει το ρόλο της χοντρής κυρίας και να “τραγουδήσει” με ένα βολέ απο τη μικρή περιοχή, κάνοντας το 3-2 και χαρίζοντας στην ομάδα του το πέμπτο κύπελλο της ιστορίας της, σίγουρα το πιο δραματικό και πιθανότατα το πιο απολαυστικό.

Δεν ξέρω τι εξέλιξη θα έχει ο αποψινός τελικός, αλλά αν ήμουν στο γήπεδο, είτε ως οπαδός της Άρσεναλ είτε της Χαλ Σίτυ, δεν θα σηκωνόμουν από τη θέση τουλάχιστον για κάνα δεκάλεπτο μετά την απονομή, γιατί FA Cup είναι αυτό, ποτέ δεν ξέρεις.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Αγγλικό πρωτάθλημα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Ο Στρατηγός με τις Χίλιες Κανονιές

‘Ο προπονητής είναι ένας καθοδηγητής. Παίρνει ένα γκρουπ παιχτών και τους λέει: Με εσάς μπορώ να πετύχω. Μπορεί να τους δείξει το δρόμο’. Λίγες φορές έχει πει κάτι ο Αρσέν Βεγκέρ που να εκφράζει τόσο πολύ τη φιλοσοφία του. Ένας γνήσιος εκπρόσωπος της Γαλλίας που ζει, δουλεύει και μπορεί να περηφανεύεται ότι άλλαξε το ποδόσφαιρο […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μια αδικία, μια σφαλιάρα και ένα χαμένο Μουντιάλ

Το 2010 ο τελικός κυπέλλου Αγγλίας έκρυβε μια μεγάλη ιδιαιτερότητα. Μπορεί η Τσέλσι -που ήταν και το ακλόνητο φαβορί- να μην είχε να χωρίσει πολλά με την Πόρτσμουθ (εκτός της κούπας που κατέκτησαν τελικά οι μπλε), στο μυαλό του Κέβινς-Πρινς Μπόατενγκ όμως υπήρχαν πολλά ερωτηματικά και μαζί τους αρκετά άσχημα συναισθήματα. Και δεν υπάρχει τίποτα […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

4 σχόλια σχετικά με το “Τίποτα δεν έχει τελειώσει αν δεν βγει να τραγουδήσει η χοντρή κυρία”

  1. Ο/Η Nikos Lioliopoulos λέει:

    με τον θεο μιλας;

  2. Ο/Η kostas λέει:

    μααααάντης!

  3. Ο/Η c0n_An λέει:

    @Nikos Lioliopoulos @kostas
    Δεν μιλάω εγώ με τον θεό παιδιά απλά είναι φίλος μου ο πρωθυπουργός

  4. Ο/Η makattacks λέει:

    το 7 της Άρσεναλ τι παικταράς

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *