Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Όταν ο Ρόμπεν θύμιζε τον Τζέι Τζέι Οκότσα

Ήταν τότε κι οι δυο τους σχετικά άγνωστοι. Ο 20χρονος (με επιφύλαξη) Τζέι Τζέι Οκότσα παίκτης της Φρανκφούρτης και ο Όλιβερ Καν ταλαντούχος τερματοφύλακας της Καρλσρούης. Η αντεπίθεση των γηπεδούχων έφερε την μπάλα στον Νιγηριανό. Αυτός χόρεψε τον Όλι Καν που έφαγε το χορτάρι, σηκώθηκε και πήγαινε αριστερά και δεξιά σαν τον χαζό μέχρι ο Οκότσα να αποφασίσει σαν Ρωμαίος αυτοκράτορας να δώσει το ΟΚ για την τελική εκτέλεση, για το γκολ. Άγνωστο αν αυτό το γκολ επηρέασε και πόσο τον Καν για να γίνει αυτό το ποδοσφαιρικό τέρας που τρομοκράτησε επιθετικούς και επιθετικούς στην τεράστια καριέρα του. Αν αυτό το δούλεμα, ο εξευτελισμός άφησε τραύματα στον Γερμανό τερματοφύλακα. Τουλάχιστον ήταν απλά ένα παιχνίδι Μπουντεσλίγκα.

Αρκετά χρόνια μετά ζούμε στην εποχή του Άριεν Ρόμπεν. Ενός παίκτη που άκουσε πολλά από πολλούς, που στην καλύτερη τον έλεγαν παιχταρά με γυάλινα πόδια και στη χειρότερη έναν ατομιστή χασογκόλη. Ο Ρόμπεν έχασε Μουντιάλ, έχασε πέναλτι σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ, επανήλθε όμως για να πάρει εκδίκηση. Από όλους. Να σηκώσει Τσάμπιονς Λιγκ, πρωταθλήματα, να παίζει μόνος του όλη την Ντόρντμουντ στον τελικό του κυπέλλου Γερμανίας τρέχοντας σαν να είχε ξυπνήσει πριν λίγο και ενώ το ματς ήταν στο 120′ στο τέλος μιας κουραστικής σεζόν. Και χθες μια μικρή ρεβάνς για τον τελικό του 2010. Τον τελικό που η Ολλανδία τον έπαιξε πηγαίνοντας περισσότερο στη δύναμη και στον τσαμπουκά, απεμπολώντας τα κυρίαρχα ποδοσφαιρικά της δικαιώματα. Τον τελικό που ο Ρόμπεν κι οι φίλοι του άγγιξαν την κούπα, αλλά σαν σωστοί Ολλανδοί την έχασαν.

Μια ακόμα μακρινή μπαλιά από τους Ολλανδούς, ένα διαβολεμένο σπριντ που κάνει τον Πικέ να μοιάζει σαν να είχε φάει ένα ταψί μουσακά πριν το ματς και το απεγνωσμένο κυνήγι του Ίκερ Κασίγιας, που δεν περνάει και τις καλύτερες μέρες του ποδοφαιρικά, να σούρνεται χάμου κυνηγώντας τον φαλακρό, στεγνό σατανά που δεν δείχνει κανένα έλεος. Ο Άγιος Ίκερ στα πατώματα, σαν άλλος Όλιβερ Καν σε μια ποδοσφαιρική μουντιαλική βραδιά που θα θυμόμαστε για πολλά χρόνια (και που ευτυχώς μας έκανε να ξεχάσουμε το πέναλτι).

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Γερμανικό ποδόσφαιρο, Μουντιάλ 2014

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Ένα εορταστικό βίντεο διαφορετικό από τα άλλα

Σε μια από εκείνες τις μαγικές διαδρομές του ίντερνετ που ξεκινάς να ψάχνεις πληροφορίες για μια ταινία και καταλήγεις να βλέπεις βίντεο από συναυλίες του Νικ Κέιβ ενώ ενδιάμεσα έχεις περάσει τουλάχιστον δυο φορές, σε διαφορετικά χρονικά σημεία, από θέματα που σου δείχνουν το nip slip κάποιας διάσημης γκόμενας, είχα πέσει πριν λίγα χρόνια σ’ […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο Στόχος

Όταν ξεκινάς να παίζεις Φούτμπολ Μάνατζερ το πρώτο μήνυμα που σου έρχεται είναι από τη διοίκηση που σου θέτει τους στόχους που πρέπει να πετύχεις. Αν τα καταφέρεις μένεις, αν δεν τα καταφέρεις απολύεσαι και αν πας καλύτερα σε χρυσώνουν. Απλοί κανόνες που ισχύουν σε κάθε επαγγελματικό άθλημα. Στο Μουντιάλ κάποιοι πήγαν με στόχους, και […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

2 σχόλια σχετικά με το “Όταν ο Ρόμπεν θύμιζε τον Τζέι Τζέι Οκότσα”

  1. Ο/Η Kanthar0s λέει:

    Από τους αγαπημένους μου παίχτες! Και οι δυο!

  2. Ο/Η Jose Maria Bakero λέει:

    Ο Οκότσα δεν είναι ποδοσφαιριστης, είναι επιχείρημα κατά της θερμοδυναμικής

    He’s so good they named him twice

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *