Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Το γήπεδο δεν κόβεται

angel3933279952026366848_n

Ο Άνχελ Κρουζ Σάντσες δεν είναι ένα συνηθισμένο 8χρονο παιδί. Οι γιατροί τού είπαν ότι δεν πρέπει να βγαίνει από το σπίτι. Οι γιατροί του είπαν ότι δεν πρέπει να πανηγυρίζει. Οι γιατροί του είπαν ότι πρέπει να αποφεύγει τις συγκινήσεις. Κάθε δεύτερη Κυριακή όμως σαν το σκυλί του Παβλόφ, ο Ανχελίτο παίρνει το κασκόλ του και περιμένει τον πατέρα του να ετοιμαστεί. Παίζει η αγαπημένη του “U”, δεν γίνεται να λείψει από το Μονουμεντάλ της Λίμα. Ειδικά όχι όταν η Ουνιβερσιτάριο ντε Ντεπόρτες πηγαίνει ξανά για πρωτάθλημα μετά από τέσσερα χρόνια.

imagen-angelito-7

Ο Άνχελ πάσχει από πνευμονική ίνωση, μια σχετικά σπάνια ασθένεια στην οποία δημιουργούνται ουλές στους πνεύμονες στην θέση του πνευμονικού παρεγχύματος. Όπως είναι φυσικό, ο ασθενής δεν μπορεί να αναπνεύσει εύκολα και όπως φαίνεται και στην φωτογραφία, ο μικρός Άνχελ πηγαίνει στο γήπεδο με την παρέα του πατέρα του αλλά και φιάλης οξυγόνου. Η περίπτωσή του συγκίνησε άλλους φίλους της ομάδας που ενημέρωσαν τη διοίκηση της U. Σύντομα μια καμπάνια δημιουργήθηκε και ο Ανχελίτο εισέπραξε απίστευτη αγάπη από τον κόσμο, αλλά και αρκετά χρήματα. Μόνο που ότι κι αν λένε οι ολιστικές θεωρίες, η αγάπη δεν αρκεί και ο Άνχελ χρειάζεται επεμβάσεις και μεταμόσχευση πνεύμονα.

Προς το παρόν ο Άνχελ είναι υπό φαρμακευτική αγωγή και με οξυγόνο, με τα έξοδα να είναι τρομακτικά για μια μέση οικογένεια στο Περού. Το θέμα έγινε γνωστό πέρσι τέτοια εποχή περίπου και μέχρι το καλοκαίρι (όπου και βρήκα τα τελευταία σχετικά άρθρα) δεν είχε βρεθεί ακόμα κάποιο κατάλληλο μόσχευμα, αλλά τουλάχιστον ο Άνχελ ήταν “καλά”. Και σίγουρα ήταν ακόμα καλύτερα όταν τον Δεκέμβριο του 2013 η Ουνιβερσιτάριο κέρδισε τελικά το πρωτάθλημα. Βέβαια με έναν τρόπο που οι γιατροί θα έλεγαν ότι ήταν ο χειρότερος δυνατός για την υγεία του πιτσιρικά. Στον τελικό (για όσους δεν ξέρουν, μπορούν να διαβάσουν τον επικό τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος του Περού) η U αντιμετώπιζε την Ρεάλ Γκαρσιλάσο. Στο πρώτο παιχνίδι έχασε με 3-2 στο 88′ (κάτι λέγαμε για συγκινήσεις), στην ρεβάνς κέρδισε άνετα με 3-0. Μόνο που δεν μετράνε τα σκορ, αλλά οι βαθμοί. Με 3-3 βαθμούς πήγαμε σε μπαράζ, η U προηγήθηκε, ισοφαρίστηκε, το ματς πήγε στην παράταση και στη συνέχεια στα πέναλτι. Εκεί η καρδιά του Άνχελ και όλων των φίλων της ομάδας πήγε να σπάσει όταν η διαδικασία ξεκίνησε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο, αλλά τελικά πανηγύρισαν το 26ο πρωτάθλημα στην ιστορία της ομάδας. Ο Άνχελ θα μπορεί να λέει ότι ήταν κοντά στην ομάδα ανεξαρτήτως δυσκολίας, γιατί η αγάπη του για αυτή και η ανάγκη να είναι κοντά της είναι μεγαλύτερη από τους κινδύνους.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ιστορίες για το τζάκι, ποδόσφαιρο Λατινικής Αμερικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Η Γουίμπλεντον αναστήθηκε χάρη στους οπαδούς της

Βράδυ Τρίτης 28 Μαΐου 2002. Η παμπ ‘The Fox and Grapes’ στο Γουίμπλεντον, στο νοτιοδυτικό Λονδίνο, είναι μισογεμάτη κυρίως από θαμώνες. Σε μια γωνιά μια μεγάλη παρέα σκυθρωπών ανθρώπων ξεχωρίζει. Η επιλογή του μαγαζιού δεν είναι τυχαία. Η παμπ είναι τόσο παλιά που τη χρησιμοποιούσαν για να αλλάζουν ρούχα οι πρώτοι παίκτες της Γουίμπλεντον το μακρινό […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μια φανταστική ιστορία

Ένα βράδυ μετά από πολλά-πολλά χρόνια ο, ηλικιωμένος τότε, Κoσμίν Μότσι θα πιάσει κουβέντα με κάποιον νεαρό μπάρμαν σε κάποιο νυχτερινό μαγαζί στη Ρουμανία και η συζήτηση θα προχωρήσει πέρα από τα κλασσικά μονοπάτια του καιρού, της οικονομίας και της πρόστυχης φύσης των γυναικών και ο μπάρμαν θα ρωτήσει τον Μότσι για τη δουλειά του […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

2 σχόλια σχετικά με το “Το γήπεδο δεν κόβεται”

  1. Ο/Η Mouris λέει:

    Kalhspera apo th Lima tou Perú!Poly sygkinhtiko arthro,krima gia to paidaki,makari na stathei tyxero kai na vrethei mosxeuma.Dystyxws sto Perú ginontai elaxistes metamosxeuseis,logw elleipshs dwrhtwn organwn.Exw paei sto Monumental,to 2012 sthn ektos edras nikh ths omadas mou-Sporting Cristal-me 0-3 sthn poreia gia ton titlo ekeinh th xronia.Plhroforiaka,oi antipaloi opadoi tous apokaloun gallinas(kotes)kai oi idioi apokaloun thn omada tous la crema,logw ths emfanishs ths.

  2. Ο/Η Elaith λέει:

    Είσαι ωραίος !
    Η Σπόρτινγκ έχει πολύ κόσμο;
    Ξέρω ότι ανήκει στις τρεις μεγαλύτερες, αλλά έχω την εντύπωση ότι είχε/έχει μικρό γήπεδο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *