Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Οι οπαδοί δεν κατασκευάζονται

Είναι αυτή η εποχή που οι ομάδες στον αγωνιστικό χώρο φορτσάρουν για να πετύχουν τον στόχο τους, ενώ οι σύλλογοι σαν εταιρείες κοιτάζουν ήδη την επόμενη σεζόν. Οι νέες φανέλες αρχίζουν να εμφανίζονται δειλά δειλά, ενώ τα τμήματα μάρκετινγκ αρχίζουν να προμοτάρουν τα εισιτήρια διαρκείας της επόμενης σεζόν. Ειδικά στην Αγγλία με τις τιμές να είναι στα ύψη, είναι σίγουρο ότι χρειάζεται κάτι παραπάνω για να πειστεί ο φίλος κάθε ομάδας. Όπως έχουμε πει και στο παρελθόν, τι καλύτερο από την επίκληση στο ποδοσφαιρικό συναίσθημα.

Παρ΄όλα αυτά και παρ’ ότι όλοι ξέρουμε ότι όσα βλέπουμε είναι μάρκετινγκ, δεν γίνεται να μην συγκινείσαι βλέποντας ορισμένα από αυτά τα βίντεο να περιγράφουν με λίγες εικόνες και λίγα λόγια ακριβώς το τι είναι ο ποδοσφαιρικός οπαδισμός. Αυτό κατάφερε να κάνει και η μια από τις δυο ομάδες του Λίβερπουλ (η μεγαλύτερη για εμάς που ξέρουμε), το μπλε κομμάτι της πόλης, η ιστορική Έβερτον που δείχνει ότι προσπαθεί να σέβεται τον κόσμο της. Παρά την περσινή φοβερή χρονιά, η ομάδα του Μαρτίνεθ φέτος είναι εξαιρετικά μέτρια και ο κόσμος έχει ξενερώσει.

everton1302581899_n

Έτσι ξεκίνησε η καμπάνια #WeAreChosen η οποία ανατέθηκε σε ειδικούς που κατάφεραν να φτιάξουν το προφίλ των κατόχων διαρκείας που μπορεί να μην ανανεώσουν, αλλά και ανθρώπων που είναι στο μεταίχμιο να αγοράσουν για πρώτη φορά. Η καμπάνια είχε στόχο όχι απλά να πουλήσει, αλλά να κάνει τους φιλάθλους να νιώσουν ότι είναι μέρος της ιστορίας της Έβερτον. Για το σποτάκι επιλέχθηκαν ποδοσφαιριστές και πραγματικοί φίλαθλοι, όχι κομπάρσοι ή ηθοποιοί, ώστε να βγει στο γυαλί η πραγματική εικόνα. Το σλόγκαν βασίστηκε σε μια αγαπημένη φράση των οπαδών των μπλε και είχε μεγάλη επιτυχία:

Evertonians are born, not manufactured. We do not choose, We are chosen. Those who understand need no explanation, those who don’t understand, don’t matter

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Αγγλικό πρωτάθλημα, Για ψώνια

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Πάντα οι μπάλες θα χάνονται πιτσιρίκο

«Τι είναι το αγόρι τώρα που έχασε την μπάλα του. Τι πρέπει να κάνει; Την είδα να κυλά, γκελάροντας χαρωπά, κάτω στο δρόμο, κι έπειτα, χαρωπά ν’ αναπηδά. Να’ τη, μες στο νερό τώρα. Μάταιο να πεις υπάρχουν κι άλλες μπάλες. Μια θλίψη απόλυτη, φοβούμενη, ακινητοποιεί το αγόρι. Έτσι όπως στέκεται άκαμπτο, τρεμάμενο, κοιτώντας κάτω. […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κρέιβεν Κότατζ: Ένα γήπεδο διαφορετικό από τα άλλα

Έστω ότι είσαι ένας από αυτούς τους ευκατάστατους κυρίους που τα τελευταία χρόνια συρρέουν από όλο τον πλανήτη στην Αγγλία με σκοπό να αγοράσουν μια ομάδα. Η καθημερινότητα σου είναι γεμάτη πολυτέλειες, άνεση και μεγάλα μεγέθη. Το σπίτι μεγάλο, το αμάξι μεγάλο, το σκάφος μεγάλο, το υπόλοιπο των τραπεζικών λογαριασμών μεγάλο, η απληστία μεγάλη. Η […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

8 σχόλια σχετικά με το “Οι οπαδοί δεν κατασκευάζονται”

  1. Ο/Η kwstasArsenal λέει:

    Ωραιο βιντεο. Η Εβερτον, εχει γενικα παρα πολλες συμπαθειες αναμεσα στουσ φιλαθλους και εμενα μου αρεσει σαν συλλογος και ιστορια.

    Με ευκαιρια το Βιντεο, μια κουβεντα για την Εβερτον. Το καλοκαιρι χρειαζεται ολικη ανακατασκευη. Εχει ενα γερασμενο ροστερ, που οτι ειχε να δωσει το εδωσε. Με τον Μαρτινεζ στον παγκο και ενα πλανο ανανεωσεις, μπορει να γινει ξανα ανταγωνιστικη και να στοχευσει πιο ψηλά.

  2. Ο/Η gargaduaaas λέει:

    Γερασμένο δεν είναι το ρόστερ. Αν εξαιρέσεις τον Χίμπερτ (που δεν πολυπαίζει), το Μπάρι και το Ντιστέν οι υπόλοιποι βρίσκονται σε μια χαρά ηλικία. Άσε που διαθέτει Μπέσιτς, Οβιέδο, Μπάρκλευ και Στόουνς. Με 2-3 καλές κινήσεις το καλοκαίρι θα μπορέσει να ανέβει κάποια σκαλοπάτια και να βγει 8η :p

  3. Ο/Η Elaith λέει:

    Δεν είναι τόσο γερασμένο, απλά έχει πολλούς παίκτες με σερί φουλ σεζόν π.χ. Τζαγκιέλκα.
    Το βασικό πρόβλημα είναι ότι η άμυνα φέτος μπάζει από παντού. Φοβερό αυτό όταν είναι οι ίδιοι παίκτες. Συν ότι κάποιοι δεν έκαναν καλή σεζόν ίσως και λόγω Μουντιάλ (π.χ. Χάουαρντ).
    Με μερικές κινήσεις θα ανέβει σκαλοπάτια και θα αφήσει ξανά πάλι πίσω την ομάδα του Γαργαντούα.

  4. Ο/Η Nick555 λέει:

    Επίκληση στο συνάισθημα το βίντεο, γεγονός. Αλλά εγώ(που είμαι κ Έβερτον βέβαια) ομολογώ πως την πάτησα

    υ.γ. Μια χαρά το ρόστερ της ομάδας, η θέση φέτος σε πλήρη αναντιστοιχία με αυτό. Κάτι πως όλοι είχαν κ τους τραυματισμούς τους φέτος, κάτι ότι είχαν ψιλομυριστεί κ τον Μαρτίνεζ οι υπόλοιποι προπονητές,κάτι κ αυτό που είπατε για το μούντιαλ κ μας δουλεύουν οι έτεροι του Λίβερπουλ.

  5. Ο/Η kwstasArsenal λέει:

    Η Έβερτον έχει 11 «βασικούς» πάνω από 30 χρονών, όλοι εκ των οποίων έχουν εμφανιστεί στη βασική 11άδα του Μαρτίνεθ. Αυτοί είναι ο Τιμ Χάουαρντ (35), ο Φιλ Τζαγκιέλκα (32), ο Σιλβέν Ντεστέν (37), ο Λέιτον Μπέινς (30), ο Γκάρεθ Μπάρι (33), ο Σαμουέλ Ετό (33), ο Αρούνα Κονέ (31), ο Στίβεν Πίενααρ (32), Ο Αντολίν Αλκαράθ (32), ο Τόνι Χίμπερτ (33) και ο Λέον Όσμαν (33). Βγαλε τον Ετο που εφυγε τον Ιανουαριο και εχουμε 10. 10 παικτες δεν ειναι λιγοι. Η ομαδα θελει ανανεωσει. Απο εκει και περα υπαρχει ακομα μια 10αδα καλων παικτων οπως : Μιραλας, Στοουνς, Μπαρκλει, Λουκακου (που τωρα που αλλαξε μανατζερ, μαλλον το καλοκαιρι φευγει), Γκαρμπατ (η καπως ετσι δεν θυμαμαι ακριβως), Οβιεδο, Μπραουνινγκ και 2-3 ταλεντακια ακομα.

    Σε γενικες γραμμες υπαρχει ενας κορμος, που θελει να εμπλουτιστη με πιο φρεσκους παικτες. Δεν θυμαμαι να διαβασα τον ισολογισμο της Εβερτον, αλλα συγουρα τα οικονομικα της ειναι σε καλο επιπεδο. Με τον νεο τηλεοπτικο συμβολαιο, μπορει να ”σηκωσει” καλους παικτες απο Ισπανια μερια.

  6. Ο/Η kwstasArsenal λέει:

    Επισης κατι ακομα. Το Ροστερ της Εβερτον δεν ειχε συνταρακτικες αλλαγες οταν εγινε η αλλαγη Μογιες-Μαρτινεζ. Αλλα πραγματα ζηταει ο ενας και αλλα ο αλλος. Το ιδιο ροστερ, δεν μπορει να παιξει την κυκλοφορια μπαλας που θελει ο Μαρτινεζ. Πχ Ο Μογιες, δεν ηλεθε να κυκλοφορει παρα πολλη η μπαλα στην αμυνα. Ο Μαρτινεζ το θελει και ειναι ενας λογος που η αμυνα μπαζει, διοτι οταν ο αντιπαλος πιεζει ψηλα, τοτε η μπαλα χανεται αρκετα συχνα. Οταν εχουμε 2 συνταγες, δεν γινεται να φτιαχτουν με τα ιδια υλικα. Πρεπει η ομαδα να αλλαξει καποια πραγματα για να ερθει πιο κοντα στα θελω του προπονητη.

    Καλη Ανασταση.

  7. Ο/Η Elaith λέει:

    Ο Ντιστέν δεν είναι βασικούρα φέτος, παίζει ο μικρός πολύ συχνά, ούτε ο Αλκαράθ, ο Χίμπερτ δεν παίζει ποτέ, ο Κονέ αγνοείται λόγω τραυματισμών, ο Ετό δεν πολυέπαιξε όσο ήταν.

    Ισχύει πάντως ότι μερικοί είναι μεγαλούτσικοι. Χρειάζεται μια ανανέωση. Τα οικονομικά είναι καλά γιατί είναι πολύ σφιχτός ο πρόεδρΑς. Ο κόσμος γενικά γκρινιάζει, αλλά π.χ. φέτος δόθηκαν αρκετά για τον Λουκάκου. Είναι και πρόβλημα ότι το γήπεδο είναι σχετικά μικρό οπότε ενώ θα μπορούσε να μαζεύει πολύ παραπάνω κόσμο δεν το κάνει. Κάθε προσπάθεια για νέο γήπεδο έχει τερματίσει άδοξα.

    Καλές γιορτές και σε σένα φίλε.

  8. Ο/Η gargaduaaas λέει:

    O Kone έχει επιστρέψει. Αυτή τη στιγμή μάλιστα προσπαθεί να κάνει κοντρόλ στην έδρα της Σουόνσι.
    😛

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *