Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Ημιτελικοί χωρίς αιχμαλώτους

Το όνειρο των αυθεντικών ποδοσφαιρόφιλων έγινε πραγματικότητα. Τα ημιτελικά του φετινού Κόπα Σουνταμερικάνα θα έχουν ένα ζευγάρι που ανεβάζει στα ύψη το ενδιαφέρον. Μπόκα και Ρίβερ (κατά χρονική σειρά) ξεπέρασαν τους αντιπάλους τους χθες σήμερα το πρωί και θα φέρουν την ατμόσφαιρα του σούπερ-κλάσικο στο δεύτερο σημαντικότερο διεθνές κύπελλο της Ν. Αμερικής.

Η Μπόκα ταξίδεψε στην Ασουνσιόν στο κατάμεστο Ντεφενσόρες ντελ Τσάκο για να υπερασπιστεί το φτωχό μεν, αλλά πάντα πονηρό 1-0 του Μπομπονέρα. Απέναντί της η Σέρο Πορτένιο. Οι Αργεντίνοι μπήκαν πολύ δυνατά και μόλις στο 3′ έχασαν την πρώτη τους φάση, για να ανοίξουν το σκορ λίγα λεπτά αργότερα έπειτα από ωραία πάσε του Τσάβες στον Καλιέρι. Η Μπόκα συνέχισε να ελέγχει τον ρυθμό, απένανι σε μια Σέρο Πορτένιο που επηρεάστηκε από το γκολ μια που πλέον έψαχνε τρία. Με τον Γκάγκο να κάνει σπουδαίο παιχνίδι, έχοντας ως συμπαραστάτη τον Μέλι (έναν από τους λιγοστούς νεαρούς παίκτες της Μπόκα που φαίνονται να ξεχωρίζουν), οι Μποστέρος είχαν τον έλεγχο. Κόντρα στη ροή του παιχνιδιού όμως οι Παραγουανοί ισοφάρισαν σε 1-1 με τον γνωστό Ισπανό Ντανιέλ Γκουΐθα και πήραν τον έλεγχο του αγώνα από εκεί και πέρα.

cerro_boca_copa_sud

Η ομάδα του Αρουαμπαρένα κυρίως κοιτούσε να μην δεχτεί δεύτερο γκολ και πήγε με το 1-1 στα αποδυτήρια. Το 2ο ημίχρονο ξεκίνησε στο ίδιο μοτίβο, με την Σέρο όμως να μην μπορεί να απειλήσει ουσιαστικά. Εκεί άρχισαν οι αντεπιθέσεις και το ρεσιτάλ της Μπόκα σε αυτές. Με τον Γκάγκο να κατεβάζει την μπάλα σε μια από αυτές και να βγάζει την κατάλληλη στιγμή πάσα στον ελαφρώς υπέρβαρο Αντρές Τσάβες έγινε το 1-2 και από εκεί και πέρα ξεκίνησε ένα πάρτι της Μπόκα που σκόραρε ακόμα δυο φορές με τον Τζιλιότι και τον Τσάβες. Ο τελευταίος ήταν ο άνθρωπος του αγώνα και αποθεώθηκε από τους αρκετούς οπαδούς της Μπόκα στις εξέδρες (και με τον κορυφαίο Αργεντίνο σπίκερ Μαριάνο Κλος στην περιγραφή τα γκολ γίνονται ακόμα πιο ωραία). Ήταν μια από τις πιο πειστικές εμφανίσεις της Μπόκα τα τελευταία χρόνια σε διεθνείς διοργανώσεις και σίγουρα μια σημαντική ψυχολογική ανάσα για τα ημιτελικά, μια που η Ρίβερ είναι αυτή την στιγμή πρωτοπόρος στο πρωτάθλημα και θεωρητικά καλύτερη.

Η θεωρία όμως στο ποδόσφαιρο και ειδικά σε αυτό της Ν. Αμερικής πάει περίπατο. Αυτό έγινε και στο άλλο χθεσινό ματς, όπου η Ρίβερ είχε την εύκολη αποστολή να υπερασπιστεί το 1-2 του πρώτου αγώνα απέναντι στην Εστουδιάντες. Με το αποτέλεσμα της Μπόκα γνωστό, το Μονουμεντάλ κόχλαζε με την προοπτική του σούπερ κλάσικο στα ημιτελικά. Η σέντρα έγινε, ο διαιτητής δεν έδωσε 2-3 μαρκαρίσματα που ήταν για φάουλ (είμαστε άντρες λέμε, παίζουμε μπάλα) και χρειάστηκαν 40λίγα δευτερόλεπτα για να γράψει ο Τέο Γκουτιέρες το 1-0 για τη Ρίβερ. Από εκεί και πέρα το παιχνίδι θα ήταν μια τυπική διαδικασία, σωστά; Λάθος. Δεν έχει η Εστουδιάντες το όνομα μιας από τις πιο σκληρές ομάδες στην ιστορία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου για πλάκα. O Βέρα με κεφαλιά ισοφάρισε για την ομάδα του Μαουρίσιο Πελεγκρίνο (είχε σκοράρει και στο πρώτο παιχνίδι) και οι ομάδες μπήκανε ισόπαλες στα αποδυτήρια.

river_estudiantes

Οι πιντσαράτας ήταν όμως αυτοί που μπήκαν μπροστά στο σκορ στο 49′ όταν ο τερματόφυλακας της Ρίβερ Μπαροβέρο υπέπεσε σε πέναλτι. Με το 1-2 η πρόκριση θα παιζόταν στα πέναλτι και σίγουρα η ψυχολογία ήταν με το μέρος της ομάδας από την Λα Πλάτα. Παρ’ όλα αυτά, η Ρίβερ του Μαρσέλο Γκαγιάρδο είναι μια αρκετά σοβαρή ομάδα και φρόντισε να σώσει την παρτίδα με τα στημένα και την υπεροχή της στον αέρα. Ο Ροντρίγκο Μόρα με κεφαλιά μετά από κόρνερ του Πισκουλίτσι (που έκανε καλό παιχνίδι) ισοφάρισε στο 60′ και δυο λεπτά αργότερα, μετά από φάουλ και πάλι του Πιτσκουλίτσι (παλιό FM-ικό πουλέν), ο Φούνες Μόρι με νέα κεφαλιά έγραψε το 3-2. Η Εστουδιάντες δεν είχε δυνάμεις για παραπάνω και έμεινε με το “ρε γαμώτο” μόνο στο τέλος, για μια πρόκριση που σαν μ.Χ. προφήτες μπορούμε να πούμε ότι χάθηκε στο δεύτερο ημίχρονο του πρώτου αγώνα.

Τα ψέματα όμως τελείωσαν και σε δυο βδομάδες θα έχουμε στο Μπομπονέρα την μητέρα όλων των μαχών, που ελπίζουμε να μας δώσει στιγμές αντίστοιχες αυτών του 2004 στο Κόπα Λιμπερταδόρες. Στον άλλο ημιτελικό η Ατλέτικο Νασιονάλ από την Κολομβία αντιμετωπίζει την Σάο Πάολο από την Βραζιλία, με τη δεύτερη να περνάει οριακά την Έμελεκ από το Εκουαδόρ με 4-2 και ήττα 3-2 στο δεύτερο παιχνίδι. Σηκώνουμε μανίκια και ετοιμαζόμαστε για ξενύχτια που λογικά θα αξίζουν.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

βιντεοθεραπεία, ποδόσφαιρο Λατινικής Αμερικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

22 χρόνια αναμονής

Το ανέκδοτο στο Σάο Πάουλο ρωτούσε “τι δεν έχει δει ένα παιδί που γεννήθηκε μετά το 1994”. Η απάντηση ήταν την Παλμέιρας πρωταθλήτρια. Την τελευταία φορά που είχε συμβεί κάτι τέτοιο, οι πράσινοι είχαν αριστερό μπακ τον Ρομπέρτο Κάρλος, στα χαφ τον Σέζαρ Σαμπάιο και τον Μαζίνιο και πιο μπροστά τον Ριβάλντο με τον Εντμούντο. […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το πέναλτι με τα δύο πόδια

Υπήρξε ένας από τους ιστορικότερους παίκτες της Μπόκα. Ο Μαρτίν Παλέρμο μπορεί να μην είχε ποτέ την ποιότητα άλλων φορ της Αργεντινής, αλλά έγραψε τη δική του ιστορία. Κι η ιστορία αυτή είναι γεμάτη διάφορες περίεργα συμβάντα, λες και οι συμπτώσεις και τα περίεργα γεγονότα τον κυνηγούσαν πάντα. Όπως η ιστορία με τα πόσα γκολ […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

1 σχόλια σχετικά με το “Ημιτελικοί χωρίς αιχμαλώτους”

  1. Ο/Η bizim λέει:

    Πανικος !!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *