Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Οι ομάδες του Μουντιάλ 2014: Ονδούρα

honduras

3 λόγοι για τους οποίους μπορεί κάποιος να την υποστηρίξει:

  • Γιατί είναι το αουτσάιντερ των αουτσάιντερ, η τέλεια δηλαδή ομάδα για κάποιον εκ φύσεως αντισυμβατικό που ψάχνει την τελευταία δυνατή επιλογή για να εκδηλώσει την διαφορετικότητα του. Σύμφωνα με αρκετά στοιχηματικά σαιτ είναι η λιγότερο πιθανή για να σηκώσει το Παγκόσμιο Κύπελλο, ένα ενδεχόμενο τόσο απίθανο που αν συμβεί σου δίνει 4000 φορές τα λεφτά σου, που σημαίνει πως αν για πλάκα έχεις ποντάρει ένα ευρώ την επόμενη του τελικού μπορείς να αγοράσεις ένα μεταχειρισμένο αμάξι και να κολλήσεις συμβολικά πίσω στο πορτ-μπαγκάζ ένα αυτοκόλλητο ‘I love Honduras’.
  • Γιατί αν και βασίλισσα των λιμών της διοργάνωσης, με ένα σχετικά άγνωστο ρόστερ από το οποίο ξεχωρίζουν (κι αυτό με το ζόρι) τρεις-τέσσερις παίκτες που παίζουν σε ομάδες μέτριας δυναμικότητας της Ευρώπης, δεν πρόκειται να ξεφτιλιστεί όπως παλιότερα το Ζαίρ, η Σαουδική Αραβία ή η Ελλάδα. Εκτός του ότι είναι σε βατό όμιλο από τον οποίο λείπει η ομάδα-φόβητρο, έχει ήδη επιδείξει στο παρελθόν την ικανότητα της να αποκλείεται αξιοπρεπώς. Στις δυο προηγούμενες παρουσίες της σε Μουντιάλ μετράει 3 ισοπαλίες και 3 ήττες, με το ένα εκ των ‘Χ’ να είναι απέναντι στην διοργανώτρια ομάδα του Μουντιάλ του 1982, την Ισπανία!
  • Γιατί έχει ένα από τα πιο ωραία και γραφικά εθνόσημα που έχουμε δει – μια μείξη παιδικών σχεδίων, συνομωσιολογικών συμβολισμών και ζωγραφικής του Μπομπ Ρος, που βλέπει τον καμβά του και σκέφτεται “εδώ πέρα ζούνε τρία μικρά, ευτυχισμένα δέντρα” -, το οποίο συνδυάζεται άψογα με την εξωτική φύση του ονόματος της και με το μυστήριο του που ακριβώς βρίσκεται στο χάρτη.

3 λόγοι για τους οποίους μπορεί κάποιος να μην την υποστηρίξει:

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Μουντιάλ 2014: Οι ομάδες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Οι ομάδες του Μουντιάλ 2014: Γκάνα

3 λόγοι για τους οποίους μπορεί κάποιος να την υποστηρίξει: Γιατί έχει με διαφορά την πιο εντυπωσιακή και πολύχρωμη κερκίδα από όλες τις ομάδες που συμμετέχουν στη διοργάνωση, δίνοντας στο Μουντιάλ μια επιπλέον εξωτική νοστιμιά. Μια απλή αναζήτηση στο google images αρκεί για να γεμίσει η οθόνη σου με χρώματα που δεν μπορούσες ποτέ να […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Οι ομάδες του Μουντιάλ 2014: Ουρουγουάη

3 λόγοι για τους οποίους μπορεί κάποιος να την υποστηρίξει: Γιατί έδωσε στον κόσμο τον Φραντσέσκολι. Και τον Πάκο Εσπινόλα. Και τον ‘Λόκο’ Αμπρέου. Και τον Σέρχιο Μαρκαριάν. Και τον μαχητή Ντάριο Σίλβα. Και τον αγαπημένο παππού του ποδοσφαίρου, τον Εντουάρντο Γκαλεάνο. Και τον μεγαλύτερο μάγκα της ιστορίας, τον Ομπντούλιο Βαρέλα. Γιατί η ιδέα ενός […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

3 σχόλια σχετικά με το “Οι ομάδες του Μουντιάλ 2014: Ονδούρα”

  1. Ο/Η Κώστας λέει:

    Λόγος για να την αγαπάς

    Γιατί έχει ένα τεράστιο Η για σήμα στην φανέλα!!!
    😛

    ΗΡΑ μαστούρα, μαζί και στην Ονδούρα!!!!!

  2. Ο/Η jacob λέει:

    Ονδουρα υπερ,η ομαδα των αμετρητων Παλασιος και του Κοστλι της Βεροιας.

  3. Ο/Η Nikos Lioliopoulos λέει:

    Γιατι ειμαστε Βεροιαρα και ειχαμε τον μεγαλο Κοστλυ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *