Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Οι ομάδες του Μουντιάλ 2014: Γκάνα

ghana_fan

3 λόγοι για τους οποίους μπορεί κάποιος να την υποστηρίξει:

  • Γιατί έχει με διαφορά την πιο εντυπωσιακή και πολύχρωμη κερκίδα από όλες τις ομάδες που συμμετέχουν στη διοργάνωση, δίνοντας στο Μουντιάλ μια επιπλέον εξωτική νοστιμιά. Μια απλή αναζήτηση στο google images αρκεί για να γεμίσει η οθόνη σου με χρώματα που δεν μπορούσες ποτέ να φανταστείς πως μπορούν να συνδυαστούν, με κωμικοτραγικά μπιχλιμπίδια, με τεράστια (πραγματικά τεράστια) αξεσουάρ, με αμέτρητους τόνους μπογιάς, με πολλά κιλά γραφικότητας και με ανθρώπινες φιγούρες  που σου προκαλούν σκέψεις και συναισθήματα που ακροβατούν μεταξύ του γέλιου και του φόβου.
  • Γιατί σε πλήρη αντίθεση με το Αφρικάνικο καρναβάλι που λαμβάνει χώρα στις κερκίδες στα παιχνίδια της, στον αγωνιστικό χώρο εμφανίζεται μια καλή, υπερβολικά σοβαρή και πειθαρχημένη ομάδα που κερδίζει δύσκολα αλλά και χάνει δύσκολα. Αποτέλεσμα αυτής της έλλειψης της κλασσικής Αφρικάνικης αφέλειας είναι το γεγονός ότι η ομάδα φιγουράρει εδώ και μια δεκαετία περίπου στις ψηλότερες θέσεις της κατάταξης των Αφρικάνικων ομάδων. Είναι σταθερά παρούσα στους ημιτελικούς του Κυπέλλου Εθνών της Αφρικής εδώ και έξι χρόνια ενώ έδωσε το παρών και στα δυο τελευταία Μουντιάλ στα οποία κατάφερε και τις δυο φορές να περάσει τη φάση των ομίλων.
  • Γιατί μετά το απίστευτο κάζο που έπαθε στα προημιτελικά του προηγούμενου Μουντιάλ με το χέρι του δαιμόνιου Σουάρες πάνω στη γραμμή και το χαμένο πέναλτι του μοιραίου Γκιάν στη συνέχεια, ασυναίσθητα ένα κύμα συμπάθειας σε κατακλύζει σκεπτόμενος ότι ίσως της αξίζει μια απρόσμενη χαρά για να εξισορροπήσει εκείνη την απερίγραπτη πίκρα.

3 λόγοι για τους οποίους μπορεί κάποιος να μην την υποστηρίξει:

  • Γιατί εν έτει 2014 έχει ακόμα τέτοιους τύπους που ισχυρίζονται πως κάνουν μάγια που επηρεάζουν έμμεσα το παιχνίδι και είπαμε, να είμαστε ανοικτοί στη γραφικότητα και τη μούρλα του κάθε λαού αλλά όχι κι έτσι.
  • Γιατί η λογική λέει πως ό,τι κι αν κάνουν οι μάγοι τρελοί της δεν έχει μέλλον σ’ αυτή τη διοργάνωση από τη στιγμή που τοποθετήθηκε σε ένα από τα τρία πιο δύσκολα γκρουπ που προέκυψαν, στο οποίο ξεχωρίζουν η Γερμανία και η Πορτογαλία.
  • Γιατί η συντηρητική τακτική της προσέγγιση στα παιχνίδια έχει ως αποτέλεσμα τα γκολ να μπαίνουν πιο σπάνια και απ’ ότι σε αγώνες της εθνικής Ελλάδας, όσο απίστευτο κι αν ακούγεται αυτό. Ενδεικτικά, μέσα στο 2014 η ομάδα έδωσε 9 παιχνίδια, κάποια για το Κύπελλο Εθνών της Αφρικής και μερικά φιλικά. Στο μοναδικό εξ αυτών που μπήκε παραπάνω από ένα γκολ, το τελικό σκορ ήταν… 1-1! Κάτι που με μια απλή στοιχηματική προσέγγιση σημαίνει πως αν μια στο εκατομμύριο Γκάνα και Ελλάδα παίξουν μεταξύ τους με κάποιο μαγικό τρόπο, πόνταρε στο under το σπίτι σου το αμάξι σου τις καταθέσεις σου ό,τι σου έχει αφήσει, για την ώρα, η κυβέρνηση.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Μουντιάλ 2014: Οι ομάδες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Οι ομάδες του Μουντιάλ 2014: Βοσνία

3 λόγοι για τους οποίους μπορεί κάποιος να την υποστηρίξει: Γιατί σε αντίθεση με τα περισσότερα Μουντιάλ στα οποία υπάρχουν περισσότερες από μια ομάδες που δίνουν για πρώτη φορά το παρών, στη φετινή διοργάνωση είναι η μοναδική πρωτάρα και αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός ότι εκπροσωπεί μια πολύ μικρή χώρα, με πληθυσμό μικρότερο της […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Οι ομάδες του Μουντιάλ 2014: Χιλή

3 λόγοι για τους οποίους μπορεί κάποιος να την υποστηρίξει: Γιατί δεν είναι απλά ένα καλό σύνολο το οποίο υποστηρίζει κανείς για να φανεί εναλλακτικότερος του μέινστριμ εναλλακτικού που στηρίζει Ουρουγουάη, είναι ομάδα που μπορεί να κάνει την έκπληξη και να φτάσει πολύ ψηλά. Όσοι την έχουν αντιμετωπίσει λένε τα καλύτερα λόγια για το γρήγορο […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *