Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Οι ομάδες του Μουντιάλ 2014: Αγγλία

3 λόγοι για τους οποίους μπορεί κάποιος να την υποστηρίξει:

  • Γιατί είναι το αλατοπίπερο του ποδοσφαίρου. Μουντιάλ χωρίς την Αγγλία είναι σαν πάρτι χωρίς αλκοόλ. Η εθνική Αγγλίας είναι εκείνος ο φίλος με τον οποίο μεγάλωσες μαζί, ο οποίος δεν έχει καταφέρει να ξεφύγει ποτέ από την ανωριμότητα της παιδικής σας ηλικίας και να εξελιχθεί σε ένα σοβαρό πρότυπο. Δεν τον θαυμάζεις πλέον, δεν σε καλύπτουν οι ικανότητες και οι γραφικές, πλέον, συνήθειες του αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να σε καλέσει κάποιος σε ένα πάρτι και να μην τον πάρεις μαζί σου, ξέροντας πως ό,τι και να γίνει, όσες χυλόπιτες κι αν φάει από τις γκόμενες που θα είναι εκεί (παρ’ όλο που στην αρχή της βραδιάς θα είναι πεπεισμένος πως αυτή θα είναι η νύχτα του γιατί όλα τα σημάδια αυτό δείχνουν: την τελευταία φορά που είχε ρίξει γκόμενα ήταν πάλι Παρασκευή και οι δυο φορούσατε το ίδιο πουκάμισο και είχε φάει πάλι παστίτσιο το μεσημέρι), θα περάσετε καλά, γελώντας με τα καμώματα του μετά την δέκατη μπύρα και με τον ντόρο που θα προκαλέσει. Και αυτόν τον φίλο δεν θα σταματήσεις ποτέ να τον αγαπάς και να νοιάζεσαι γι’ αυτόν.
  • Γιατί το Αγγλικό ποδόσφαιρο έχει περίοπτη θέση στην καθημερινή ενασχόληση του με το παιχνίδι από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Το πιθανότερο είναι ότι έχει μεγαλώσει θαυμάζοντας και αγαπώντας την Λίβερπουλ των καλών χρόνων ή την Γιουνάιτεντ του Φέργκιουσον ή την Άρσεναλ του Βενγκέρ ή εναλλακτικά υποστηρίζει σθεναρά κάποια πιο μικρή ομάδα όπως η Έβερτον, η Τότεναμ, η Νιούκαστλ ή η Λιντς, έχει παίξει αμέτρητες φορές στοίχημα ποντάροντας σε κάποιο όβερ της League One, έχει μια ιδιαίτερη συμπάθεια σε κάποια ακόμα πιο μικρή, γραφική Αγγλική ομάδα την οποία κάποια στιγμή μάλιστα έχει οδηγήσει σε κάποιο Ευρωπαικό τίτλο στο FM, η αγαπημένη του ποδοσφαιρική ταινία είναι αυτή για τον Μάικ Μπάσετ και έχει γελάσει αμέτρητες φορές με τα αστεία κατορθώματα των Άγγλων οπαδών, οι οποίοι φέτος μας χάρισαν και μια από τις ωραιότερες οπαδικές στιγμές, που την βλέπεις, την ξαναβλέπεις και δεν μπορείς να σταματήσεις να χαμογελάς και να κουνάς ρυθμικά το πόδι.
  • Γιατί οι Άγγλοι είναι ένας από τους σημαντικούς παράγοντες που διαμόρφωσαν την προσωπικότητα αρκετών από εμάς. Αν κάποιος με ένα μαγικό τρόπο εξαφανίσει σήμερα την Αγγλία και ότι Αγγλικό έχει υπάρξει ποτέ από τη Ζωή, μέσα μας θα δημιουργηθεί μια τέτοια τρύπα που δεν γεμίζει ούτε με όλο το αλκοόλ που έχει καταναλώσει στη ζωή του ο Πολ Γκασκόιν. Παραφράζοντας τους (Άγγλους φυσικά) Μόντι Πάιθον: “Στην τελική, εκτός από τον Χίτσκοκ, τη ροκ μουσική, τον Ντάνιελ Ντέι-Λιούις, τον Σαίξπηρ, τους Άγγλους stand-up comedians, τον Όργουελ, τις κακίες του Τσώρτσιλ, τον Κλιντ Μάνσελ, τις Αγγλικές σειρές, τον Τζον Λοκ, τη φωνή του Ντέιβιντ Ατένµπορο, τον Τόλκιν, τη ροκ μουσική, τον Σέρλοκ Χόλμς, τη ροκ μουσική, τα βυζιά της Κέλι Μπρουκ, τον Στήβεν Χώκινγκ, το Τοπ Γκίαρ, τον Τζέιμς Μποντ, τις Αγγλικές κωμωδίες, τον Ντίκενς, τον Γκάρι Όλντμαν, τους Πινκ Φλόιντ, τον Δαρβίνο, τον Μάικλ Κέιν, ΤΗ ΡΟΚ ΜΟΥΣΙΚΗ, τον Τσάπλιν, τη Ρέιτσελ Βάις και τον Πίτερ Σέλερς ΤΙ έχει προσφέρει η Αγγλία στον κόσμο;”

3 λόγοι για τους οποίους μπορεί κάποιος να μην την υποστηρίξει:

  • Γιατί έχει σε μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά του τους Ιρλανδούς. Ή τους Σκωτσέζους. Και αυτόματα αυτό συνεπάγεται πως έχει μέσα του μια ξεχωριστή θέση και για τους Άγγλους. Στη… χολή του.
  • Γιατί αν γίνει κανένα θαύμα, αποκοιμηθεί στην πολυθρόνα του ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα και σηκώσει ο Τζέραρντ την κούπα στις 13 Ιουλίου, τότε όλες οι αθλητικές σελίδες και φόρουμ, το youtube, το twitter, το παγκόσμιο ίντερνετ και ο πλανήτης γενικότερα θα καταρρεύσουν πλημμυρίσουν με αμέτρητα γραφικά παραληρήματα για το Αγγλικό μεγαλείο, τα οποία είναι δεδομένο πως δεν πρόκειται να σταματήσουν πριν το καλοκαίρι του 2018.
  • Γιατί κάπου εκεί πάνω, στα λιβάδια μιας βροχερής και καταπράσινης περιοχής στην Αγγλία που το όνομα της σίγουρα τελειώνει σε -σάιρ, κάποιος δαιμόνιος δημοσιογράφος έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια να γράφει ένα βιβλίο “Είκοσι πέντε χιλιάδες και εξακόσιοι δέκα οχτώ τρόποι για να αποτύχεις όπως η εθνική Αγγλίας”. Και πάντα κάτι νέο προκύπτει και το βιβλίο αυτό δεν καταφέρνει να ολοκληρωθεί. Και ο τίτλος αλλάζει κάθε λίγο και λιγάκι. Και ο ίδιος ο επίδοξος συγγραφέας έχει πλέον πεθάνει από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και το έργο του το συνεχίζει ο γιος του, που τώρα μπαίνει σιγά-σιγά στο δεύτερο στάδιο αλκοολισμού. Και η ιστορία αυτή δεν θα τελειώσει ποτέ γιατί πάντα θα υπάρχει ένα πέναλτι που θα καταλήγει σε μια αθώα μπύρα στο δεύτερο διάζωμα της κερκίδας ή μια μπάλα που θα γλιστράει νωχελικά κάτω από τα χέρια του Άγγλου τερματοφύλακα ή μια κόκκινη κάρτα που θα σηκώνεται προς τη μάπα ενός Άγγλου που έκανε μια κουταμάρα.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Μουντιάλ 2014: Οι ομάδες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Οι ομάδες του Μουντιάλ 2014: Μεξικό

3 λόγοι για τους οποίους μπορεί κάποιος να την υποστηρίξει: Γιατί ο Κουατεμόκ Μπλάνκο είναι Μεξικανός. Κι αν δεν καταλαβαίνεις γιατί αυτό είναι αρκετό προφανώς και είσαι αρκετά νέος σ’ αυτό εδώ το σαιτ, οπότε χρειάζεται να μελετήσεις εντατικά πριν συνεχίσεις την ανάγνωση αυτού του κειμένου. Γιατί χάρη στο Μεξικό μπορεί και θαυμάζει τις μελωδίες του […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Οι ομάδες του Μουντιάλ 2014: Αργεντινή

3 λόγοι για τους οποίους μπορεί κάποιος να την υποστηρίξει: Γιατί η Αργεντινή είναι το ποδόσφαιρο της Λατινικής Αμερικής, το ποδόσφαιρο που ισορροπεί τέλεια (όσο σε καμία άλλη εθνική ομάδα του κόσμου) ανάμεσα στην τεχνική και την δύναμη, ανάμεσα στο θέαμα και την αλητεία, το ποδόσφαιρο που συνδυάζει στυλ και φινέτσα με ‘βρωμιά’ και ανηθικότητα, […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

13 σχόλια σχετικά με το “Οι ομάδες του Μουντιάλ 2014: Αγγλία”

  1. Ο/Η Darkcity λέει:

    +2 ακόμη λόγους:
    1. 31/32 ομάδες έχουν παίκτη που αγωνίζεται στην Αγγλία (εξαιρείται η Ιταλία).Άρα η Αγγλία είναι ό,τι πιο κοντινό σε μάζωξη πολυεθνική μετά το Μουντιάλ.
    2. Το ματωμένο κρανίο του Τέρι Μπούτσερ

  2. Ο/Η Dhmhtrhs λέει:

    ston prwto logo apo tous 3 pou borei na tin agapaei kapios…mou thimises ton filo mou ton Fwti re bagasa…

  3. Ο/Η bizim λέει:

    τους γουσταρουμε γιατι ειναι οι πιο γραφικοι ανθρωποι του πλανητη στο θεμα εθνικη ομαδα.
    “παμε να το παρουμε” , “ειναι δικο μας” μπλα μπλα μπλα.

    Η εθνικη ομαδα της Αγγλιας ειναι τρομερη , αλλα για ολα τα υπολοιπα εκτος απο τιτλους … δυστυχως βεβαια. . .

  4. Ο/Η Nikos Lioliopoulos λέει:

    Γιατι το κωλοδοκαρι του μεγαλου(αγνωω τα περι σεσουαρ) Κρις Γουοντλ μας στερησε το κυπελο το 90΄ στο 11:15 περιπου! https://www.youtube.com/watch?v=mNZkblqlUJY#t=679

  5. Ο/Η Ramón Llul λέει:

    Επειδή ζω στην Αγγλία εγώ και υποφέρω: που να αποκλειστούν από το πρώτο παιχνίδι! Οι γραφικούρες με τα σημάδια και τους οιωνούς που δείχνουν κάθε φορά. Όπως έγραφε και ένας γελοιογράφος πρόσφατα:

    England national team visited an orphanage in Portugal.

    “It is wonderful to give some joy to those sad, full of fear and agony faces”

    stated Carlos, 8 years old.

  6. Ο/Η Αλεξης λέει:

    Εχω γνωρισει Αγγλο στο παγκοσμιο κυπελλο της Ν. Αφρικης, ο οποιος (αφου εχουν αποκλειστει), εχει παραπονο οτι ο Ρουνει ειπε οτι το support ποθ ειχε η ομαδα δεν ηταν το καλυτερο.. Ο ιδιος ανθρωπος, αφου μου μιλουσε για 15 λεπτα για το τρομερο αυτο του προβλημα, θυμηθηκε οτι τα χρηματα που ξοδεψε για να κανει το ταξιδι στη Ν Αφρικη, ειναι ο,τι ειχε σωσει για τις σπουδες των 2 του παιδιων. Κατι που η γυναικα του δεν γνωριζε ακομη…

    ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΡΩΣΤΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΟΜΑΔΑ… ΠΑΜΕ ΡΕ ΑΓΓΛΙΑ!

  7. Ο/Η mitsmanen λέει:

    Ναι,Διαολε!
    Συμφωνω σχεδον σε ολα – δεν προκειται ποτε να υποστηριξω την Αγγλια σε Μουντιαλ αλλα νιωθω καλυτερα αν ξερω οτι ειναι εκει γυρω,να προσφερει παλι στιγμες γραφικοτητας και τραγικομωδιας.
    Δεν ειναι τυχαιο οτι η μονη γυναικα που γνωρισα εβερ και καταλαβαινε τι ειναι οφσαιντ ηταν μια συναδελφος Αγγλιδα.

  8. Ο/Η jo λέει:

    Αγγλία = Μπάλα.

  9. Ο/Η salalah λέει:

    it’s coming home.

  10. Ο/Η Elaith λέει:

    Mε τα πόδια να ερχόταν θα είχε φτάσει τόσα χρόνια…

  11. Ο/Η ginobili λέει:

    πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω ως προς τι όλος αυτός ο σαματάς απ’τους έλληνες για την εθνική αγγλία. μια βαρετή και συνηθισμένη ομάδα είναι. επίσης υπάρχουν πόσες χώρες που τρώνε συνέχεια στραπάτσα, αλλά δεν έχω καταλάβει γιατί στεκόμαστε μόνο στην αγγλία. λες και η ισπανία πριν το 2008 δεν ήταν στα ίδια χάλια. η λες και η αργεντινή είναι ομάδα winner. όσο για τους άγγλους ως άγγλους, μόνο στην ελλάδα πρέπει να τους θεωρούμε κουλ και φλεγματικούς και δεν ξέρω τι άλλο. όταν πει μια χαζομάρα ένας άγγλος λέμε “πωπω τι κουλ και τι βρετανικό φλεγματικό χιούμορ”, την στιγμή που αν πει ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο ο έλληνας θα τον λέμε γραφικό και ελληνάρα.

  12. Ο/Η salalah λέει:

    @ginobili

    Δεν ξέρω τι τους θεωρούν στην Ελλάδα και τι σε άλλες χώρες. 3 χρόνια φοιτητής στην Αγγλία με 1 μουντιάλ και 1 ευρωπαϊκό να έχουν διεξαχθεί σε αυτό το διάστημα και έχω να πώ ότι η αγάπη των Άγγλων για το ποδόσφαιρο είναι ανεπανάληπτη.

    @Elaith

    Three Lions on a shirt,
    Jules Rimet still gleaming.
    Thirty years of hurt,
    NEVER STOPPED ME DREAMING.

  13. Ο/Η jo λέει:

    @ginobili Bitch more

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *