Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Εσύ έφαγες καμία;

Πριν μερικές μέρες είχαμε συγκεντρώσει τις φασαρίες στο Αργεντινή-Ουρουγουάη. Μετά το χθεσινό Χιλή-Ουρουγουάη, εκείνο το ματς μοιάζει με αγώνα κορασίδων μεταξύ του Ντιρί και του Αρσακείου. Τα τάκλιν πετούσαν στον αέρα σαν μπαλωθιές σε γάμο στα Σφακιά, οι Χιλιανοί έγιναν αντιπαθείς στα μάτια κάθε ουδέτερου αφού έπεφταν και σφάδαζαν σε κάθε φάση (όχι ότι σε κάποιες είχαν άδικο), το κοράκι έπαιζε έδρα, η Ουρουγουάη πήγαινε για να κλέψει τη νίκη είτε με κάποιο α λα Ατλέτικο Μαδρίτης στημένο, είτε στα πέναλτι (στο Κόπα Αμέρικα παράταση έχουμε μόνο στο τελικό) και τελικά με την αποβολή του Καβάνι και το αριθμητικό πλεονέκτημα οι γηπεδούχοι πήραν την πολυπόθητη πρόκριση.

Τι είχαμε; Κατ’ αρχήν είχαμε pre-game trash talking. Ο Αλέξις Σάντσες λέει ότι πριν τον αγώνα ένας Ουρουγουανός τον πλησίασε και του είπε ότι είναι “χέστης” και διάφορα άλλα λιγότερο κοσμητικά που δεν θα μεταφέρουμε και ότι θα δει στο ματς τι θα πάθει (δεν μάθαμε ποτέ ποιος ήταν ο δράστης, ύποπτοι είναι τουλάχιστον δέκα Ουρουγουανοί, Μουσλέρα έχεις φάτσα 10χρονου και σε αφήνουμε με περιοριστικούς όρους). Είχαμε και λίγη μπάλα πού και πού με τον υποτιμημένο μάγο Χόρχε Βαλδίβια (για τους Έλληνες σπορτκάστερ Βαλβίδια) να κάνει τέτοια πράγματα:

Και τον Καβάνι να πιάνει ένα τέτοιο τούβλο:

Κατά κύριο λόγο όμως είχαμε συνεχείς μανούρες σε ώρες προαυλισμού σε φυλακές υψίστης ασφαλείας τύπου Ω’.

Είχαμε τον Βιντάλ να βουτάει συνεχώς για να εκμαιεύσει φάουλ και κάρτες, μέχρι που σε μια φάση ο Καβάνι δεν άντεξε και τα έβαλε με τον πλαϊνό με αποτέλεσμα να πάρει κίτρινη κάρτα.

https://www.youtube.com/watch?v=ol4UU7F3VUE

Είχαμε φυσικά και τάκλιν των Χιλιανών. Κι αυτούς μανούλα τους έκανε….

Είχαμε δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Καβάνι, όταν ο Χάρα αποφάσισε να τσεκάρει τον προστάτη τού Ουρουγουανού (του έλειπε ο Σουάρες φαίνεται με τον οποίο είχε προηγούμενα). Ο Ουρουγουανός δεν το ανέχτηκε, δεν έκανε τίποτα το εξεζητημένο, αλλά ο Χάρα δεν έχασε την ευκαιρία να το εκμεταλλευτεί με μια μεγαλοπρεπή βουτιά:

Η αντίδραση του Ουρουγουανού μου θυμίζει εμένα με μια πρώην μου, που καθόμουν στωικά χωρίς να ξεκινήσω καβγά λέγοντας “άστο να πα στοδιάλο” μέχρι ένα σημείο όμως που με έβγαζε από τα ρούχα μου. Έτσι κι ο δόλιος ο Έντινσον, όταν συνειδητοποίησε τι γινόταν δεν ήξερε με ποιον να τα βάλει. Ήταν το τέλος μιας πολύ δύσκολης εβδομάδας για τον Καβάνι που έμαθε πριν λίγες ημέρες ότι ο πατέρας του παρέσυρε και σκότωσε με το αυτοκίνητό του έναν μοτοσικλετιστή και συνελήφθη με βαριές κατηγορίες, καθώς δεν πέρασε το αλκοτέστ. Ο Έντινσον αποφάσισε να μείνει στη Χιλή και να παίξει, αλλά τελικά δεν του βγήκε σε καλό.

Και φυσικά το ένα φέρνει τ’ άλλο και είχαμε και 2η κάρτα που αυτή με τη σειρά της έφερε νέες συμπλοκές, μπούκες στον αγωνιστικό χώρο και γενικά ομορφιές που θα θυμόμαστε για καιρό:

https://www.youtube.com/watch?v=OQ5ulYWMZlI

Τελικά το γκολ του Ίσλα έδωσε την πρόκριση στους Χιλιανούς και έφερε την οργή των Ουρουγουανών. Το συμπέρασμα του αγώνα είναι ότι η Χιλή έχει μια καλή ομάδα που είναι άκρως διψασμένη να πάρει την κούπα και γι’ αυτό θα κάνει τα πάντα έχοντας και τη εξωγενή βοήθεια. Την ίδια στιγμή, αποδεικνύεται για πολλοστή φορά ότι ο Καβάνι δεν είναι τόσο καλός όσο πολύς κόσμος νομίζει. Δεν είναι ούτε Φορλάν, ούτε Σουάρες και δεν μπορεί να σηκώσει την ομάδα στις πλάτες του. Η Ουρουγουάη βρίσκεται σε πτώση καθώς απογοήτευσε σε όλα τα ματς που έδωσε και θα πρέπει να βρει και νέα πρόσωπα για να βασιστεί, μια που δείχνει δημιουργικά πολύ φτωχή.

https://www.youtube.com/watch?v=e8zMkjWpQiw

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Κόπα Αμέρικα 2015

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Κόπα Αμέρικα: Οι στιγμές της 1ης αγωνιστικής

Για όσους δεν ξενύχτησαν, για όσους δεν πρόλαβαν, για όσους δεν ενδιαφέρθηκαν μαζέψαμε κάποιες χαρακτηριστικές στιγμές της 1ης αγωνιστικής του Κόπα Αμέρικα που άρχισε αρκετά καλά. Με την ελπίδα φυσικά η 2η αγωνιστική να μας χαρίσει ακόμα καλύτερες εικόνες, να συνέλθουν κάποια φαβορί και να συνεχίσουν έτσι κάποια από τα αουτσάιντερ. 1. Ο Νεϊμάρ δεν […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Οι καλύτερες μανούρες του Αργεντινή-Ουρουγουάη

Λίγη η μπάλα που είδαμε στο κλάσικο ριοπλατένσε σήμερα τα ξημερώματα. Αρκετές οι φασαρίες και οι κάρτες θα μπορούσαν να είναι πολλές παραπάνω μια που σχεδόν σε κάθε φάουλ είχαμε από απλή γκρίνια μέχρι κάποιον καβγά μεταξύ των παικτών. Σε έναν αγώνα που η Ουρουγουάη θύμιζε την Ατλέτικο του Τσόλο Σιμεόνε κοιτάζοντας κυρίως την άμυνα […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

10 σχόλια σχετικά με το “Εσύ έφαγες καμία;”

  1. Ο/Η joe λέει:

    Για τον Καβάνι δεν έχω να πω τίποτα παραπάνω με κάλυψες,απ’το mundial του 10 τα λέω.Ο Μουσλέρα έχει φάτσα:το σπαστικό μαλακισμένο ψευτομαγκάκι της γειτονιάς/σχολείου που σπάει σε όλους τα νεύρα

  2. Ο/Η Gabonezos λέει:

    Για Καβάνι εγώ έχω να πω ότι είναι “poacher” που λέμε και εμείς οι μανατζαραίοι. Χρειάζεται τη σωστή τροφοδοσία, πράγμα που σε μια ομάδα κομμένη στα 2 όπως η Ουρουγουάη δεν έχει.

    Η όλη ενέργεια του Jara αχαρκτήριστη πραγματικά, σε κάνει να θες να μπεις στη θέση του κακομοίρη του Εντινσον για μερικά δευτερόλεπτα, μόνο και μόνο για του ρίξεις μπουκέτο.
    (οργισμένος φαν ουρουγουάης mode_off/)

  3. Ο/Η Simigdalenios λέει:

    Για Καβάνι έχω να πω ότι ο Ζιρού είναι καλύτερος!

  4. Ο/Η kwstasArsenal λέει:

    Ο Καβανι μου αρεσει, αρκει να εχει παικτες διπλα του, που μπορουν να τον τροφοδητησουν σωστα, τρωει ξυλο, μαχαιτε μεσα στο ματς αλλα μονος του δεν μπορει, θελει να εχει παικτες διπλα του που να στιριζουν τα στοιχεια που διαθετη. Αυτος φυσικα δεν ειναι ο Ιμπρα στην Παρι, αλλα θα μπορουσε να ειναι ο Σουαρεζ και καποιος που να μοιαζει σε Φορλαν (ζηταω πολλα μαλλον ε ;). Απο εκει και περα, εβλεπα εναν Ισλα στην ΚΠΡ που ηταν η σκια του εαυτου του, εναν παικτη χωρις ψυχη και δυναμη, απλα με φιλοτιμο σε καποια ματς. Βλεπω και τον Ισλα της Χιλης και λεω, ΚΠΡ νεκροταφειο αξιων ποδοσφαιριστων, μην ξανανεβεις ποτε στην Πρεμιερ.

    Η ΧΙλη μεχρι ποτε θα τρωει σπρωξημω απο τα κορακια ;; ΟΚ ειναι η εδρα αλλα και η εδρα καπου σταματα. Η Βραζιλια στο Μουντιαλ πηρε τα σφυριγματα της στον ομιλο και μετα ενα 55-45 ανα ματς. Καλη ομαδα η Χιλη, αλλα ας την δουμε στο 50-50.

  5. Ο/Η Να μη δει χαρα στα σκελια του ο Jara λέει:

    Αυτό.

  6. Ο/Η kots λέει:

    το ξυλο της αρκουδας και μανουρα με ή χωρις αφορμη. δεν παιχτηκε τρομερη μπαλα (πολυ καλη η χιλη, μετριοτατη η ουρουγουαη) αλλα η εντασξ του αγωνα ηταν τετοια που σε κρατουσε στην τσιτα μεχρι το τελος.

    τακλιν που βρηκε τον αντιπαλο κατω απ το γονατο εγινε κατα λαθος. ολα τα παιδια σημαδευαν μεταξυ γονατου και στηθους.

    οι διαιτητες πρεπει να ειναι ηρωες που βγαζουν τετοια ματς (ή εντελως ψυχοπαθεις που πανε και γινονται διαιτητες στη λατινικη αμερικη).

    ο βαλδιβια να επαιζε στην ελλαδα και τα εκανε αυτα θα ειχε ξεκινησει δικη του θρησκεια.

  7. Ο/Η Elaith λέει:

    ΒαλΒίδια αγαπημένος. Ελεύθερος εντωμεταξύ. Ας τον φέρει κάποιος στην Ελλάδα.

  8. Ο/Η Γιώργης λέει:

    απλά να σημειώσω οτι ο σκόρερ και το αστέρι της χιλής έχουν φορέσει την φανέλα της πολυαγαπημένης μου Udinese…

  9. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    ….ξέχασα τον pisarrο, και αυτός παιδί της Udinese…

  10. Ο/Η kots λέει:

    οι δημοσιογραφοι που τον λενε Βαλβιδια πρεπει να ειναι αυτοι που τους πληρωναμε στους Ολυμπιακους αγωνες για να λενε μπαμπινγκτον.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *