Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Mία αλλά Λεόν

https://www.youtube.com/watch?v=Dc6PkNJZtCc

Ένα αρκετά ενδιαφέρον πρωτάθλημα που δεν έχει αρκετή δημοσιότητα είναι αυτό στο Μεξικό. Το σύστημα είναι εξοργιστικά απλό από το 2011 και μετά (τόσο που σε ξενερώνει, αλλά κάποια στιγμή θα ασχοληθούμε με παλιότερες σεζόν) χωρίς να σημαίνει ότι δεν είναι διαφορετικό και λίγο παράλογο. Έχουμε δυο πρωταθλήματα (Απερτούρα και Κλαουζούρα) ενός γύρου που όμως σε αντίθεση με χώρες όπως η Αργεντινή έχουν και πλέι οφ στη συνέχεια. Οι πρώτες 8 ομάδες μπαίνουν στα πλέι οφ χωρίς επί της ουσίας κανένα σοβαρό προβάδισμα και παίζουν ένα σύστημα νοκ-άουτ διπλών αγώνων μέχρι και τον τελικό.

https://www.youtube.com/watch?v=u0mkpeCIuRE

Όπως είναι λογικό το πρωτάθλημα μπορεί να το πάρει και μια ομάδα που πήγε μετριότατα στην κανονική διάρκεια. Στην Απερτούρα η τρίτη Λεόν έκανε εντυπωσιακή πορεία στα πλέι οφ σαρώνοντας τους αντιπάλους και κερδίζοντας το πρωτάθλημα. Η πορεία της όμως στην Κλαουζούρα ήταν πολύ κακή, καθώς τερμάτισε 13 βαθμούς μακριά από την κορυφή (σε πρωτάθλημα 17 αγώνων) και βγήκε 8η παίρνοντας το τελευταίο εισιτήριο για τα πλέι-οφ σε τριπλή ισοβαθμία. Ήταν η χρονιά της όμως, καθώς στον 1ο γύρο απέκλεισε την Κρουζ Αζούλ (με τα εκτός έδρας γκολ) και στη συνέχεια την Τολούκα με 1-0 και 0-1. Εκεί που την συνέφεραν τα εκτός γκολ μετρούσαν, στον τελικό όμως κατά σύμπτωση δεν μετρούν και έτσι μετά την εντός έδρας ήττα με 2-3 από την Πατσούκα, κατάφερε στη ρεβάνς να ισοφαρίσει σε 0-1 με τον Μάουρο Μποσέλι και να στείλει το παιχνίδι στην παράταση, όπου και σημείωσε και δεύτερο γκολ σηκώνοντας και την Κλαουζούρα κάτι που αν δεν κάνω λάθος είχε να συμβεί μια δεκαετία.

https://www.youtube.com/watch?v=R1Ppod4pVQU

Η Λεόν έγραψε ιστορία έχοντας μια ομάδα που η τρέλα πάει σύννεφο και κατάφερε να γίνει bicampeon, ενώ είχε να σηκώσει τίτλο από το 1992. Σε αυτό φυσικά βοήθησε και ο μικρός θεούλης προπονητής Γκουστάβο Ματόσας ο οποίος εκτός των άλλων θύμισε λίγο Τραπατόνι ρίχνοντας (και καλά στα κρυφά) λίγο αλάτι στον αγωνιστικό χώρο πριν τον δεύτερο τελικό. Και όταν τα γούρια πήγαν καλά και έγινε το 0-2, με 7′ να μένουν για το τέλος του αγώνα ζήτησε αυτό που όλοι οι οπαδοί ζητούν από τους παίκτες τους. Να δείξουν “καρύδια”. Απλά δεν αρκέστηκε να το πει, αλλά φρόντισε να το δείξει και με τις κινήσεις του. Kαι οι παίκτες έδειξαν ότι είχαν την απαραίτητη τρέλα, καθώς στην παράταση του πιο κρίσιμου ματς της χρονιάς αποφάσισαν να εκτελέσουν πλάγιο κάπως έτσι:

https://www.youtube.com/watch?v=h0BZOps0kFE

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

βιντεοθεραπεία, ποδόσφαιρο Λατινικής Αμερικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Μαθήματα διαχείρισης θυμού

Τον Νέλσον Βίβας ίσως να τον θυμάστε οι παλιότεροι από το πέρασμά του από την Άρσεναλ. Ο βετεράνος πλέον δεξιός μπακ, που έπαιξε και αρκετά ματς στην εθνική, είναι προπονητής στην πατρίδα του και συγκεκριμένα στην Εστουδιάντες. Αντιμετωπίζοντας την Μπόκα χθες, είδε σε μια φάση αυτό που θεώρησε πέναλτι (και μεταξύ μας μάλλον δεν ήταν). […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το τέλος του κόσμου κι ο Κάρλος Ρόα

Στη μουσική υπάρχει ο όρος “one hit wonder” για καλλιτέχνες ή μπάντες που έκαναν τρομερή επιτυχία με ένα τραγούδι και μετά το απόλυτο χάος. Από τον… Vanilla Ice και τις 4 Non Blondes μέχρι τους Bombfunk MC’s, η μουσική βιομηχανία είναι γεμάτη από τέτοια παραδείγματα. Στο ποδόσφαιρο δεν ξέρω αν υπάρχει αντίστοιχος όρος, άλλωστε με […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *