Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Το ευχαριστώ σε έναν φίλο

Ήταν πριν 4 χρόνια όταν ο Αντρεσίτο Ινιέστα έβαζε το κρίσιμο γκολ στον τελικό με την Ολλανδία και έδινε χαρά σε εκατομμύρια Ισπανούς σε όλο τον κόσμο χαρίζοντάς τους ένα Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο Ινιέστα σαν έτοιμος από καιρό έβγαλε τη φανέλα και αφιέρωσε το γκολ στον Ντάνι Ζάρκε (Χάρκε ισπανιστί), τον αδικοχαμένο αρχηγό της Εσπανιόλ και φίλο του που έφυγε από τη ζωή μόλις στα 26 του χρόνια. Ένα γεγονός που δεν ξέχασαν οι οπαδοί της Εσπανιόλ λίγο καιρό αργότερα.

Τα χρόνια πέρασαν ο Ινιέστα ετοιμάζεται για ακόμα ένα Μουντιάλ και η σύντροφος του φίλου του έκρινε ότι ήρθε η στιγμή να τον ευχαριστήσει και να κάνει μια κατάθεση ψυχής, δίνοντας τις ευχές της στον Ινιέστα για το Μουντιάλ που έρχεται. Η επιστολή της Τζέσικα Αλβάρεθ μαζί με την κορούλα της Μαρτίνα που δημοσιεύτηκε στα ισπανικά ΜΜΕ μεταφρασμένη (όσο καλύτερα μπορούσαμε) είναι η εξής:

Αντρές,

Όπως ξέρεις υπάρχουν ημερομηνίες ή γεγονότα που είναι χαραγμένα βαθιά στις ψυχές μας, είτε επειδή μας γέμισαν με πόνο, είτε γιατί μας έκαναν να κλάψουμε με χαρά. Ό,τι ζούμε είναι αυτό που τελικά καθορίζει και το ποιοι είμαστε.

Ήσουν ένα άτομο πολύ ξεχωριστό στη ζωή του Ντάνι γιατί έτσι το ένιωθε και με τον ίδιο τρόπο θέλουμε να στο μεταδώσουμε και εμείς. Αν έπρεπε να κάνω μια ανασκόπηση των στιγμών που ζήσαμε μαζί όλες είναι ικανές να με κάνουν να χαμογελάσω.

Θυμάμαι εκείνη την 11η Ιουλίου του 2010. Δεν ξέρω τι με έκανε να κάτσω απέναντι από την τηλεόραση, κάτι που είχα μήνες να κάνω. Κάτι όμως με έσπρωχνε να ξεπεράσω την κατάσταση στην οποία η ζωή μου είχε έρθει, ένιωθα ότι καλό θα συμβεί. Αποκομμένη από το ποδόσφαιρο και τον κόσμο γενικότερα, κατάφερα να “μπω” στο παιχνίδι και στο τέλος να κλάψω με την αφιέρωσή σου. Δεν θα ήξερα να σου πω γιατί, κάποια πράγματα είναι ανεξήγητα, αλλά δευτερόλεπτα πριν το γκολ ένιωσα ότι κάτι θα συμβεί. Έκλεισα τα μάτια μου με τα χέρια μου και άρχισα να κλαίω, πριν μπει το γκολ, πριν την αφιέρωσή σου. Βγήκαν συναισθήματα στην επιφάνεια που μόνο άτομα με τις δικές σου ευαισθησίες μπορούν να προκαλέσουν.

Ποτέ δεν θα κουραστώ να σε ευχαριστώ για την τεράστια καρδιά σου, για το ότι ξέρεις πώς να είσαι, για την ταπεινότητα σου, για το γεγονός ότι είσαι πάντα το καλύτερο παράδειγμα, ο καθρέφτης που πολλοί πρέπει να κοιτούν.

Όπως υπάρχουν άτομα ξεχωριστά, έτσι υπάρχουν και τέτοιες στιγμές, σίγουρα ανατριχιάζεις όταν θυμάσαι την πρώτη φορά που πήρες αγκαλιά τη Βαλέρια (σ.Σ. η κόρη του Ινιέστα). Τώρα μια ακόμα τέτοια στιγμή σε επίπεδο επαγγελματικό πλησιάζει και θέλουμε να ξέρεις ότι έστω και από απόσταση είμαστε πάντα μαζί σου.

Ο Ντάνι έμαθε ότι η “τύχη” είναι κάτι που δεν το έχει, δεν υπάρχει, ούτε το βρήκε. Γι’ αυτό δεν σου ευχόμαστε καλή τύχη, απλά σου ευχόμαστε με όλη μας τη δύναμη να απολαύσεις κάθε δευτερόλεπτο από αυτή την αξέχαστη εμπειρία που έχεις την ευκαιρία να βιώσεις. Στο τέλος, τα “συναισθήματα” είναι αυτά που μας μένουν.

Μια ξεχωριστή αγκαλιά για σένα την Άννα και τη Βαλέρια.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Μουντιάλ 2014

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Η ζωή είναι σαν ένα ματς της Αργεντινής

Αυτό είναι το σλόγκαν της Κόκα Κόλα στην Αργεντινή με αφορμή το Μουντιάλ που έρχεται. Η αλήθεια είναι ότι η εθνική ομάδα δεν τα καταφέρνει καλά, αλλά οι διαφημιστικές εταιρείες της χώρας κάνουν εξαιρετική δουλειά, είτε πρόκειται για συλλόγους, είτε για την εθνική, είτε για απλά ονλάιν παιχνίδια. Άλλωστε πρόσφατα είχαμε δει μια διαφήμιση της […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αριθμοί και συμπεράσματα

Καθώς πλησιάζουν οι ώρες για τα πρώτα ματς της νοκ-άουτ φάσης ξεχνάμε την προσμονή μας κοιτάζοντας λίγα ακόμα στατιστικά από τη φάση των ομίλων. Παρ’ ότι δεν είμαι μεγάλος φαν των στατιστικών στο ποδόσφαιρο (κυρίως γιατί χρειάζεται μεγάλη προσοχή στην ερμηνεία τους ώστε να μην καταλήξεις σε λάθος συμπεράσματα), αρκετά από τα στοιχεία που έχουμε […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *