Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Τα 10+1 χαρτάκια της Πανίνι, δε Μουντιάλ εντίσιον

Μπήκαμε κιόλας σε μήνα μουντιάλ, περνάει ο καιρός παιδιά χωρίς να το καταλαβαίνουμε, μεγαλώνουμε και τι είναι αυτό που μας μένει τελικά; Οι αναμνήσεις, κάποιες παιδικές φωτογραφίες και τα χαρτάκια της Πανίνι, αυτό το λατρεμένο χόμπι κάθε ποδοσφαιρόφιλου που τόσο έχουμε και έχετε αγαπήσει μέσα και από τα αφιερώματα του sombrero. Τι καλύτερο λοιπόν ενόψει της επερχόμενης ποδοσφαιρικής γιορτής στην Βραζιλία από ένα ακόμα αφιέρωμα με άρωμα παγκοσμίου κυπέλλου. 10+1 μουντιαλικά χαρτάκια Πανίνι, όπως πάντα με τυχαία αρίθμηση και, όσο κι αν φαίνεται απίστευτο σε κάποιες περιπτώσεις, χωρίς καμία επέμβαση στο τελικό αποτέλεσμα.

rivelino

Στο Νο 10 ο Ριβελίνο. Ο Βραζιλιάνος φαντεζί μέσος με το αέρινο στυλ και τα ακόμα πιο αέρινα αυτιά. Χωρίς το μουστάκι, που ήταν το σήμα κατατεθέν του. αλλά με υπέροχη κυματιστή κόμη Κουβέλη και χαμόγελο μέχρι την τρέντυ φαβορίτα που αποπνέει ποιότητα και την αυτοπεποίθηση ενός παγκόσμιου πρωταθλητή.

AndrzejSzarmach

Στο Νο 9 ο Αντρέι Σάρμαχ. Ο ξανθοκομοδινί άγγελος με το μουστάκι φωτοστέφανο. Φημολογείται ότι το συγκεκριμένο χαρτάκι φιλοτεχνήθηκε τον καιρό της Αναγέννησης και απλά προστέθηκε ψηφιακά το χρωμοσαμπουάν πολλά χρόνια μετά, για τις ανάγκες του Μουντιάλ του 1974, στο οποίο ο ανέμελος αλλά φονικός στράικερ σκόραρε πεντάκις.

Peter Disztl

Στο Νο 8 ο Πέτερ Ντιστλ. Ο τερματοφύλακας της εθνικής Ουγγαρίας στο Μουντιάλ του Μεξικό του 1986, η ιδρωμένη μορφή που στοίχειωσε τη σιέστα εκατομμυρίων Μεξικάνων, τριχωτός, αγέρωχος, υπέροχος.

labidi

Στο Νο 7 ο Κεμάις Λαμπίντι ή το Γκόλουμ ρεμπέτης. Αναμαλλιασμένος και έκπληκτος, πιθανότατα λόγω της πρώτης (και τελευταίας) συμμετοχής του σε παγκόσμιο κύπελλο, μάτι που παιχνιδίζει με τον φακό (το αριστερό, γιατί το δεξί είναι απασχολημένο με κάτι άλλο εκτός πλάνου) αλλά και μια υφέρπουσα αυτοπεποίθηση που πιθανότατα πηγάζει από το my precious φυλακτό που στολίζει το λαιμουδάκι.

tomasson

Στο Νο 6 ο Γιον Νταλ Τόμασον. Μοναδικό συλλεκτικό χαρτάκι που μυρίζει μπέιμπι σαμπού όχι πια δάκρυα. Η μαμά του ήταν παρούσα σε όλη τη διάρκεια της φωτογράφισης για να φτιάχνει υπομονετικά τις αφέλειες τρίχα-τρίχα και να είναι σίγουρη ότι δεν θα κάνει ο Γιον καμιά τρέλα να ξεκουμπώσει το μπουφάν γιατί αυτός ο καιρός είναι ύπουλος, αρπάζεις πνευμονία χωρίς να το καταλάβεις.

irwin

Στο Νο 5 ο Ντένις Ίργουϊν. Βλέπεις τη φωτογραφία και θες να του τσιμπήσεις το μάγουλο και να του πεις “είσαι το φουλμπακάκι μου;” Παιχνιδιάρικος και τραγανός, έτοιμος να κατακτήσει, αν όχι το Μουντιάλ του΄94 στις Ηνωμένες Πολιτείες, σίγουρα τα McDonalds και τις Budweiser, μέχρι να επιστρέψει στο Νησί και τις αγαπημένες του ιρλανδέζικες παμπ για να καταναλώσει ωκεανούς από ales.

jelassi

Στο Νο 4 ο Ριάντ Ζελάσι σε μια αζέλαστη πόζα. Επιθετικός της Τυνησίας στον ελεύθερο χρόνο του, όταν δεν ντίλαρε κόκα στο Μπρονξ. Φημολογείται ότι το βράδυ πριν τον τελικό του Μουντιάλ του ΄98 εθεάθη έξω από το δωμάτιο του Ρονάλντο με μια σακούλα και τρεις ξανθές αιθέριες υπάρξεις.

higuita

Στο Νο 3 ο Χοσέ ο Ρενέ ο Χιγκίτα. Αυτή η σπάνια διασταύρωση Βασίλη Χατζηπαναγή και Μανώλη Αγγελόπουλου που ίσως να μην μπορεί να ντριμπλάρει ούτε να τραγουδήσει, αλλά σου δίνει την εντύπωση ότι θα έκανε τα πάντα προκειμένου να κρατήσει την εστία του ανέπαφη, είτε κάνοντας την μοναδική απόκρουση του Σκορπιού είτε εκτελώντας τους αντίπαλους επιθετικούς με το καλάσνικοφ που κρατάει καλά κρυμμένο στη μυστική μπούκλα-κρύπτη.

Waddle

Στο Νο 2 ο Κρις Γουόντλ. Μοναδικός βιρτουόζος της μπάλας και της μπούκλας άφησε εποχή με τις επελάσεις και την υπέροχη χωρίστρα του. Κι αν όλοι γνωρίζουμε για το κράνος που φοράει πλέον ο Πετρ Τσεχ σε κάθε ματς που αγωνίζεται, πολύ λίγοι είναι αυτοί που γνωρίζουν ότι πριν το Μουντιάλ του 1986 στο Μεξικό, απορρίφθηκε αντίστοιχο αίτημα του Κρις Γουόντλ να αγωνίζεται με το σεσουάρ του.

kanu

Στο Νο 1 ο Νουάνκο Κανού. Ο Νιγηριανός επιθετικός που ενέπνευσε μία από τις μεγαλύτερες τεχνολογικές καινοτομίες στο χώρο της τηλεόρασης, καθώς αποτέλεσε την αιτία για τη μετάβαση στο τηλεοπτικό φορμά 16:9, αφού στο κλασικό 4:3 αδυνατούσε να αποτυπωθεί όλο το εύρος του κεφαλιού του.

ivanov

Και για το τέλος κρατήσαμε το τριχωτό κερασάκι στην πανινοτούρτα. Ο Γούλβεριν των φτωχών, ο σεντερμπακ ο παλιάς κοπής, ο σερνικός, ο ξηγημένος, ο Τρίφον ο Ιβάνοφ. Ο αμυντικός που θα του αρκούσε απλά να καρφώσει αυτό το χαρτάκι στη γραμμή της βουλγάρικης μεγάλης περιοχής για να μείνει απάτητη από συμπαίκτες και αντιπάλους, αλλά αυτός εκεί, τίμιος, ακλόνητος βράχος στη θέση του, να καταβροχθίζει σεντερφορ και παιδάκια.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις, παγκόσμιο ποδόσφαιρο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Μια Εθνική Ομάδα Χωρίς Χώρα

Στο Γκρόνικεν της Ολλανδίας συγκεντρώθηκαν πριν μερικές ημέρες 18 άτομα από την Ερυθραία αναζητώντας ασφάλεια μετά από ενάμισι χρόνο που πέρασαν σε δύο προσφυγικούς καταυλισμούς, σε δύο διαφορετικές ηπείρους. Η Ολλανδία είναι δημοφιλής προορισμός μεταναστών και προσφύγων. Περίπου 500 πρόσφυγες γίνονται δεκτοί κάθε χρόνο εκεί, μέσα στους οποίους ήταν και τα 18 άτομα που ήταν […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Καρδούλα στον πανηγυρισμό, αυτή η μάστιγα

Σ’ ένα τυχαίο ματς, ενός τυχαίου πρωταθλήματος, μιας τυχαίας χώρας, ένας τυχαίος παίκτης σκοράρει. Ο κόσμος τον αποθεώνει, οι συμπαίκτες του τρέχουν προς το μέρος του, ο σκηνοθέτης εστιάζει πάνω του και αυτός, εκμεταλλευόμενος τη στιγμή, σχηματίζει με τα δυο του χέρια μια καρδούλα. Σ’ αυτό το σημείο τρεις ερωτήσεις ζητάνε άμεσα απάντηση: 1) Είναι […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

8 σχόλια σχετικά με το “Τα 10+1 χαρτάκια της Πανίνι, δε Μουντιάλ εντίσιον”

  1. Ο/Η Elaith λέει:

    Τι είναι αυτό που αχνοφαίνεται στη φωτό του Ούγγρου;
    Σάλια γιατί μόλις έχει φάει τον αντίπαλο στράικερ;
    Έχει φτιάξει καδένα με τα μούσια του;

    Ο Κανού είναι σαν να τον έχεις βαρέσει με το τηγάνι.

  2. Ο/Η mitsmanen λέει:

    Οχι ρε φιλε,ο Λυκανθρωπος Τερματζης της Ουγγαριας το ’86 !!!!
    Θυμαμαι τι γελιο ριξαμε τοτε μολις ειδαμε τη φατσα του κι αλλο τοσο οταν επεφτε αβοηθητος σαν ψοφιο κοτοπουλο κι ετρωγε τα 6 μπαλακια απο τους Σοβιετικους.

  3. Ο/Η Elaith λέει:

    Επίσης φέρνει λίγο σε αυτόν τον τύπο που έπαιζε στους Βίκινγκς τον βασιλιά τάδε και στο Sons of Anarchy στην τελευταία σεζόν έκανε τον πρώην αστυνομικό που του φάγανε την αδερφή.

  4. Ο/Η joe λέει:

    Εμένα μου κάνει μια μίξη teenwolf και chewbacca.Επίσης κάποιοι θα χουν πρόβλημα να κοιμηθούν το βράδυ με τον τρύφον τον ιβάνοφ.

  5. Ο/Η knasos λέει:

    O Λαμπίντι είναι η απόδειξη ότι ο Ριμπερί έχει εφεύρει την χρονομηχανή και λέτε ότι θέτε!

  6. Ο/Η Blacksmith λέει:

    Ο αειθαλης 50χρονος Κανου ειναι η ζωντανη αποδειξη οτι υπαρχουν immortals που αντιλαμβανονται και βιωνουν διαφορετικα τον χρονο καμπτωντας το χωροχρονικο συνεχες

  7. Ο/Η Παναγιώτης λέει:

    Ο Ιβανοφ κάνει το Βλαντ τον Παλουκωτη να μοιάζει με τον Γκάντι.

  8. Ο/Η Λοΐζος λέει:

    Άντε να είσαι επιθετικός και να πρέπει να σκοράρεις στην αντίπαλη εστία που έχει αμυντικό τον Ιβάνοφ και τερματοφύλακα τον Ντιστλ…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *