Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Οι ομάδες του Μουντιάλ 2014: Ν. Κορέα

south_korea

3 λόγοι για τους οποίους μπορεί κάποιος να την υποστηρίξει:

  • Γιατί τα τελευταία χρόνια έχει ανακαλύψει τον κινηματογράφο της και έχει βρει σ’ αυτόν κάτι διαφορετικό που τον ενθουσιάζει. Είτε αυτό είναι μια ιδιαίτερη κινηματογραφική ποιότητα, όπως αυτή που εντοπίζει κανείς στο ‘Old boy’ ή στο ‘The Man from Nowhere’, είτε μια διεστραμμένη οπτική πάνω στον ανθρώπινο πόνο και τρόμο, οι Κορεάτες έχουν να σου δείξουν εικόνες που δύσκολα θα ξεχάσεις και αυτό είναι το ‘Ιερό Δισκοπότηρο’ για αρκετούς σινεφίλ που επιβιώνουν όλη τη μέρα με μοναδικό στόχο να έρθει το βράδυ, να φτιάξουν τα ποπ κορν τους, να κλείσουν τα φώτα και να περιμένουν το πολυπόθητο τρόμαγμα από το άγνωστο διαμαντάκι-θρίλερ που ανακάλυψαν σε ένα μυστήριο και κατάμαυρο μπλογκ και το οποίο υπόσχεται να τους κάνει να κατουρηθούν πάνω τους από το φόβο.
  • Γιατί αν θέλει να στηρίξει μια ομάδα της Ασίας, έτσι για την αλλαγή, η παρέα των Κιμ και των Λι είναι αυτή με τις περισσότερες πιθανότητες να κάνει κάτι αξιοπρόσεκτο. Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, το Μουντιάλ της Βραζιλίας θα είναι το 8ο συνεχόμενο στο οποίο η Νότια Κορέα δηλώνει παρών, με την τελευταία της συμμετοχή να κρίνεται πετυχημένη αφού το 2010 (όπως σίγουρα θα θυμάσαι) πέρασε τη φάση των ομίλων και αποκλείστηκε πολύ δύσκολα από την Ουρουγουάη, και αυτά τα δυο δεδομένα σε συνδυασμό με το βατό σχετικά γκρουπ στο οποίο είναι ενισχύουν τις πιθανότητες να τη δούμε και μετά τους ομίλους και φέτος.
  • Γιατί σ’ αυτήν εδώ την εικονούλα δεν βλέπει απλά τα σήματα κάποιων Κορεάτικων εταιρειών αλλά μεγάλο μέρος της καθημερινότητας του, το οποίο έχει επιλέξει και αγοράσει συνειδητά, με τον ίδιο τρόπο που επιλέγουν κάποιοι άλλοι που γεννιούνται και πεθαίνουν στηρίζοντας τα Γιαπωνέζικα προϊόντα.

3 λόγοι για τους οποίους μπορεί κάποιος να μην την υποστηρίξει:

  • Γιατί ο πιο αναγνωρίσιμος Κορεάτης αυτή τη στιγμή στον κόσμο είναι αυτός ο γελοίος τύπος που κυκλοφορεί με την κιτς αποκριάτικη στολή που αποκαλεί κουστούμι και την κωδική ονομασία Psy και έχει να καυχιέται πως το βίντεο στο οποίο χορεύει σαν μεθυσμένος κάγκουρας, απ’ αυτούς που συναντάς συχνά-πυκνά σε καλοκαιρινό κλαμπ και γίνονται αυτόματα κωμικές ιστορίες που ανακαλείς για χρόνια με την παρέα με μοναδικό στόχο να γελάσεις ξανά και ξανά, έγινε το πρώτο που ξεπέρασε τα 2 δισεκατομμύρια θεάσεις. Την ίδια ώρα που η ιστορική επανένωση των Waters-Gilmour για το καλύτερο κομμάτι των Pink Floyd μετά βίας ξεπερνάει τα 10 εκατομμύρια. Σε αυτόν τον κόσμο μεγαλώνουν τα παιδιά του Αχιλλέα του Μπέου ζούμε.
  • Γιατί έχει γενικότερο θέμα με τους Ασιάτες σε αισθητικό επίπεδο. Είτε πρόκειται για τις περίεργες ταινίες τους, είτε για τη μουσική τους, είτε για τις κερκίδες τους, είτε για την τηλεόραση τους, είτε για τα αμάξια και τα κινητά τους.
  • Γιατί δεν ξεχνάει το Μουντιάλ του 2002 και το ανελέητο σπρώξιμο που δέχτηκε, ως διοργανώτρια χώρα, για να αποκλείσει με το έτσι θέλω Ιταλία και Ισπανία και να καταφέρει να γίνει τελικά η πρώτη Ασιατική ομάδα που φτάνει στα ημιτελικά. Σπρώξιμο τόσο προκλητικό που ανάγκασε πολλούς φυσιολογικούς ανθρώπους να φτάσουν για πρώτη φορά στη ζωή τους στο έσχατο σημείο ποδοσφαιρικής απελπισίας και να υποστηρίξουν τη Γερμανία, μόνο και μόνο για να μην φτάσουν οι Κορεάτες στον τελικό και καταστραφεί ανεπανόρθωτα η αγάπη τους για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Μουντιάλ 2014: Οι ομάδες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Οι ομάδες του Μουντιάλ 2014: Ονδούρα

3 λόγοι για τους οποίους μπορεί κάποιος να την υποστηρίξει: Γιατί είναι το αουτσάιντερ των αουτσάιντερ, η τέλεια δηλαδή ομάδα για κάποιον εκ φύσεως αντισυμβατικό που ψάχνει την τελευταία δυνατή επιλογή για να εκδηλώσει την διαφορετικότητα του. Σύμφωνα με αρκετά στοιχηματικά σαιτ είναι η λιγότερο πιθανή για να σηκώσει το Παγκόσμιο Κύπελλο, ένα ενδεχόμενο τόσο […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Οι ομάδες του Μουντιάλ 2014: Η.Π.Α.

3 λόγοι για τους οποίους μπορεί κάποιος να την υποστηρίξει: Γιατί μεγάλωσε βλέποντας Αμερικάνικες ταινίες, εκπομπές και σειρές και πλέον κάθε φορά που από κάπου ακούγεται ο εθνικός ύμνος των ΗΠΑ τρέχει ενθουσιασμένος στην κουζίνα για να φέρει ποπ κορν και κόκα κόλα. Γιατί έχει προσφέρει στον κόσμο την πιο εντυπωσιακή και πιο τέλεια ομάδα […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

3 σχόλια σχετικά με το “Οι ομάδες του Μουντιάλ 2014: Ν. Κορέα”

  1. Ο/Η mitsmanen λέει:

    Ο τελευταιος λογος απο μονος του αρκει να σιχαθω ες αει κι αυτους και την ομαδα τους-κι ας γουσταρω με τρελλα το Old Boy.Ασταδιαλα να παει το 2002,τι μου το θυμισες πρωινιατικα….

  2. Ο/Η stavros λέει:

    απλά σβήσε τα πάντα και ασε το τελευταίο λόγο. δεν γίνεται να υποστηρίξεις αυτό το πράμα ποτέ.

  3. Ο/Η GiannisIce λέει:

    Γεγονός το οποίο προκάλεσε την καλύτερη αντίδραση ιδιοκτήτη ever, από την άλλη πλευρά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *