Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Ούτε ένα, ούτε δύο

Όταν δυο μεγάλες και ιστορικές ομάδες συναντιούνται οι πιθανότητες να δεις ένα σπουδαίο παιχνίδι είναι πολλές. Αυτό έγινε χθες στο Μοντεβιδέο στον αγώνα μεταξύ της ιστορικής Πενιαρόλ (κάτοχος πέντε Λιμπερταδόρες και τριών Διηπειρωτικών) και της Εστουδιάντες Λα Πλάτα (κάτοχος τεσσάρων Λιμπερταδόρες και ενός Διηπειρωτικού) στα πλαίσια του φετινού Κόπα Σουνταμερικάνα που πλέον έφτασε στη φάση των 16. Με το 2-1 του πρώτου ματς στην Αργεντινή, οι κιτρινόμαυροι έπρεπε να σκοράρουν οπωσδήποτε.

Αυτό έγινε αρκετά νωρίς, καθώς μόλις στο 22′ έγινε το 1-0 με τον τερματοφύλακα της Εστουδιάντες Ιλάριο Ναβάρο να φέρει σαφέστατη ευθύνη. H Πενιαρόλ ευτύχησε να βάλει ακόμα ένα γκολ σε καλό σημείο (όπως θα έλεγε κι ο Πέτρος Μίχος), καθώς στο 47′ το next-best-thing Τζόναθαν Ροντρίγκες (για τον οποίο είχαμε πιάσει κουβέντα πρόσφατα στο Facebook του Σομπρέρο) τσίμπησε όμορφα την μπάλα και κεραυνοβόλησε τον Ναβάρο. Οι “καρμπονέρος” πήγαν με σκορ πρόκρισης στα αποδυτήρια και έπρεπε να το διαχειριστούν στο 2ο ημίχρονο. Τελικά όμως εκμεταλλευόμενη τα αμυντικά λάθη των Ουρουγουανών, η Εστουδιάντες κατάφερε να κάνει το 2-1 στο 71′ και να φέρει το συνολικό σκορ στα ίσια. Στα λεπτά που έμειναν οι Αργεντίνοι μπορούσαν να κλέψουν και την πρόκριση, αλλά τελικά το παιχνίδι οδηγήθηκε στα πέναλτι (δεν υπάρχει παράταση).

papel-Hilario_OLEIMA20141022_0231_5

Εκεί ο τερματοφύλακας Ιλάριο Ναβάρο φρόντισε να πάρει εκδίκηση για το λάθος του στο πρώτο γκολ. Δέχτηκε το πρώτο πέναλτι και στη συνέχεια απέκρουσε τα τρία επόμενα (ένα εξ αυτών από τον Εστογιανόφ). Οι Αργεντίνοι αντίθετα έχασαν μόλις ένα (άουτ) και εκτέλεσαν καταπληκτικά τα υπόλοιπα παίρνοντας μια μεγάλη πρόκριση με 1-3. Φυσικά ο ήρωας Ναβάρο είχε και βοήθεια, καθώς είχε κάτσει πριν τον αγώνα και είχε μελετήσει τον τρόπο με τον οποίο εκτελούν τα πέναλτι οι αντίπαλοι και είχε μαζί του ένα σκονάκι. Αυτό αποκάλυψε αργότερα στην τηλεόραση παρουσιάζοντας το όπλο του εγκλήματος. Η Εστουδιάντες θα αντιμετωπίσει τη Ρίβερ Πλέιτ στην επόμενη φάση σε έναν μικρό εμφύλιο, ενώ η αγαπημένη μας Ντεπορτίβο Καπιατά κέρδισε στο Μπομπονέρα την Μπόκα και τα δέντρα ετοιμάζονται να ζήσουν μεγάλες στιγμές στη ρεβάνς.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

βιντεοθεραπεία, ποδόσφαιρο Λατινικής Αμερικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Η Ποδοσφαιρομάνα Παραδεισένια Κοιλάδα της Χιλής

Με αφορμή το κείμενο του duendes για τον Κάρλος Καζέλι, ήθελα να κάνω μια αναφορά, μάλλον φόρο τιμής, στην πόλη στην οποία έχει γεννηθεί το ποδόσφαιρο στη Χιλή. Και φυσικά αυτή δεν είναι η πρωτεύουσα, Σαντιάγο, όπως καταλαβαίνετε. Η Χιλή είναι γνωστή (ποδοσφαιρικά μιλάμε πάντα) για τις ομάδες των μεταλλωρύχων της, όμως το ποδόσφαιρο, όπως […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το αντίο ενός σπουδαίου παίκτη-οπαδού

Το Μονουμεντάλ είναι γεμάτο. Οι οπαδοί της Ρίβερ έχουν εξαφανίσει τα εισιτήρια από τις πρώτες μέρες που ανακοινώθηκε ότι η ομάδα θα τιμήσει τον Φερνάντο Καβενάγκι με μια ειδική γιορτή μετά το τέλος του πρωταθλήματος. Ο εκφωνητής του γηπέδου ανακοινώνει την είσοδο του μεγάλου πρωταγωνιστή. Ο Καβενάγκι μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο συνοδευόμενος από τα παιδιά […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *