Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Πενήντα χρόνια αγάπης

Πολλοί (και πολλές) αναρωτιούνται τι σχέση μπορεί να έχει η αγάπη με το ποδόσφαιρο. Για αρκετούς το ποδόσφαιρο είναι αγάπη, αγάπη προς την ομάδα και το τι σημαίνει αυτή για τον καθένα ξεχωριστά, τι συμβολίζει η υποστήριξη σε έναν σύλλογο, στους παίκτες, τον προπονητή, η αγαλλίαση όταν μπαίνεις στο γήπεδο της ομάδας σου. Για κάποιους λίγους τυχερούς όμως, η αγάπη για την ομάδα μπορεί να συνδέεται και με την αγάπη για το έτερον ήμισυ. Η Βαλένθια βρήκε ένα τέτοιο παράδειγμα σήμερα του Αγίου Βαλεντίνου και εμείς το μοιραζόμαστε μαζί σας. Είναι ο Άνχελ και η Αδελαΐδα, ένα ζευγάρι τόσο συμπαθητικό που θα μπορούσε να παίζει σε αμερικάνικο σίριαλ κάνοντας τα καλοκάγαθα πεθερικά.

Ο Άνχελ, οπαδός της ομάδας από πιτσιρικάς, πήρε το πρώτο του διαρκείας στην ομάδα σε πολύ νεαρή ηλικία. Όταν γνώρισε τη γυναίκα της ζωής του ήταν διπλά τυχερός γιατί της άρεσε το ποδόσφαιρο. Για να μπορούν να είναι μαζί τής αγόρασε ένα διαρκείας και από τότε συμπληρώθηκαν 50 χρόνια έγγαμου βίου και μαζί 50 χρόνια παρακολούθησης της Βαλένθια από τις εξέδρες του Μεστάγια, με τα διαρκείας να ανανεώνονται. Μια ολόκληρη ζωή γεμάτη χαρές, λύπες, συγκινήσεις, επιτυχίες και αποτυχίες. Όπως άλλωστε και η κανονική ζωή. Από τα μάτια τους πέρασαν ομάδες καλές και πρωταθλήτριες, μέχρι ομάδες μέτριες, έχοντας δει σπουδαίους παίκτες από τα πολύ παλιά χρόνια μέχρι πιο πρόσφατους όπως ο Κέμπες ή και ο Μεντιέτα.

Η ζωή του Άνχελ και της Αδελαΐδας συνεχίζεται παράλληλα με την ομάδα. Πηγαίνουν στο δεύτερο σπίτι τους το Μεστάγια σε κάθε ματς, ζουν την ατμόσφαιρα και όσο αντέχουν θα συνεχίσουν να βλέπουν από κοντά την αγαπημένη τους ομάδα. Η Βαλένθια τους τίμησε χαρίζοντάς τους μια αναμνηστική φανέλα με τα ονόματά τους και το 50 και είμαι σίγουρος ότι αυτό το μικρό και απλό δώρο τους έκανε ευτυχισμένους. Και όσοι από εμάς βρήκαν κάποτε κάποια γυναίκα που να της αρέσει το ποδόσφαιρο, ξέρουν καλά πόσο τυχερός είναι ο Άνχελ.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ισπανικό πρωτάθλημα, Ιστορίες για το τζάκι

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Ένας επίμονος προπονητής, ένας σεΐχης, τρεις απαγωγείς και τέσσερα δεκάρια

Τέλη Ιουνίου του 1978. Σε έναν επαρχιακό δρόμο κοντά στο Μπορντό, στη νοτιοδυτική Γαλλία, ένα ζευγάρι μεσήλικων βιάζεται να προλάβει το τρένο για το Παρίσι. Μόλις πέρασαν ένα ευχάριστο σαββατοκύριακο στο εξοχικό τους αλλά ο σύζυγος έχει μια πολύ σοβαρή επαγγελματική υποχρέωση 11.000 χλμ. από το Μπορντό και πρέπει να φύγουν. Μια άσπρη Citroën τους […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Θα Μας Περάσει Χειρουργείο

Η διαιτησία είναι ένα από τα αγαπημένα θέματα συζήτησης στην Ελλάδα ποδοσφαιρική πραγματικότητα. Κοράκια, γκρι, αλήτες, χειρούργοι, είναι κλασικοί χαρακτηρισμοί. Εγώ, όπως έχω ξαναγράψει, θεωρώ ότι η διαιτησία παίζει ένα ρόλο κοντά στο 15-20% σε ένα ματς και της δίνεται πολύ περισσότερη σημασία και προβολή από όση αξίζει. Η κουβέντα για τη διαιτησία επίσης γιγαντώνεται […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

2 σχόλια σχετικά με το “Πενήντα χρόνια αγάπης”

  1. Ο/Η Nikos Lioliopoulos λέει:

    Ασε μας ρε φιλε. πας στο γηπεδο για γλιτωσεις απο την γυναικα, δεν την κουβακλας και αυτη μαζι 50 χρονια!

  2. Ο/Η Elaith λέει:

    Χαχαχαχα

    Ήμουν σίγουρος ότι κάποιος θα το έγραφε !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *