Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Παίκτης, μα κυρίως οπαδός

Το χθεσινό ντέρμπι, ας πούμε, κορυφής στην Ιταλία ήταν για μια ακόμα φορά μια μονότονη απόδειξη ότι η Γιουβέντους έχει μεγάλη διαφορά από τις υπόλοιπες ομάδες της χώρας. Πιο ενδιαφέρον θέμα από το ίδιο το 2-0 επί της Λάτσιο ήταν ο πανηγυρισμός του Κάρλος Τέβες που σε αρκετούς φάνηκε περίεργος. Ο Αργεντίνος φορ εδώ και καιρό συντηρεί ένα θέμα επιστροφής του στο Μπουένος Άιρες και την αγαπημένη του Μπόκα, γεγονός που αποτελεί την φαντασίωση κάθε Μποστέρο. Την ίδια στιγμή, η ομάδα του “δικού μας” Αρουαμπαρένα έκανε περίπατο στην πρώτη φάση των ομίλων του Κόπα Λιμπερταδόρες με έξι στα έξι και το απίστευτο ρεκόρ 19-2 στα γκολ.

https://www.youtube.com/watch?v=k7KQ2Knngqc

Σαν να μην έφτανε αυτό όμως, ήρθε ακόμα ένα γεγονός να ανοίξει την όρεξη των Γενοβέζων, καθώς η Ρίβερ βγήκε δεύτερη στον δικό της όμιλο και τις δυο ομάδες να πέφτουν μαζί ώστε να έχουμε δυο σούπερ-κλάσικο στη φάση των 16. Η αλήθεια είναι ότι τον τελευταίο καιρό η Ρίβερ είναι αυτή που κυριαρχεί στα ντέρμπι του Μπουένος Άιρες με αποκορύφωμα την περσινή τους κόντρα στο Κόπα Σουνταμερικάνα, αλλά η μονομαχία τους στο Λιμπερταδόρες πάντα θα φέρνει μνήμες από το ιστορικό ζευγάρωμα των δύο ομάδων το 2004. Ήταν τότε που ο Κάρλος Τέβες έβαλε το ιστορικό γκολ στο 89′ μέσα στο Μονουμεντάλ και πήρε την κόκκινη κάρτα πανηγυρίζοντας ημίγυμνος και κάνοντας την κότα (για να πικάρει τους περίπου 70.000 αποσβολωμένους οπαδούς της Ρίβερ). 11 χρόνια μετά ο Τέβες σκόραρε απέναντι στην Λάτσιο, έβαλε το 18ο του φετινό γκολ στη Σέριε Α, αλλά το μυαλό του είναι στην επερχόμενη κόντρα στο Μπουένος Άιρες. Πανηγύρισε ξανά με τον ίδιο τρόπο στέλνοντας ένα μήνυμα πίσω στην πατρίδα του για τους αγώνες της αγαπημένης του Μπόκα.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ιταλικό πρωτάθλημα, ποδόσφαιρο Λατινικής Αμερικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Η ώρα των Άρσεναλ;

Ούτε ένα χρόνο δεν κράτησε η φετινή έκδοση του Κόπα Αρχεντινά που ξεκίνησε στις 23 Οκτωβρίου του 2012 και τελείωσε χθες, λίγες μέρες πριν κόψουμε και τούρτα. Ο τελικός έγινε στο Εστάδιο Μπισεντενάριο της Καταμάρκα που βρίσκεται στα βορειοδυτικά της χώρας κοντά στα σύνορα με τη Χιλή. Περίπου 20.000 οπαδοί της αγαπημένης Σαν Λορένσο ταξίδεψαν […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ωδή στον Γκαΐθκα Μεντιέτα

Μια από τις αγαπημένες μου ποδοσφαιρικές ομάδες ήταν η Βαλένθια του τέλους των 90s. Μια ομάδα που δυστυχώς δεν κατάφερε να πάρει τους τίτλους που άξιζε, αλλά αγαπήθηκε πολύ από αρκετό κόσμο για το καλό ποδόσφαιρο που έπαιζε και ορισμένους πολύ μεγάλους ποδοσφαιριστές που είχε στο ρόστερ της. Ένας από τους λιγότερο τραγουδισμένους παίκτες εκείνης […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

2 σχόλια σχετικά με το “Παίκτης, μα κυρίως οπαδός”

  1. Ο/Η miltos λέει:

    θα ηταν ονειρικο κ δικαιο για τον Carlito να κλεισει την καριερα του σηκωνοντας το εβδομο (η’ το ογδοο) copa Libertadores φοροντας τη φανελα της(καρδιας του)Boca Juniors..
    ανατριχιλα μονο που το σκεφτομαι..

  2. Ο/Η Elaith λέει:

    Όσο περίεργο, τόσο ρομαντικό να θέλει να γυρίσει πίσω ενώ μπορεί να βγάλει τρελά λεφτά ακόμα στην Ευρώπη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *