Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο (World Cup Edition)

Σάο Πάολο, Βραζιλία

Ο τίτλος του βίντεο είναι “8 λεπτά που δεν θα ξεχάσεις” και είναι ότι καλύτερο από τον προημιτελικό μεταξύ Αργεντινής και Ελβετίας που ήταν αρκετά μέτριος με μια Ελβετία να αμύνεται με κάθε τρόπο (ακόμα και παίζοντας πασούλες) και μια Αργεντινή στείρα ιδεών να κινδυνεύει αρκετές φορές. Το γκολ του Ντι Μαρία από διάφορες κάμερες, η ατάκα του σπίκερ “Πέναλτι; Άλλη μέρα, όχι σήμερα”, το δοκάρι της Ελβετίας που οι Αργεντίνοι όνομασαν “Το Δοκάρι του Θεού”, η χαμένη ευκαιρία του Ντι Μαρία να στείλει την μπάλα στην άδεια εστία, μέχρι και το τελευταίο φάουλ της Ελβετίας στο 124′ και τον σπίκερ να έχει ρετάρει φωνάζοντας “Η Αργεντινή κέρδισε” την στιγμή που οι Ελβετοί δεν μπορούσαν να πιστέψουν τι έγινε.

 colombia14164760-2

Koλομβία

Η ομάδα που έχει κάνει την μίνι έκπληξη (κυρίως γιατί αγωνίζεται χωρίς τον Φαλκάο και όχι επειδή δεν την περιμέναμε δυνατή) έχει τρελάνει όλους τους Κολομβιανούς. Σύμφωνα με ραδιοφωνικό σταθμό της χώρας το Ληξιαρχείο Γεννήσεων (πιθανότατα κάνω κακή μετάφραση, αλλά το νόημα είναι το ίδιο) κατέγραψε 1889 νέες εγγραφές αυτές τις μέρες. Από αυτόν τον αριθμό οι 1404 είχαν ονόματα παικτών και του προπονητή της εθνικής Κολομβίας. Σύμφωνα με την ίδια πηγή τα περισσότερα Κολομβιανάκια βαπτίστηκαν με τα ονόματα Χάμες, Τζάκσον και Πέκερμαν τα οποία και αποδείχτηκαν τα πιο δημοφιλή.

jagger-b1fd-dac1deb22568-620x372

Bραζιλία (παντού)

Διαστάσεις έχει πάρει στη Βραζιλία το θέμα με τις… προβλέψεις και τις ευχές του τεράστιου Μικ Τζάγκερ. Οι Βραζιλιάνοι, γνωστοί προληπτικοί μέχρι αηδίας, έχουν πάρει στο ψιλό τον φρόντμαν των Στόουνς τον οποίον θεωρούν μέγα γκαντέμη (αν και θα έπρεπε να κοιτάξουν και τον δικό τους γκαντέμη τον Πελέ). Όλα ξεκίνησαν όταν το 2010 ο Τζάγκερ εμφανίστηκε στον αγώνα Βραζιλίας-Ολλανδίας με φανέλα της Βραζιλίας (είχε ήδη δει την ήττα των ΗΠΑ από την Γκάνα δίπλα στον Μπιλ Κλίντον). Τη συνέχεια την γνωρίζουμε όλοι. Οι Βραζιλιάνοι δεν ξεχνούν και θυμήθηκαν τον Μικ ξανά όταν έκανε προβλέψεις ότι ο Ρονάλντο και η Πορτογαλία θα σηκώσουν το Μουντιάλ κατά τη διάρκεια μιας συναυλίας του στην ιβηρική χώρα. Στη συνέχεια ευχήθηκε καλή επιτυχία στην Αγγλία απέναντι στην Ουρουγουάη, ενώ η καταστροφική του πορεία προς το παρόν ολοκληρώθηκε μπροστά σε 70.000 ανθρώπους στη Ρώμη όταν προέβλεψε νίκη της Ιταλίας επί της Ουρουγουάης. Οι Βραζιλιάνοι πλέον εκλιπαρούν τον Μικ να υποστηρίζει τους αντιπάλους της Σελεσάο για να μπορέσουν να σηκώσουν την κούπα.

howardArqz2

 Νιου Τζέρσι, ΗΠΑ

Το 1997 ο Τιμ Χάουρντ αποφοιτά από το σχολείο του και στην κλασσική φωτογράφιση του γίαρμπουκ γράφει: “Θα χρειαστεί ένα έθνος εκατομμυρίων για να με σταματήσει”. Αρκετά χρόνια αργότερα με μια σπουδαία καριέρα στην Αγγλία, σπάει το ρεκόρ αποκρούσεων σε Μουντιάλ με συνολικά 16, αλλά συναντά και αυτό το έθνος, τη χώρα που για μερικούς δεν υπάρχει, το Βέλγιο. 11 εκατομμύρια Βέλγοι είδαν τον Τιμ να σταματάει με κάθε τρόπο τις επιθέσεις τους μέχρι να λυγίσει στην παράταση και οι Αμερικάνοι να γυρίσουν σπίτια τους. Η εμφάνισή του πάντως ήταν τόσο καλή που κάποιος πήγε στη σελίδα του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ στη γουκιπίντια και έβαλε τη φωτογραφία του και το όνομά του ως κατόχου της θέσης.

costawatermarked_thumbnail.aspx

Κόστα Ρίκα

Μπορεί η Κόστα Ρίκα να έφερε πίκρα σε εμάς τους Έλληνες, το φαινόμενο όμως της ομάδας έκπληξης από την Κεντρική Αμερική φέρνει πολλά κέρδη. Σήμερα έμαθα ότι το επίσημο σάιτ της ΦΙΦΑ έχει και ηλεκτρονικό κατάστημα και πουλάει φανέλες των εθνικών. Οι πωλήσεις της φανέλας της Κόστα Ρίκα έχουν αυξηθεί κατά 20 φορές από την αρχή του Μουντιάλ με αποτέλεσμα πλέον να μην μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες του κόσμου. Ο πρόεδρος της Λόττο, εταιρείας που φτιάχνει τις εμφανίσεις της Κόστα Ρίκα, παραδέχτηκε ότι κάνουν ότι μπορούν ώστε να αυξήσουν την παραγωγή για να μπορέσει ο κόσμος να θυμάται την πορεία της ομάδας στο Μουντιάλ.

anais_zanotti_g7

Μαΐμι, ΗΠΑ

Εκτός από φανέλες όμως, φαίνεται ότι στην μόδα είναι και τα μαγιό του Μουντιάλ. Η Γαλλίδα Αναΐς Ζανοτί (μοντέλο) παρακολούθησε τον αγώνα της Γαλλίας με τη Νιγηρία στη Φλόριδα όπου και ζει. Αφού η ομάδα λυτρώθηκε χάρη κυρίως στον Πολ Πογκμπά, η σταρλετίτσα αποφάσισε να ξεκουραστεί φορώντας το μαγιό της με την εμφάνιση της Γαλλίας και το νούμερο 10. Δεν έχω κυκλοφορήσει αρκετά σε παραλίες φέτος για να δω αν υπάρχουν και Ελληνίδες που βγαίνουν έξω με μαγιό Lazaros κάτι που θα ήταν ονειρικό.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Μουντιάλ 2014

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Η αγκαλιά της ψυχής

 Στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων έχουν μείνει πολλές στιγμές χαραγμένες. Στιγμές χαράς και στιγμές λύπης. Το πρόσωπο του Μπάτζιο μετά το χαμένο πέναλτι το 1994, η… επίθεση του Ντιέγκο στην κάμερα μετά το γκολ επί της Ελλάδας, στιγμές που δεν ήταν αναγκαστικά κάποιο γκολ. Ένας παίκτης με τα αίματα στη φανέλα, τα δάκρυα κάποιου άλλου. […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ζλάταν ή Ρονάλντο στο Μουντιάλ;

Με ενημέρωσαν από τα κεντρικά του sombrero ότι θα πρέπει να γράψω ένα κείμενο, με αφορμή το μπαράζ Σουηδία-Πορτογαλία, για το ποιον θα προτιμούσα στο Μουντιάλ, τον Κριστιάνο Ρονάλντο ή τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Σίγουρα ένα ενδιαφέρον ερώτημα, αν και ένα δίδυμο Κριστιάνο Ρονάλντο ή Γκόλουμ πιθανότατα να με έβαζε σε μεγαλύτερο δίλημμα, με την τελική […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

3 σχόλια σχετικά με το “Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο (World Cup Edition)”

  1. Ο/Η mitsmanen λέει:

    Ειλικρινα,στην τελευταια φωτο το μονο που δεν προσεξα ειναι τι γραφει το μαγιο……..

  2. Ο/Η mitsmanen λέει:

    Η φαση με το δοκαρι της Ελβετιας με επεισε οτι ο Παπας κανει καλη δουλεια.Αν αντεξει η Θεικη Παρεμβαση ως το Τελος (χλωμο το κοβω αλλα λεμε τωρα),ισα που βαπτιζομαι Καθολικος.

  3. Ο/Η Ventouza λέει:

    σε περιπτωση που Τζαγγερ και Παπας υποστηριζουν και οι δυο Αργεντινη,ποιος θα κερδισει?

    Χμμ…

    μου πηρε 5 λεπτα και 3 αναγνωσεις της σχετικης παραγραφου για να συνειδητοποιησω οτι το μαγιω εγραφε κατι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *