Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Το Πλασέ που Ανάγκασε Μια Χώρα να μην Αγοράζει Ηλεκτρικές Σκούπες

Ο Βασιλιάς της Άρσεναλ είχε ενδεχομένως το καλύτερο πλασέ που έχει εμφανιστεί ποτέ πάνω στο χορτάρι. Είναι επίσης το αρχέτυπο των γαλλικών σέντερ φορ, που ξέρουν μπάλα, έχουν φοβερό κοντρόλ, σουτάρουν και έξω από την περιοχή και, γενικότερα, είναι κακός μπελάς για τους αντίπαλους αμυντικούς. Ο Τιτί κατέκτησε τα πάντα στην καριέρα του αλλά επειδή εμείς εδώ είμαστε ελαφρώς χίπστερο-εναλλακτικοί θα ασχοληθούμε με μια πολύ ωραία ιστορία που έβγαλε στο φως η αγγλική Independent.

henry

Στη μάλλον χειρότερη στιγμή του ως ποδοσφαιριστής, ο Τιερί Ανρί έκανε ένα χέρι που κόστισε, ίσως, τη συμμετοχή της Ιρλανδίας στο Μουντιάλ του 2010. Στις 18 Νοεμβρίου 2009, στον επαναληπτικό της νίκης της Γαλλίας με 0-1, η Ιρλανδία κέρδιζε στο Παρίσι 0-1 με γκολ του (αειθαλή) Ρόμπι Κιν. Στην παράταση οι Γάλλοι προσπαθούσαν να ισοφαρίσουν για να πάρουν αυτοί το εισιτήριο και από ένα χτύπημα φάουλ στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης η μπάλα πήγε στο δεύτερο δοκάρι. Εκεί ο Ανρί την κοντρόλαρε με το χέρι και τη γύρισε στον Γκαλάς που σκόραρε. Με το 1-1 η Γαλλία προκρίθηκε, αφήνοντας έξω τους Ιρλανδούς, παρά τις διαμαρτυρίες τους τόσο μέσα στον αγωνιστικό χώρο, όσο και εκτός.

Ο Ανρί μετά το παιχνίδι στη γαλλική τηλεόραση δήλωσε «Ναι ήταν χέρι, αλλά εγώ δεν είμαι διαιτητής». Οι Ιρλανδοί ήταν τόσο εκνευρισμένοι με αυτή την εξέλιξη που δεν ήθελαν να ακούν καν το όνομα του Τιερί. Έτσι βρήκαν να ξεσπάσουν σε μια εταιρία που έφτιαχνε ηλεκτρικές σκούπες. Οι ηλεκτρικές σκούπες Χένρι (Henry), επειδή γραφόταν ακριβώς με τον ίδιο τρόπο με το όνομα του παίχτη, κυριολεκτικά εξαφανίστηκαν από την Ιρλανδική αγορά. Αρχικά σχεδόν μηδενίστηκαν οι πωλήσεις τους, ενώ στη συνέχεια οι κάτοχοί τους άρχισαν να τις ανταλλάσσουν με άλλες. Η εταιρία λόγω των σχεδόν μηδενικών παραγγελιών, απέσυρε όλα τα μοντέλα από την Ιρλανδική αγορά. Αναγκάστηκε επίσης να αλλάξει επωνυμία και λογότυπο για να μπορέσει να πουλήσει κάτι.

henry hoover

Με αρκετή βεβαιότητα μπορούμε να πούμε ότι το άγαλμα του Ανρί έξω από το Έμιρεϊτς δε θα ντυθεί με πρασινόλευκα κασκόλ με το τετράφυλλο τριφύλλι. Το πιο γλυκό πλασέ έβαλε το χέρι του ώστε μια ολόκληρη χώρα να αλλάξει ηλεκτρικές σκούπες και να μισήσει μια άλλη χώρα, όχι για τα μουχλιασμένα της τυριά, αλλά για έναν της ποδοσφαιρικό ήρωα.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Η ανταμοιβή των oπαδών

Κρασνοντάρ, κάπου στο νοτιοδυτικό κομμάτι της Ρωσίας κοντά στην Μαύρη θάλασσα. Πληθυσμός περίπου 700 χιλιάδες νοματαίοι. Μέσα σε όλα έχει και ποδοσφαιρική ομάδα από το 2008 η οποία σε χρόνο ρεκόρ κατάφερε να βγει και στην Ευρώπη. Την Πέμπτη το βράδυ αντιμετώπιζε την Έβερτον. Η απόσταση από το Λίβερπουλ περίπου 3000 χιλιόμετρα (σε ευθεία). Πεντακόσιοι […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πεντάρες, εξάρες, εφτάρες: H ‘Αταλάντα του βορρά’ γράφει ιστορία

Τα στερεότυπα για τους κατοίκους μιας συγκεκριμένης περιοχής μιας χώρας “δεν είναι προνόμιο του ελληνισμού”, όπως θα σχολίαζε και ο Τζίμης Πανούσης. Τα συναντάει κανείς στις περισσότερες χώρες του πλανήτη. Στη Νορβηγία αποδέκτες τέτοιων χαρακτηρισμών ήταν για πολλές δεκαετίες οι άνθρωποι που μεγάλωσαν στο βόρειο μέρος της χώρας, που βρίσκεται μέσα στον αρκτικό κύκλο και […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

4 σχόλια σχετικά με το “Το Πλασέ που Ανάγκασε Μια Χώρα να μην Αγοράζει Ηλεκτρικές Σκούπες”

  1. Ο/Η panagos λέει:

    Kανονικο τριφυλλι εχουν οι ιρλανδοι,οχι τετραφυλλο.

  2. Ο/Η Ramón Llul λέει:

    Είστε της Rangers κύριε @panagos? Γιατί χαλάτε ωραίες ιστορίες?

  3. Ο/Η panagos λέει:

    Αποκατασταση της ιστορικης αληθειας λεγεται κυριε ραμον,η σελτικ δεν ξερω γιατι εχει τετραφυλλο τωρα που το λες…

    Τους ρειντζερς τους μισω,αυτο το 1-1 στη λεωφορο ακομα να το χωνεψω…

  4. Ο/Η Ramón Llul λέει:

    Σας καταδικάζω σε κατανάλωση 1.000 λίτρων Guinness.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *