Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Μια μέρα του Άγγελου Αναστασιάδη

MSԁӉDǓ  ЁӠÉḾ͉ - Tя̇ԏӠ ANASTASIADIS   PAS GIANINA - ATROMITOS

Καταρχάς και πριν απ’οτιδήποτε άλλο, θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά τον Ιβάν τον Σαββίδη, που εμπιστεύτηκε τον αγέρωχο Έλληνα κόουτς και δεν έκανε αποδεκτή την παραίτησή του, δίνοντάς μου την ευκαιρία να μείνω εντός σχεδιασμού και να γράψω κανονικά αυτό το κείμενο, αλλά κυρίως να απαντήσω στην γκρίνια της εργοδοσίας του σομπρέρο του τύπου “ούτε αυτό το το θέμα δεν πρόλαβες να γράψεις για τον Αναστασιάδη και παραιτήθηκε” με το ακλόνητο επιχείρημα “ΔΕΝ ΣΑΣ ΧΑΛΑΣΕ”. Κλείνει η μικρή ενδοοικογενειακή παρένθεση και συνεχίζουμε κανονικά το πρόγραμμά μας, παραθέτοντας σε αποκλειστικότητα τα όσα βιώσαμε περνώντας ένα 24ωρο με τον προπονητή του Δικεφάλου του Βορρά.

6.00: Εγερτήριο. Τριπλό σταυροκόπι και γρήγορη ετοιμασία και κατανάλωση πρωινού που αποτελείται από πρόσφορο βουτηγμένο σε μέλανα ζωμό.

6.30:  Σχολαστική καθαριότητα στο εικονοστάσι του σπιτιού, με ιδιαίτερη έμφαση στον καθαρισμό των δακρύων από την εικόνα της Παναγιάς καθότι έχει γίνει ιδιαίτερα ευσυγκίνητη μετά τα τελευταία ατυχή αποτελέσματα της ομάδας.

7.00: Πρωινή αερόβια γυμναστική και συγκεκριμένα ημίωρο τζόκινγκ υπό τους ήχους του “Τη υπερμάχω” σε ατέρμονη λούπα στο iPod.

7.45: Χαλαρωτικό αφρόλουτρο σε αγιασμό ώστε να μπορεί με καθαρό σώμα και ψυχή να κάνει την καθιερωμένη προσευχή στραμμένος ευλαβικά προς την Τήνο.

8.30: Γρήγορη ανάγνωση του πρωτοσέλιδου των Σπορ του Βορρά και εδαφίων της Αγίας Γραφής και ακολούθως τηλεδιάσκεψη στο Skype με την Παναγία, εστιασμένη σε τεχνικά κυρίως θέματα. Μια μικροένταση που δημιουργείται μετά από διαφωνία για τις αρμοδιότητες του Σαλπιγγίδη ως πλάγιου επιθετικού σε 4-4-2 ή φουλ μπακ σε 4-3-3 λύνεται άμεσα με ταπεινή συγγνώμη και 10λεπτο αυτομαστίγωμα του κόουτς Άγγελου.

9.30: Αναχώρηση για το προπονητικό κέντρο για την πρωινή προπόνηση της ομάδας. Άφιξη και τέλεση του καθιερωμένου εβδομαδιαίου αγιασμού που κλείνει με μια ακόμα διαβεβαίωση του παπά-ΠΑΟΚ ότι με τη βοήθεια της Μεγαλόχαρης η ομάδα θα βρει το δρόμο της μετά τα τελευταία άτυχα αποτελέσματα. Ακολουθεί κοπή Φανουρόπιτας για να βρεθεί η χαμένη φόρμα του Φακούντο-Φανούρη Περέιρα. Η προπόνηση κατά τ’άλλα ολοκληρώνεται κανονικά με τους παίκτες χωρισμένους σε δύο γκρουπ να κάνουν ασκήσεις τακτικής, και ένα τρίτο αποτελούμενο από τους Τζαβέλλα και Σπυρόπουλο να κάνουν μόνοι τους σπριντάκια γονατιστοί.

13.30: Επιστροφή στο σπίτι, γεύμα με τη σύζυγο, η οποία αμέσως μετά τον βάζει για τον απαραίτητο μεσημεριανό ύπνο νανουρίζοντάς τον με τον ύμνο του ΠΑΟΚ. Ύπνος ελαφρά διαταραγμένος από οράματα στα οποία ο ΠΑΟΚ αγωνίζεται στην Βασιλεύουσα μέσα στην Αγιά-Σοφιά, με τον Κλάους Αθανασιάδης να μεγαλουργεί ως αμυντικό χαφ, τον Τζιόλη αέρινο εξτρέμ καβάλα σε άσπρο άλογο και τον Τζανδάρη να σημειώνει χατ τρικ και αμέσως μετά να πανηγυρίζει σκίζοντας το συμβόλαιό του και καρφώνοντας το λάβαρο με τον δικέφαλο στην κορυφή του τρούλου.

17.00: Αναχώρηση για την απογευματινή προπόνηση. Ασκήσεις με μπάλα και οικογενειακό διπλό με διαρκείς εναλλαγές του 4-4-2 σε 4-3-3 σε 4-2-3-1 σε 3-5-2, οι οποίες ελαφρώς αποδιοργανώνουν τους παίκτες, με αποτέλεσμα ο Σαλπιγγίδης να κάνει χατ τρικ αλλά στην εστία της ομάδας του ενώ ο Κάτσε να παίζει κυρίως σε θέση σέντερφορ. Έξαλλος ο Άγγελος αφού μονολογήσει “δεν μπορούν τα  παλικάρια”, βάζει τον Σάλπι να κάνει κάμψεις μαζί με Τζαβέλλα-Σπυρόπουλο, και τον Κάτσε να ψάλλει τον Ακάθιστο Ύμνο κάνοντας σπριντάκια γύρω από τον Μαντούρο ο οποίος χρησιμοποιείται ως κώνος.

20.00: Ξεκινάει για το σπίτι. Το ραδιόφωνο στο αυτοκίνητο παίζει στο τέρμα ράδιο Metropolis εναλλάξ με ράδιο Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, για εκτόνωση και αποφόρτιση από την ένταση της μέρας.

21.00: Η ώρα της χαλάρωσης στο σπίτι. Σέλφι μπροστά στην εικόνα της Παναγιάς την οποία ανεβάζει στο ίνσταγκραμ με σχόλιο “Όποιος λέει ψέματα πέφτει μες στα αίματα” ταγκάροντας τον Τζαβέλλα.

22.00: Ήδη έχει φορέσει τα ασπρόμαυρα πυτζαμάκια του, έχει κάνει τη βραδινή προσευχή του, έχει μιλήσει στο τηλέφωνο με τον Ιβάν για να του πει σπασίμπα για την εμπιστοσύνη του καθώς και με τον παπά-ΠΑΟΚ για να πάρει την ευχή του, και πέφτει για ύπνο γιατί άλλο ένα απαιτητικό 24ωρο ακολουθεί.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ελληνικό ποδόσφαιρο, ΠΑΟΚ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Μάκης ‘Big Mac’ Ψωμιάδης: Τα tweets

Σύμφωνα με μια είδηση που κυκλοφόρησε σήμερα σε όλα τα αθλητικά σάιτ ο Μάκης Ψωμιάδης, γνωστός στην πιάτσα και ως “Μάκαρος”, δεν βρίσκεται πια μαζί μας. Ακολουθούν μερικά tweets από κάποια από τα ‘κατορθώματα’ του τα τελευταία χρόνια. Για τις προηγούμενες δεκαετίες μπορεί να ανατρέξει κανείς σε αστυνομικές αναφορές, μαρτυρίες από τη χούντα και αθλητικές εφημερίδες […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Οι εναλλακτικές προτάσεις του Sombrero για να αποφύγουμε το Grexit

Grexit στο ευρώ grexit και στο ποδόσφαιρο, κατά το Σαράφης στα Τρίκαλα Σαράφης και στο Παρίσι (για τους παλιούς που ξέρουν και από μπαλίτσα και από μόδα). Κι επειδή στο Sombrero μπορεί να είμαστε άσχετοι από οικονομικά αλλά είμεθα πάνω απ’όλα πατριώτες, δίνουμε ηχηρή απάντηση στους κολάφους της UEFA παίρνοντας την κατάσταση στα χέρια μας και σας παρουσιάζουμε […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

2 σχόλια σχετικά με το “Μια μέρα του Άγγελου Αναστασιάδη”

  1. Ο/Η kwstasArsenal λέει:

    Καλυτερα να μην το εγραφες βασικα…Δεν ειμαι θρήσκος η φανατικος του Αγγελου αλλα…ειναι εμετικο να γραφεις ενα ολοκληρο αρθρο, κοροιδευοντας την πιστη κάποιου. ΟΚ ολοι κανουμε χαβαλε για την Παναγια του, αλλα λεμε 2 κουβεντες και μετα μιλαμε για μπαλα. Εσυ το πρατραβιξες.

  2. Ο/Η c0n_An λέει:

    @kwstasArsenal
    Το κείμενο γράφτηκε με χιουμοριστική διάθεση και (ασχέτως αν είναι επιτυχημένο το χιούμορ ή όχι) επειδή δεν ζούμε σε ισλαμικό κράτος δεν βρίσκω τίποτα κακό στο να “κοροϊδέψει” κάποιος την πίστη του οποιουδήποτε. Για να μιλήσουμε για τον συγκεκριμένο, όταν ένας προπονητής επικαλείται διαρκώς την παναγία σε ΚΑΘΕ δημόσια τοποθέτησή του για ποδοσφαιρικά θέματα, αποδίδοντάς της τα εύσημα για μια νίκη ή ένα πρωτάθλημα πες μου εσύ ποιος ξεφτιλιζει την πίστη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *