Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Οι ομάδες του Μουντιάλ 2014: Ρωσία

SOCCER-EURO/

3 λόγοι για τους οποίους μπορεί κάποιος να την υποστηρίξει:

  • Γιατί τους συνοδεύει, και πιθανόν να τους ακολουθεί για πάντα, η αύρα της Σοβιετικής Ένωσης που όντας αθλητική υπερδύναμη στιγμάτισε αρκετές δεκαετίες και στο ποδόσφαιρο με άκρως ανταγωνιστικές ομάδες και αναγνωρίσιμους παίκτες-θρύλους όπως ο Γιασίν, ο (Ουκρανός) Μπλαχίν, ο (Ουκρανός) Προτάσοφ και ο Ντασάεφ.
  • Γιατί οι Ρώσοι έχουν προσφέρει την Άννα Κουρνίκοβα στις τέχνες την Ιρίνα Σάικ δική τους ιδιαίτερη οπτική. Κι αν συνθέτες όπως ο Ραχμάνινοφ και ο Τσαϊκόφσκι σου φαίνονται πολύ κλασσικοί, υπάρχουν και οι σκηνοθέτες. Κι αν σκηνοθέτες όπως ο Ταρκόφσκι και ο Αϊζενστάιν σου φαίνονται πολύ κουλτουριάρηδες, υπάρχουν και οι συγγραφείς. Κι αν συγγραφείς όπως ο Τολστόι και ο Ντοστογιέφσκι σου φαίνονται πολύ βαρετοί τότε βάζεις να δεις το ‘Love and death’ του Γούντι Άλεν ή το ‘One, two, three’ του Μπίλι Γουάιλντερ (ή και την θρυλική σκηνή του ‘S.O.S. Πεντάγωνο Καλεί Μόσχα’ με τον Πίτερ Σέλερς να συνομιλεί στο τηλέφωνο με τον Ρώσο πρόεδρο ‘Ντιμίτρι’) και τουλάχιστον γελάς με την καρδιά σου και περνάς καλά με τις ιδιαιτερότητες της Ρώσικης κοινωνίας των προηγούμενων δεκαετιών.
  • Γιατί όταν την αποκαλεί προσθέτει πάντα μπροστά από το όνομα της την λέξη ‘μαμά’.

3 λόγοι για τους οποίους μπορεί κάποιος να μην την υποστηρίξει:

  • Γιατί απεχθάνεται και μισεί οτιδήποτε σχετίζεται με κάποιο τρόπο με τον κομμουνισμό όσο και ο Άδωνις Γεωργιάδης.
  • Γιατί ο μόνος Ρώσος ποδοσφαιριστής αυτής της γενιάς που έχει κερδίσει το ενδιαφέρον και την προσοχή μας δεν είναι στην αποστολή για την Βραζιλία. Και Ρωσία χωρίς τον Αντρέι Αρσάβιν είναι σαν Μεξικό χωρίς τον Κουατεμόκ Μπλάνκο.
  • Γιατί δεν έχει απλά για πρόεδρο τον Βλαντιμίρ Πούτιν, είναι ουσιαστικά η χώρα του Πούτιν. Και υπάρχουν περισσότεροι από 23 λόγοι για να μην συμπαθήσεις τον Πούτιν τους οποίους όμως δεν θα επιχειρήσουμε να καταγράψουμε γιατί πολύ απλά ο πρώτος λόγος λέει “Ο Πούτιν δεν αποδέχεται την ελευθερία της έκφρασης”. Και δεν είναι να παίζεις μ’ αυτά τα θέματα.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Μουντιάλ 2014: Οι ομάδες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Οι ομάδες του Μουντιάλ 2014: Ιαπωνία

3 λόγοι για τους οποίους μπορεί κάποιος να την υποστηρίξει: Γιατί είναι στον όμιλο της εθνικής και αυτός για δικούς του λόγους (αντίδραση, μίσος για το κατεστημένο του Ελληνικού ποδοσφαίρου, απέχθεια για την ΕΠΟ κτλ.) μισεί την εθνική. Γιατί οδηγάει Toyota, έχει μηχανή Canon και τηλεόραση Sony, μεγάλωσε παίζοντας Gameboy και βλέποντας Τζουμαρού, Καμπαμαρού και […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Οι ομάδες του Μουντιάλ 2014: Κολομβία

3 λόγοι για τους οποίους μπορεί κάποιος να την υποστηρίξει: Γιατί διαχρονικά παράγει ποδοσφαιρική γραφικότητα και χωρίς τη γραφικότητα οι ποδοσφαιρικές κουβέντες θα ήταν δυο κλικ πιο βαρετές. Το πρωτάθλημα της έχει μια αγωνιστική στην οποία κάθε ομάδα αντιμετωπίζει την αιώνια αντίπαλο της, οι σπίκερ της δεν φοβούνται να ξεφύγουν από την πεπατημένη και να […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *