Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Η εκδίκηση της χρονιάς

Αυτός είναι ο πιο επιτυχημένος τίτλος για όσα είδαμε στο δεύτερο ημιτελικό του Κόπα Σουνταμερικάνα μεταξύ Ρίβερ και Μπόκα, σε ένα Μονουμεντάλ που έζησε στιγμές που θα μείνουν για χρόνια. Είναι ο τίτλος της εφημερίδας Ole και περιγράφει τα όσα έγιναν και ξεκίνησαν με την εντυπωσιακή υποδοχή της Ρίβερ από τον κόσμο της στο κατάμεστο στάδιο:

https://www.youtube.com/watch?v=6zSqyX6Ectc

Κι όμως το ξεκίνημα έδειχνε καθαρά Μπόκα, καθώς μόλις στα 20 δευτερόλεπτα οι Μποστέρος κέρδισαν πέναλτι παγώνοντας την εξέδρα, καθώς τα εκτός έδρας γκολ μετράνε και με το 0-0 του πρώτου αγώνα τα πράγματα θα γίνονταν δύσκολα. Ένα παντελώς ανόητο (ίσως και κομματάκι τραβηγμένο) πέναλτι που έφερε την Μπόκα σε πλεονεκτική θέση.

Την ευθύνη ανέλαβε ο Τζιλιότι που ξεκίνησε εξαιτίας της απουσίας του Τσάβες από την αρχική εντεκάδα και διαμαρτυρήθηκε για τα λέιζερ στο πρόσωπό του, έστειλε την μπάλα αρκετά κεντρικά και σχετικά χαμηλά και εκεί ο Μαρσέλο Μπαροβέρο με το δεξί του χέρι απέκρουσε και μπήκε στο πάνθεον των ηρώων των σούπερ κλάσικο. Η αλλαγή συναισθημάτων άμεση. Έκρηξη χαράς στις εξέδρες του Μονουμεντάλ και όπου αλλού έβλεπαν το παιχνίδι οπαδοί της Ρίβερ, απογοήτευση για τους φίλους της Μπόκα.

river_boca

Το παιχνίδι από εκεί και πέρα έγινε αντρική υπόθεση, με τον διαιτητή να χαρίζει και κόκκινες σε αρκετές περιπτώσεις όπως αυτή του Πόνσιο και του Φορλίν αργότερα. Η μπάλα λίγη σχετικά, το ξύλο πολύ και ήρθε ο Πισκουλίτσι να δώσει σχετικά νωρίς το πολυπόθητο γκολ για την Ρίβερ. Μετά από ένα κακό διώξιμο της μπάλας και μια σέντρα (ή στραβοκλωτσιά), o 30χρονος πρώην παίκτης των Αρχεντίνος Τζούνιορς έκανε ένα τέλειο και ψύχραιμο πλασέ μη δίνοντας καμία ελπίδα αντίδρασης στον Οριόν. Το 1-0 ήταν αρκετό.

H Ρίβερ ήταν καλύτερη γενικά, η Μπόκα είχε πρόβλημα στη δημιουργία παιχνιδιού και ο τραυματισμός του Γκάγκο την αποτελείωσε. Παρ’ όλα αυτά μπορεί να φωνάζει για ένα ακυρωθέν γκολ του Τζιλιότι (στην ίσως μοναδική καλή του ενέργεια στον αγώνα, ο μοιραίος παίκτης αυτής της σειράς αγώνων), αλλά τώρα είναι αργά. Οι αλλαγές δεν βοήθησαν και η Ρίβερ χωρίς να είναι εντυπωσιακά καλύτερη στα δυο παιχνίδια, πήρε μια πρόκριση που τη φέρνει κοντά σε έναν ακόμα τίτλο.

meme10_cedoc

Στις περιπτώσεις αυτές η πρόκριση στον τελικό έχει ίσως περισσότερη σημασία και από το ίδιο το κύπελλο, όπως άλλωστε είχε γίνει το 2004. Δέκα χρόνια μετά η εκδίκηση είναι πραγματικότητα. Έντεκα χρόνια μετά από τον τελευταίο διεθνή τελικό της Ρίβερ. Οι αφίσες της καζούρας κυκλοφορούν ήδη, με ατάκες όπως “Lady Gago”, στόμα κλειστό (boca σημαίνει στόμα) και με ένα τεράστιο 0 που είναι οι νίκες της Μπόκα στα τελευταία οχτώ ντέρμπι των δύο ομάδων (μαζί με φιλικά του καλοκαιριού, αλλά όπως ξέρουμε φιλικό Μπόκα-Ρίβερ δεν υπάρχει). Από την άλλη, είχαμε και τις ανάποδες προκλήσεις, με τον Τσάβες (που πέρασε ως αλλαγή) να κάνει κίνηση προς τους οπαδούς της Ρίβερ ότι έχει… κρύο την ώρα που αποχωρούσε. Παρ’ ότι η ομάδα του έχασε, αυτός προσπάθησε να πικάρει τους αντιπάλους και την ατμόσφαιρα του ματς, γιατί σε αυτά τα ματς σημασία έχει να συνεχίζεις την κόντρα ακόμα και όταν πρέπει να μην μιλάς.

chavez_g_afp

Κλείνουμε με το βίντεο του τέλους του αγώνα, με τον κόσμο και τους παίκτες της Ρίβερ να πανηγυρίζουν και τους παίκτες της Μπόκα να μαλώνουν με 2-3 εισβολείς στο γήπεδο και τον Αρουαμπαρένα σε ρόλο πυροσβέστη:

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

el clasico, βιντεοθεραπεία, ποδόσφαιρο Λατινικής Αμερικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Mία αλλά Λεόν

https://www.youtube.com/watch?v=Dc6PkNJZtCc Ένα αρκετά ενδιαφέρον πρωτάθλημα που δεν έχει αρκετή δημοσιότητα είναι αυτό στο Μεξικό. Το σύστημα είναι εξοργιστικά απλό από το 2011 και μετά (τόσο που σε ξενερώνει, αλλά κάποια στιγμή θα ασχοληθούμε με παλιότερες σεζόν) χωρίς να σημαίνει ότι δεν είναι διαφορετικό και λίγο παράλογο. Έχουμε δυο πρωταθλήματα (Απερτούρα και Κλαουζούρα) ενός γύρου που […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η “προδοσία” του Ραδαμέλ Ενρίκε Γκαρσία

O Ραδαμέλ Φαλκάο είναι Κολομβιανός διεθνής ποδοσφαιριστής (τι σας λέω τώρα). Αγωνίζεται στην Τσέλσι (δανεικός απ’ τη Μονακό) απ’ την αρχή της φετινής σεζόν και λογικά το Γενάρη θα αναχωρήσει γι’ άλλες πολιτείες (λυτρωτικές), που λέει και το γνωστό άσμα της Βιτάλη. Δυστυχώς δεν έχει πείσει και συνεχίζει να είναι σκιά του καλού εαυτού του […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

4 σχόλια σχετικά με το “Η εκδίκηση της χρονιάς”

  1. Ο/Η bizim λέει:

    RiveeeeeeeeeeR

  2. Ο/Η El Che λέει:

    ri(B)eeeeeeer

  3. Ο/Η mouris λέει:

    To eida to derby.Xwris h Boca na kanei pragmata sto ghpedo,kata th gnwmh mou yparxei alloiwsh apotelesmatos.Pentakatharh deuterh kitrinh ston Ponzio sto prwto hmixrono kai yparxei kai deuterh kitrinh ston Vangioni nwris sto deutero.Syn to katharo goal tou psiloampalakou Giglioti pou kakws akyrw8hke ws offside,afou htan toulaxiston sthn idia eutheia.

  4. Ο/Η kots λέει:

    ωραια πλακα εκανε ο τσαβες. εξυπνο και καθολου προκλητικο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *