Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

To ματωμένο τουρμπάνι του Κιελινομπαρτζαλινομπονούτσι

Η μεγάλη κυρία του Ιταλικού ποδοσφαίρου – η Γιουβέντους ντε – βρίσκεται μια ανάσα απ’ τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Μετά το 2-1 επί της Ρεάλ Μαδρίτης στο Τορίνο οι πιθανότητες να βρεθούν οι Ιταλοί στο Βερολίνο αυξήθηκαν δραματικά, κάτι που στην αρχή της σεζόν – εννοείται – έμοιαζε με κακόγουστο ποδοσφαιρικό ανέκδοτο. Κάτι σαν την περίπτωση Μήτρογλου πριν δύο χρόνια στο Ευρωπαϊκό Ποδόσφαιρο, όταν τον ήθελαν όλοι οι “μεγάλοι” κάθε χώρας. Σίγουρα οι Μαδριλένοι μπορούν να ανατρέψουν το σκορ στο Μπερναμπέου αλλά όταν υπάρχουν Ιταλοί που τους βολεύει και η ισοπαλία δεν μπορείς ποτέ – μα ποτέ – να είσαι σίγουρος.

hqdefault

Και εδώ μπαίνουμε στο ψητό. Γιατί καλός ο Βιντάλ και τα χιλιόμετρα που καταπίνει στο κέντρο, εξαιρετικός ο Πογκμπά (επιστρέφει απ’ τον τραυματισμό του), ηγέτης ο Καρλίτος ο Τέβεζ και μια κλάση πάνω απ’ όλους ο Πίρλο, σαν κοστούμι Hugo Boss που βρέθηκε στη ντουλάπα τσομπάνη στα Γρεβενά, αλλά πρέπει να σταθούμε και στο μοναδικό και ανεπανάληπτο Κιελινομπαρτζαλινομπονούτσι. Αυτός ο παίκτης (που ουσιαστικά είναι τρεις σε ένα) κάνει τη διαφορά εντός και εκτός συνόρων για όλους εμάς που δεν στεκόμαστε μόνο στις περίτεχνες ντρίμπλες, τις πενηντάρες μπαλιές και τις γκολάρες από κάθε απόσταση. Αυτός ο αμυντικός ογκόλιθος συνδυάζει το πάθος του ορκισμένου οπαδού, την εμπειρία πολλών ετών (εξού και η κοιλιά και τα μάγουλα του πρώην παίκτη της Βολφσμπουργκ) και φυσικά τη σχιζοφρένεια, την κακία αλλά και την τρομακτική μορφή του κυρίου Καλαμάρη (απ’ το Μπομπ Σφουγγαράκη). Το τέλειο πάντρεμα αμπαλοσύνης και διαγωνισμού ασχήμιας. Το “Ή η μπάλα ή ο παίκτης” στα καλύτερα του με άφθονες δόσεις unfair και εικόνες που θα έκαναν τον Τέρι τον Μπούτσερ να μοιάζει σαν παιδάκι που του έκλεψαν το γλυφιτζούρι και τον Chopper να μοιάζει σαν φλωράκι του Yale. Ο Κιελινομπαρτζαλινομπονούτσι δεν αστειεύεται και έχει βάλει στο μάτι την κούπα με τα μεγάλα αυτιά με κάθε κόστος. Τα χέρια μπαίνουν στη φωτιά, τα πόδια θυμίζουν ασκήσεις των Σαολίν στο βουνό και φυσικά το κεφάλι θυμίζει τον ήρωα της Marverl τον Juggernaut. Ναι καλά καταλάβατε. Αυτά που αναμένεται να ζήσουμε στη Μαδρίτη σε λίγες μέρες μόνο σε τοπικό χωμάτινο γήπεδο της Ουρουγουάης έχουν συμβεί.

barzagli-bonucci-chiellini

Εκεί που νόμιζες πως τα έχεις ζήσει όλα όταν έχεις δει τους Φεράρα, Μπιριντέλι και Πεσότο έρχεται ο Κιελινομπαρτζαλινομπονούτσι για να μηδενίσει το κοντέρ και να φτάσει την “τέχνη” της άμυνας σε άλλο γαλαξία. Όλα τα παραπάνω και αυτά που θα γίνουν σε λίγες μέρες αποκτούν μεγαλύτερο ενδιαφέρον όταν ο σπουδαίος αυτός παίκτης φοράει και το ματωμένο του τουρμπάνι στο κεφάλι, δημιουργώντας έτσι την εικόνα του απόλυτου κακού. Όταν οι παίκτες των δύο ομάδων θα ντύνονται για να εισβάλουν στον αγωνιστικό χώρο για τη μεγάλη μάχη ο Κιελινομπαρτζαλινομπονούτσι θα δένει το – ματωμένο – του τουρμπάνι, θα ακονίζει τις τάπες του και θα τοποθετεί τα τελευταία εκρηκτικά κάτω απ’ την τιμημένη φανέλα της Γιούβε ως άλλος Καμικάζι γνωρίζοντας καλύτερα απ’ όλους πως θα χρειαστούν όλα τα Ιταλικά τεχνάσματα για τη μεγάλη πρόκριση. Το εγχειρίδιο του τάκλιν βρίσκεται ήδη στα αποδυτήρια μαζί με τις  τακτικές του Ερέρα και το best of dvd του Πάολο του Μοντέρο για μια μοναδικά σκληρή βραδιά στο Μπερναμπέου. Αράξτε στον καναπέ σας. Βάλτε το Ride Of The Valkyries του Wagner στα ηχεία του στερεοφωνικού σας και αφεθείτε στη μαγεία της τέχνης του Κιελινομπαρτζαλινομπονούτσι και του τουρμπανίου του.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Champions League, Προσωπογραφίες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Ο Λακαζέτ που δεν Μπορούσε να Πιεί Καφέ

Αυτή τη στιγμή είναι ο σταρ του Σαμπιονά. Ο καλύτερος παίχτης του γαλλικού πρωταθλήματος και το πιο χοτ όνομα του γαλλικού ποδοσφαίρου που παίζει στο εγχώριο πρωτάθλημα (μην ανησυχείς Πολ Πογκμπά, δε θα σε μειώσω). Ο επιθετικός της Λυών έχει 22 γκολ και 7 ασίστ σε 26 εμφανίσεις και τα φετινά του νούμερα συγκρίνονται μόνο […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο δάσκαλος του Κιέβου

Είναι απ’ τις ελάχιστες περιπτώσεις όπου ο μύθος ωχριά απέναντι στην πραγματικότητα. Απ’ αυτές τις ιστορίες που είναι δύσκολο να περιγραφούν με λόγια και που η εικόνα δεν γίνεται να αποδοθεί με λέξεις μιας και δεν υπάρχουν οι κατάλληλες για να χαρακτηρίσουν την ποδοσφαιρική τελειότητα. Γιατί αν για τους περισσότερους ποδοσφαιρόφιλους η Βραζιλία του ’82 […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *