Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Οι ομάδες του Μουντιάλ 2014: Γερμανία

germany

3 λόγοι για τους οποίους μπορεί κάποιος να την υποστηρίξει:

  •  Γιατί είναι εγγύηση. Ξέρεις τι διαλέγεις και τι παίρνεις και η πιθανότητα να πέσεις έξω είναι τρομακτικά μικρή, ειδικά για ποδόσφαιρο. Αν δεν τερματίσουν στην κορυφή, θα είναι σίγουρα κάπου ψηλά. Αν πάλι γίνει κάτι εντελώς απρόοπτο και δεν τερματίσουν καν ψηλά είναι σίγουρο πως θα γυρίσουν σπίτι τους έχοντας ζορίσει απίστευτα αυτόν που τους διαολόστειλε. Είναι εξαιρετικά απίθανο να τους δεις να διασύρονται ή να παρατάνε ένα παιχνίδι στη μοίρα του, δείχνοντας αδιαφορία και παραίτηση. Όταν οι Έλληνες χρησιμοποιούν τα πρώτα 15 λεπτά για να προσαρμοστούν στον αγωνιστικό χώρο και να οργανώσουν την τακτική τους ανάλογα με το μέρος που έχει σκιά και παχύ χόρτο και τα τελευταία 15 λεπτά για να καθυστερήσουν και να ξεκουραστούν, ξαπλώνοντας στο χόρτο, οι Γερμανοί μπαίνουν στο γήπεδο πανέτοιμοι και αποφασισμένοι να κάνουν σπρίντ από το πρώτο λεπτό μέχρι το τελευταίο των καθυστερήσεων, ακόμα και για να σώσουν μια χαμένη μπαλιά ή να κερδίσουν ένα αράουτ. Είναι προγραμματισμένοι να τα δίνουν όλα, να επιδεικνύουν πειθαρχία σε κάθε στιγμή και να αποφεύγουν τις μεγάλες διακυμάνσεις στην απόδοση τους και σ’ αυτό το πρόγραμμα σπάνια υπάρχουν bugs.
  • Γιατί ακόμα κι αν τον διακατέχει μια διαχρονική αντιπάθεια για οτιδήποτε Γερμανικό, από τότε που ήταν πιο μικρός και έβλεπε τη μάπα του θυμωμένου Έφενμπεργκ και του τρομακτικού Καν να γεμίζουν το κάδρο της τηλεόρασης, υπάρχει μια σοβαρή πιθανότητα κάποια στιγμή της ζωής του να συμπάθησε κάποια Γερμανική ομάδα (πιθανότερες υποψήφιες: η Ντόρτμουντ, η Βέρντερ Βρέμης ή η Σεντ Πάουλι), κάποια φουρνιά της εθνικής Γερμανίας (πιθανότερες υποψήφιες: η Γερμανία του 2002 ή η τελευταία του 2010 που έπαιξε και λίγη μπάλα σε ένα αντικειμενικά μετριότατο τουρνουά) ή έστω κάποιον παίκτη από τους αρκετούς μεγάλους που έχει βγάλει (πιθανότεροι υποψήφιοι: ο ‘τίμιος’ Κλόζε, το κεφάλι του Μπίρχοφ, ο μεγάλος Μπεκενμπάουερ ή ο ‘δολοφόνος’ Γκέρντ Μύλερ).
  • Γιατί ο Αινστάιν ήταν Γερμανός, ο Μπαχ και ο Μπετόβεν ήταν Γερμανοί, ο Σουμάχερ είναι Γερμανός, ο Μαρξ ήταν Γερμανός, οι Rammstein, οι Scorpions, οι Helloween και ο Schiller είναι Γερμανοί, ο Έσσε, ο Μαν, η Φρανκ και ο Μπρεχτ ήταν Γερμανοί. Κι ακόμα κι αν δεν θαυμάζεις κάποιους από τους παραπάνω, δεν γίνεται να μην εκτιμήσεις κάποιο μέρος του έργου τους.

3 λόγοι για τους οποίους μπορεί κάποιος να μην την υποστηρίξει:

  • Γιατί υποστηρίζει την Ελλάδα (ή τις επίσης χωμένες στα χρέη, Πορτογαλία/Ισπανία) ή την Αγγλία. Και κανένα εκ των δυο δεν χρειάζεται καμία επιπλέον εξήγηση.
  • Γιατί δεν πρόκειται να ξεχάσει ποτέ εκείνο το ‘μαιμουδένιο’ πέναλτι στον τελικό του 1990 που στέρησε από την Αργεντινή και τον Ντιέγκο Μαραντόνα το δεύτερο συνεχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο και επέτρεψε στους Αργεντίνους να πιάσουν τότε στην κορυφή των κατακτήσεων τους θεούς Βραζιλιάνους (και τους, αθόρυβους αλλά πάντα μέσα στα κόλπα, Ιταλούς).
  • Γιατί είναι Γερμανοί. Και δεν γίνεται να υποστηρίξεις τους Γερμανούς. Δεν είναι μόνο ιστορικοί ή οικονομικοπολιτικοί οι λόγοι (είναι στην κορυφή σε όλους τους σοβαρούς τομείς, ας χαρεί και κανένας άλλος στα λιγότερο σημαντικά πράγματα αυτής της ρημαδο-ζωής). Είναι και θέμα στυλ. Και οι Γερμανοί δεν έχουν τέτοιο πράγμα. Βάζω στοίχημα πως οι λέξεις ‘φινέτσα’, ‘τσαλιμάκια’ και ‘φαντεζί’ (αν υπάρχουν) στα Γερμανικά θα είναι κάποιοι γλωσσοδέτες, 17 γραμμάτων, εκ των οποίων τα 13 θα είναι σύμφωνα που αλλάζουν και θέσεις μεταξύ τους συνέχεια. Γλωσσοδέτες που αν καταφέρεις ποτέ να τους προφέρεις, το στόμα σου θα μείνει εκτός δράσης λόγω στραμπουλήγματος για τουλάχιστον μια εβδομάδα και εσύ για λόγους αυτοπροστασίας θα απορρίψεις μια για πάντα αυτές τις έννοιες από τη ζωή σου. Και κάπως έτσι ξεκινάει η Γερμανοποίηση και πριν το καταλάβεις έχεις βρεθεί να φοράς σανδάλια με άσπρη κάλτσα στα μέσα Αυγούστου.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Μουντιάλ 2014: Οι ομάδες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Οι ομάδες του Μουντιάλ 2014: Νιγηρία

3 λόγοι για τους οποίους μπορεί κάποιος να την υποστηρίξει: Γιατί εναντίον της η εθνική μας πέτυχε την πρώτη της νίκη στο προηγούμενο Μουντιάλ. Και με δεδομένο ότι εκείνη ήταν η πρώτη (και τελευταία) νίκη της χώρας στα 80 χρόνια που διοργανώνονται Παγκόσμια Κύπελλα, είναι λογικό και αναμενόμενο οι Νιγηριανοί να έχουν, για πάντα, μια […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Οι ομάδες του Μουντιάλ 2014: Ιταλία

3 λόγοι για τους οποίους μπορεί κάποιος να την υποστηρίξει: Γιατί είναι η Ιταλία, κάτι ξεχωριστό, κάτι μοναδικό, μια κατηγορία μόνη της. Όπως γράφαμε πριν το προηγούμενο Μουντιάλ (άσχετα αν στο συγκεκριμένο μας διέψευσαν): “Επαγγελματίες απατεώνες με εμφωλευμένο στο συλλογικό τους DNA το πανάρχαιο σοφό αξίωμα: «Μείνε στην ουσία και δεν θα χάσεις». Όσο προσεκτικά […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

8 σχόλια σχετικά με το “Οι ομάδες του Μουντιάλ 2014: Γερμανία”

  1. Ο/Η mitsmanen λέει:

    ου αντικραιστ!!!
    https://www.youtube.com/watch?v=CSZ0dG-GjQM

  2. Ο/Η Jose Maria Bakero λέει:

    Ρε μάγκες ειλικρινα θελω να μπορώ να μου μιλησει καποιος για γερμανικο ποδοσφαιρο. Ειλικρινα το θελω, καιγεται το φυλλοκαρδι μου σα τα λαγονια του μιλικοβιτς μετά από σπριντ. Αλλα βλεπω σε σλοου μοουσον ακομα τον αντρικο τον μπρεμε να τερματιζει την γιαννακοπουλιαση οταν ο στελλακος μας ακομα χρησιμοποιουσε τσατσαρες και δεν ηξερε καν τον γκρεγκ τον λουγκανις και μπλοκαρω. Το να βουτας στο 85 του τελικου του παγκοσμιου ειναι να σα να ναρκωνεις τη γκομενα που ψηνεις 4 χρονια στα τελευταια πεντε λεπτα του καθοριστικου ραντεβου γιατι ξαφνικα εγινες ανυπομονος. Αντρικο Μπρεμε κι ολο σου το συναφι σου λεω τα εξης. Μας κλεψατε μεγαλες μαγειες, 9 χρονω παιδακια μας τσακισατε τα καλαμπαλικια. Στον απόηχο του 86 ακούγαμε μαραντονα με το που πατησαμε αλανα σχεδον. Ήμασταν πολυ μικροι για να συλλαβουμε το ΜΕΓΑΛΕΙΟ του ημιτελικου στη ναπολι κι ό,τι συνεβαινε εκει μεσα και περιμεναμε να δουμε ενα τελικο παγκοσμιου πρωτη φορα με τη μεγαλυτερη αρτιστα της μπαλας. Ήμασταν στη καταλληλη ηλικια για να ορισουμε τη μπαρα στο τι πα να πει “γκα**α” βλεποντας τον ΘΕΟ να σηκωνει το κουπι μες τη ρώμη, κι ας μην επαιξε καμμια μπαλαρα κι ας προσπαθουσα να προφερω σωστα το γκο-ϊ-γκο-ε-τσέ-α για να ξερω ποιος ειναι ο καλος από αυτούς πού μαστε. ΕΣΥ κι όλο σου το σόι δεν είχατε ΚΑΝΕΝΑ δικαιωμα να μας το στερησετε. Τα βουρστ και τις μπυρες που χαρηκατε εκεινη τη μερα να μη τα χεσεις ποτε. Να με σχωρνατε παιδες για το παραληρημα, αλλα η αληθεια πρεπει να λαμψει επιτελους, κοντευουν να μας χαιρετανε κι οι αντιμερκελικοι μπαρμπαδες, αλλά ΕΣΕΝΑ ρουντι φελερ να μη σου ξαναπετυχει περμαναντ. Και πριν πει κανεις το μακρυ του και το κοντο του για οργανωση και πειθαρχια, εχω να πω ότι οργανωση και πειθαρχια που βγαζει τον χαριστεα πρωτο σκορερ σε οτιδηποτε περαν από το φλιπερακι πρεπει να αυτοδιαλυθει παραυτα.

  3. Ο/Η Elaith λέει:

    Όχι ρε φίλε, τι έχεις γράψει.
    Μίλησες στην καρδιά μου εκεί με 1986-1990.
    Ειλικρινά σε νιώθω.

  4. Ο/Η Κική λέει:

    Έχω πρόβλημα που η φωτογραφία μου φαίνεται über αρρενωπή;

  5. Ο/Η Elaith λέει:

    Ποιοι είμαστε εμείς να σε κρίνουμε;

  6. Ο/Η Jose Maria Bakero λέει:

    Ρε συ είναι κατάρα, ο τελικός του 90 ήταν η πρώτη φορά στη ζωή μου που κάθησα να δω φουλ 90λεπτο συγκεντρωμένος. Τόσο ξενέρωμα δε παλεύεται. Κατά τα άλλα το παραπάτησα το γερμανικό ποδόσφαιρο, η καιζερσλάουτερν του ρεχάγκελ και η μπορούσια του ζάμερ μια χαρά με πώρωσαν τότε.
    Κική εγώ δεν είμαι μαζί τους, ντρέψου για το φύλο σου, για κάθε χαριστέα και μπλητσαρισμένο στρουθοκάμηλο που ανακάλυψε το κουτεπιε και βαρέθηκε να διαβάσει άλλο που τεκνοποιεί πεθαίνει ένα κουνελάκι

  7. Ο/Η mitsmanen λέει:

    Ο αδελφος ο Χοσε ο Μαρια ο Μπακερο πρεπει να εχει στειλει ενα απο τα πιο επικα και πιο αληθινα σχολια-παραληρημα-καταθεση Ψυχης στα χρονια που υπαρχει το σομπρερο.
    Jose,I salute you.

  8. Ο/Η Jose Maria Bakero λέει:

    Αδελφέ mitsmanen ήμουνα σίγουρος για το ποιον σου. Όχι ότι τα παμε ποτέ, αλλά μάλλον είσαι ο ίδιος απ το φόρουμ του φαητ κλαμπ (που έγραψα μισή φορά και διάβασα εκατό) και θυμάμαι το ΥΨΗΛΟΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΝ ΣΟΥ ΗΘΟΣ σε τέτοια λεπτά θέματα που τυρρανάνε όλους μας. Εύχομαι η νταγκεναμ να φτασει να προσλαβει τον μουρινιο προπονητη ακαδημιων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *