Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Η ανταμοιβή των oπαδών

de5a2395-0eba-4c2b-b361-6dd9054557a5-620x413

Κρασνοντάρ, κάπου στο νοτιοδυτικό κομμάτι της Ρωσίας κοντά στην Μαύρη θάλασσα. Πληθυσμός περίπου 700 χιλιάδες νοματαίοι. Μέσα σε όλα έχει και ποδοσφαιρική ομάδα από το 2008 η οποία σε χρόνο ρεκόρ κατάφερε να βγει και στην Ευρώπη. Την Πέμπτη το βράδυ αντιμετώπιζε την Έβερτον. Η απόσταση από το Λίβερπουλ περίπου 3000 χιλιόμετρα (σε ευθεία). Πεντακόσιοι ηρωικοί Εβερτόνιανς ταξίδεψαν ως εκεί για να γίνουν συμμέτοχοι στην επιστροφή της ομάδας τους στην Ευρώπη, την στιγμή που χαρούμενοι (;) στρατιώτες συνεχίζουν τη σοβιετική παράδοση που θέλει το κράτος να στέκεται δίπλα στον αθλητισμό (φαντάζομαι εθελοντικά και χωρίς καμία πίεση) τηρώντας πλήρως όλα τα αγαπημένα μας κλισέ σε αυτούς τους αγώνες. Μετά από μια μέτρια εμφάνιση, ήρθε το γκολ του αιεθαλούς Σάμουελ Ετό (που μας ξενερώνει με το 5 στη φανέλα) στο 81′, έπειτα από σέντρα του Μιχάλη Κασάπη της Αγγλίας που ακούει στο όνομα Λέιτον Μπέινς, να σώσει την παρτίδα και να γράψει το τελικό 1-1.

https://www.youtube.com/watch?v=hMUJQ7dDdYM

Οι παίκτες της Έβερτον μαζί με τον κόουτς Ρομπέρτο Μαρτίνεθ ξεκίνησαν τον μακρύ δρόμο της επιστροφής που κρατάει περί τις πέντε ώρες. Αυτό όμως δεν ήταν τίποτα μπροστά στο ταξίδι ορισμένων οπαδών της ομάδας που αναγκάστηκαν να πάρουν δυο αεροπλάνα και μετά να ταξιδέψουν με το τραίνο γύρω από την Μαύρη Θάλασσα φτάνοντας μέχρι και τις εννιά ώρες διαδρομής. Τόσο η συμπαράσταση, όσο και η ταλαιπωρία των οπαδών δεν άφησαν ασυγκίνητους τους ανθρώπους της Έβερτον. Ο “next-big-thing” κεντρικός αμυντικός Στόουνς ενθουσιάστηκε τόσο από την παρουσία τους στο ξενοδοχείο πριν τον αγώνα, όσο και από την συμπαράσταση που έδειξαν κατά τη διάρκεια του ματς και τους ευχαρίστησε στις δηλώσεις του. Και επειδή ακόμα και στην Αγγλία των ακριβών εισιτηρίων υπάρχει συχνά σεβασμός προς τους οπαδούς (σεβασμός και όχι αλισβερίσι του στυλ “πρόεδρε πιάσανε τα αδέρφια μας όταν κλέβανε, βάλε πλάτη να μην σαπίσουν στη φυλακή”) η διοίκηση αποφάσισε να τιμήσει τους ηρωικούς οπαδούς προσφέροντάς τους δωρεάν εισιτήρια για την επόμενη ευρωπαϊκή έξοδο, αυτή τη φορά σε έναν πιο κοντινό προορισμό, στην Λιλ.

JS47820876

Το μόνο που μένει όμως, είναι να δείξει και η ομάδα στο χορτάρι τον απαραίτητο σεβασμό μια που οι φετινές επιδόσεις των Μπλε είναι μετριότατες, ειδικά στο αμυντικό κομμάτι. Αν και για τους περισσότερους από αυτούς τους τύπους, σημασία έχει το ταξίδι και η εμπειρία.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Αγγλικό πρωτάθλημα, ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, Η φωτογραφία της εβδομάδας, Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Η απίστευτη ζωή του Ρόναλντ Μπρουκς

Λίγες ημέρες μετά τα Χριστούγεννα του 2005 σ’ ένα νοσοκομείο του Γουόλσολ ο 91χρονος Ρόναλντ Μπρουκς άφηνε την τελευταία του πνοή. Ο Μπρουκς ήταν οπαδός της τοπικής Γουόλσολ όλη του τη ζωή και πιστός θαμώνας των εντός έδρας αγώνων της ομάδας από το 1922 όταν ο μεγαλύτερος αδερφός του τον πήρε μαζί του για πρώτη […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Being a Klopptimist

Μια από τις πιο φρέσκες παρουσίες στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια είναι ο Γιούργκεν Κλοπ. Εκτός από ένας εξαιρετικός προπονητής που φτιάχνει ομάδες με φαινομενικά μέτρια ρόστερ (οι παίκτες των οποίων στη συνέχεια κάνουν λίμιτ-απ στην αγορά), είναι και ένας άνθρωπος περιβόλι. Ένας τύπος που λατρεύει να κάνει πλάκα, λατρεύει να κερδίζει τα φώτα […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

4 σχόλια σχετικά με το “Η ανταμοιβή των oπαδών”

  1. Ο/Η balkou λέει:

    Εισιτήρια για το εντός έπρεπε να δώσουν οι τσίπηδες. Σαμουέλ Ετό ωωωωωω!

  2. Ο/Η Elaith λέει:

    Το σκέφτηκα κι εγώ, αλλά μετά υπέθεσα ότι οι περισσότεροι θα έχουν ήδη τίποτα διαρκείας.

  3. Ο/Η Nikos Lioliopoulos λέει:

    τοκρασνονταρ εχει δυο! ομαδες στην Πρελιερ λιγκ της Ρωσιας. Ολοι το ξεχνατε αυτο

  4. Ο/Η joe λέει:

    Χμμ αναρωτιέμαι αν η διοίκηση του Π.Α.Ο.Κ έκανε το ίδιο πέρσυ στους όπαδους που έκαναν 1βδομάδα να πάνε οδικώς μέχρι το καζακσταν χειμωνιάτικα για να δουν την ομάδα..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *