Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Οι ομάδες του Μουντιάλ 2014: Κροατία

suker

3 λόγοι για τους οποίους μπορεί κάποιος να την υποστηρίξει:

  • Γιατί παρ’ όλο που υπάρχει σαν χώρα όλο κι όλο μια εικοσαετία περίπου έχει προλάβει να δώσει μια μεγάλη ομάδα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, τη φουρνιά του 1998 που κατάφερε στην πρώτη της συμμετοχή σε Μουντιάλ να φτάσει μια ανάσα από τον τελικό. Μπίλιτς, Ασάνοβιτς, Προσινέτσκι, Σίμιτς, Μπόμπαν, Γιάρνι, Βλάοβιτς και ο πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης και παίκτης του Παναθηναικού, Νταβόρ Σούκερ είναι μόνο μερικά από τα ονόματα που όσοι έζησαν εκείνο το Μουντιάλ δεν θα ξεχάσουν εύκολα.
  • Γιατί αν και ‘μικρή στο μάτι’ παράγει αθλητές με το ρυθμό που η Τσεχία βγάζει ωραίες γυναίκες. Αντιλαμβάνεσαι αυτό το δεδομένο προσθέτοντας στα ονόματα των παραπάνω αυτά των Ντίνο Ράτζα, Τόνι Κούκοτς και Στόγιαν Βράνκοβιτς και το αποδέχεσαι ολοκληρωτικά ενθυμούμενος πως και ο Ντράζεν Πέτροβιτς ήταν Κροάτης. Και ο Ντράζεν το 1990 ήταν από μόνος του ένας λόγος για να αφήσεις για λίγο τη μπάλα του ποδοσφαίρου, να πιάσεις την ‘σπυριάρα’ και να βαρέσεις κανένα τρίποντο.
  • Γιατί είναι οπαδός του Παναθηναικού και, εκτός του ότι έχει πανηγυρίσει στο παρελθόν κάμποσες φορές εξαιτίας κάποιου Κροάτη, στην αποστολή της φετινής ομάδας συμπεριλήφθηκαν και οι Πράνιτς και Σίλντεφελντ. Το λες και επιτυχία.

3 λόγοι για τους οποίους μπορεί κάποιος να μην την υποστηρίξει:

  • Γιατί είναι οπαδός του Παναθηναικού και έχει αποκοιμηθεί πολλά καλοκαιρινά βράδια σκεπτόμενος τον Νταβόρ Σούκερ να σκοράρει ασταμάτητα με την πράσινη φανέλα και έχει σηκωθεί πολλά καλοκαιρινά πρωινά σκεπτόμενος τον Νταβόρ Σούκερ να σκοράρει ασταμάτητα με την πράσινη φανέλα και τελικά αντί για τον Σούκερ την πράσινη φανέλα φόρεσε ο Ιγκόρ Μπίσκαν. Το λες και απογοήτευση.
  • Γιατί είναι σε όμιλο που έχει ακόμα την παγκόσμια αγαπημένη πολλών, την Βραζιλία, την Αφρικάνικη αγαπημένη αρκετών, το Καμερούν και το πάντα συμπαθητικό Μεξικό και δεν γίνεται να περάσουν όλοι στην επόμενη φάση.
  • Γιατί μπορεί να μοιάζουν με τα “αδέρφια μας, τους Σέρβους” αλλά κατά βάθος διαφέρουν σημαντικά. Το έχει αναλύσει άλλωστε το θέμα και ο σύγχρονος φιλόσοφος/στοχαστής Τζίμης ο Πανούσης: “Οι Σέρβοι είναι πάνω από όλα ομόδοξοι με τους Έλληνες. Είμαστε στην Ορθοδοξία και οι δύο. Έχουν διαφορά από τους άλλους τους Γιουγκοσλάβους. Δεν είναι σαν τους Κροάτες, ας πούμε. Αλλιώς θα σε σφάξει ο Κροάτης, αλλιώς ο Σέρβος! Ο Σέρβος θα σε προσέξει. Ενώ ο Κροάτης θα λερώσει κάτω, αίματα από ψυχορραγίες… Ενώ με τον Σέρβο δεν θα βγάλεις κιχ, θα σφάξει και το παιδί σου, το εγγόνι σου, όλη την οικογένεια, να μην ταλαιπωρούνται μετά τα ορφανά…”

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Μουντιάλ 2014: Οι ομάδες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Οι ομάδες του Μουντιάλ 2014: Νιγηρία

3 λόγοι για τους οποίους μπορεί κάποιος να την υποστηρίξει: Γιατί εναντίον της η εθνική μας πέτυχε την πρώτη της νίκη στο προηγούμενο Μουντιάλ. Και με δεδομένο ότι εκείνη ήταν η πρώτη (και τελευταία) νίκη της χώρας στα 80 χρόνια που διοργανώνονται Παγκόσμια Κύπελλα, είναι λογικό και αναμενόμενο οι Νιγηριανοί να έχουν, για πάντα, μια […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Οι ομάδες του Μουντιάλ 2014: Ιράν

  3 λόγοι για τους οποίους μπορεί κάποιος να την υποστηρίξει: Γιατί, όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, το Ιράν προσφέρει απλόχερα γέλιο μέσω των εξαιρετικών κωμικών του! Και δεν είναι μόνο ο ποδοσφαιρόφιλος Ομίντ Τζαλίλι, τον οποίο είχαμε απολαύσει μιλώντας για το θρυλικό μπαράζ Αυστραλία-Ιράν. Είναι και ο Maz Jobrani, ιδρυτικό μέλος της κωμικής ομάδας […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

10 σχόλια σχετικά με το “Οι ομάδες του Μουντιάλ 2014: Κροατία”

  1. Ο/Η panagos λέει:

    Σερβος ηταν ο στογιακοβιτς.

  2. Ο/Η duendes λέει:

    Σωστός. Γεννημένος στην Κροατία όμως. Αυτό μου είχε μείνει και τον έβαλα.

  3. Ο/Η Tyler Durden λέει:

    Μη σε ακούσει ο Πέτζα μόνο να τον καταχωρείς ως Κροάτη… ούτε η Καμηλά (πιο Καμηλά, πιο Καμηλά) δε σε σώζει!

  4. Ο/Η hi! λέει:

    ίσως η αγάπη μου για την κροατία και την φανέλα της να προέρχεται από το μουντιάλ του 98 που είναι και το πρώτο που θυμάμαι
    δε το είχα σκεφτεί ποτέ

  5. Ο/Η Stefanos λέει:

    Αυτό το σύνθημα με τον Αλιόσα, το γλύψιμο και το αντρικό μόριο (είμαι και πολίτικαλι κορέκτ πανάθεμά με) είναι από μόνο του λόγος να χαμογελάω κάθε φορά που σκέφτομαι Κροάτες ποδοσφαιριστές!

  6. Ο/Η Jordi λέει:

    Μπίστσαν είναι το σωστό,το είπε ο Αλέξης Σπυρόπουλος,ακούς εκεί Μπίσκαν!

  7. Ο/Η ισιδωρος λέει:

    ειναι πιο τρελοι με την καλη εννοια απο τους Σερβους και πιο ομαδα αν και λιγοτερο ταλαντουχοι κατα κανονα.Εχουν βεβαια το χαρακτηριστικο οπως ολοι οι Γιουγκοι να τους τη βαραει ενιτοτε και να μη γουσταρουν ο ενας τον αλλον.Αξιολατρευτη ομαδα το 98 και φοβερος ημιτελικος.Stanic διαβολε.

    Απο τους 98 επαιξαν στον ΠΑΟ ο Μαριτς,ο Σεριτς,ο Βλαοβιτς,Ασανοβιτς,ο Γιαρνι περαστικος και ο Σουκερ στα πρωτοσελιδα.

  8. Ο/Η Ventouza λέει:

    Σαριτς,οχι Σεριτς

    ε οχι και απλα περαστικος ο Γιαρνι,ολοκληρη στουκα με τον Κωνσταντινου ειχε ριξει και γιναν αλλαγη και οι δυο,πιο epic fail πεθαινεις

  9. Ο/Η panagos λέει:

    Λιγοτερο ταλαντουχοι απο τους σερβους?απο που κι ως που?οι σερβοι εχουν να βγαλουν παιχτη της προκοπης 20 χρονια.Μετα τη γενια γιουγκοβιτς-σαβισεβιτς-μιγιατοβιτς-μιχαιλοβιτς κλπ,μονο τον στανκοβιτς θυμαμαι να στεκεται σε υψηλα επιπεδα…

  10. Ο/Η makattacks λέει:

    Ίσως η πιο αγαπημένη μου ξένη εθνική ομάδα, άπειρα καντάρια μπάλα όλοι τους…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *