Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Ο Ντάνι της Καρδιάς μας

Ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ μπορεί να είναι το τελευταίο ματς με τη μπλαουγράνα φανέλα όχι μόνο του Τσάβι, ο οποίος μετακομίζει στο Κατάρ, αλλά και του Ντάνι Άλβες. Ο Βραζιλιάνος δεν τα έχει βρει με τη διοίκηση της Μπάρσα για να ανανεώσει το συμβόλαιό του και μετά από 7 χρόνια στη Βαρκελώνη το να φύγει μοιάζει το πιθανότερο σενάριο. Η είδηση προκαλεί ρίγη συγκίνησης στους οπαδούς των Καταλανών, και όχι μόνο, και το σομπρέρο είναι εδώ να σας παρουσιάσει τις δραματικές επιπτώσεις αυτής της αποχώρησης.

Alves

Ξεκινάμε με το αγωνιστικό, που ενδιαφέρει και λιγότερο άλλωστε. Θα μας λείψεις Ντάνι. Εσύ και οι επελάσεις σου από τη δεξιά πλευρά. Εσύ που κρατάς ψηλά τη σημαία των Βραζιλιάνων μπακ που παίζουν από τη σέντρα και μπροστά. Η μοίρα κάποτε σε έφερε να παίζει δεξί χαφ εξτρέμ στην εθνική, λόγω του ότι τη θέση πίσω δεξιά την είχε καπαρώσει ο Μαϊκόν (της Ίντερ, όχι ο άλλος ο αγνώριστος). Και τότε ξέραμε Ντάνι ότι γεννήθηκες για να παίζεις εκεί, αλλά εσύ ήθελες χώρο. Χώρο να πετάξεις τη μπάλα μπροστά, να τρέξεις, να σηκώσεις το κεφάλι σου και να βρεις τον «κοντό». Αυτός σε αγαπάει. Του έχεις δώσει περισσότερες ασίστ όλα αυτά τα χρόνια από τους Τσάβι και Ινιέστα, μα όλοι πιστεύουν ότι εκείνοι οι δύο τον έκαναν μεγάλο παίχτη. Δε σε νοιάζει η αναγνώριση όμως, σου αρκεί να έρθει να χορέψετε μαζί στο σημαιάκι του κόρνερ μετά το γκολ. Δεν πειράζει κανέναν που πλέον γυρνάς πίσω στην άμυνα με αστικές συγκοινωνίες. Ίσως λίγο τον Μαστσεράνο που τρέχει να σε καλύψει, αλλά αυτός είναι μαχητής και δε γκρινιάζει. Όμως όλοι ξέρουν ότι θα τρέξεις, θα είσαι εκεί, έστω και για να κάνεις ένα φάουλ. Και μετά ξανά μπροστά, όπου και τελικά ανήκεις.

Dani Alves haircut

Είσαι ένα παράδειγμα Ντάνι. Έχεις βρει μυστικά κόλπα να ζαλίζεις και να τρομάζεις τους αντιπάλους. Μη νομίζεις ότι δεν έχουμε καταλάβει το γιατί αλλάζεις κουρέματα τόσο συχνά. Είναι το κρυφό σου όπλο. Αυτή η οπτική παραίσθηση που δημιουργείς στον ακραίο που έρχεται πάνω σου και σου δίνει το κλάσμα του δευτερολέπτου για να τον κόψεις. Διότι τα άκρα σου ανήκουν. Και αν κάποιος προσπαθήσει να σε περάσει, όπως εκείνος ο μοντέλος κονιόρδος της Ρεάλ, όταν ξαναπάρεις τη μπάλα θα του κάνεις μια ποδιά. Γιατί η εκδίκηση είναι δικιά σου. Έτσι τους στέλνεις πάνω στο Πικέ που με εκείνο το τσουλούφι δυσκολεύεται. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι τέτοιο κούρεμα δε δοκίμασες ποτέ.

Σε κατακρίνουν και σε χλευάζουν Ντάνι για τις στυλιστικές σου επιλογές. Εσύ όμως ξέρεις να απαντάς με ένα νέο συνολάκι σε κάθε εμφάνιση. Επειδή είσαι η μόδα στο ποδόσφαιρο. Όσο και αν προσπαθεί ο νέοπας Νεϋμάρ δεν μπορεί να σε φτάσει. Οι μπουτίκ στο κέντρο της πόλης, από το Πασέτς δε Γράσια μέχρι το Σαν Ζερβάζι έχουν ανακοινώσει ότι θα ανοίξουν με τις περσίδες στις βιτρίνες μεσίστιες. Για σένα και μόνο, διότι η φυγή σου από τη Βαρκελώνη είναι ένα χτύπημα στη μόδα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι σε ζητούν ήδη ομάδες από το Παρίσι και το Μιλάνο, πρωτεύουσες της μόδας. Εκείνοι αναγνωρίζουν την αξία σου. Μπορείς και τολμάς τους πιο ακραίους συνδυασμούς, αλλά παράλληλα δεν ξεχνάς την παράδοση και αυτή η γοητεία του κλασικού μας συνεπαίρνει.

Soccerplayer Dani Alves at Desigualphotocall during a 080 Barcelona fashion show in Barcelona, Spain, Tuesday, Feb. 3, 2015

Θα μας λείψεις Ντάνι γιατί ξέρουμε ότι δε θα γυρίσεις. Ο Πουγιόλ και ο Τσάβι ήταν παίχτες από τη Μασία και θέλουν μετά το τέλος να ασχοληθούν με την προπονητική και διάφορα τέτοια βαρετά. Εσύ παίζεις για να διασκεδάσεις και ας είσαι τέλειος επαγγελματίας παίζοντας όπως πάντα, όπως εσύ ξέρεις, μέχρι το τελευταίο παιχνίδι, ενώ ξέρεις ότι φεύγεις. Κανείς δε μπόρεσε να σε αντικαταστήσει Ντάνι γιατί ως γλεντζές, το διασκεδάζεις στο χορτάρι. Και ξέρουμε ότι όταν κρεμάσεις τα παπούτσια σου δε θα επιστρέψεις. Μπορεί να ασχοληθείς με τη μουσική, με τη μόδα, με το φάσιον-μπλόγκιγκ. Μπορεί να ανοίξεις ένα μπιτς-μπαρ στην Κόπα Καμπάνα ή στην Μπαΐα και να σερβίρεις τον κόσμο φορώντας πουκάμισα ραμμένα μόνο για σένα, αλλά στη μπάλα δε θα γυρίσεις.

Θα μας λείψεις Ντάνι, γιατί έγινες ένας από εμάς, ενώ παρέμεινες τόσο ιδιαίτερα διαφορετικός.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Προσωπογραφίες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Ο ένας και μοναδικός Μπόμπι Μουρ

«Ήταν η σεζόν 1979/80 και είχα μόλις επιστρέψει απ’ τις ΗΠΑ. Από τα πρώτα πράγματα που έκανα ήταν να πάω και να δω ένα παιχνίδι, της Γουέστ Χαμ, στο Άπτον Παρκ. Δεν θυμάμαι τον αντίπαλό της εκείνη τη μέρα. Ήταν άλλωστε μια κακή περίοδος για την ομάδα, που έπαιζε τότε στη Β’ Κατηγορία. Θυμάμαι πως […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο πιστός στρατιώτης Μάξι Ροντρίγκες

Τα πράγματα είχαν γίνει δύσκολα για την Αργεντινή εκείνο το βράδυ της 24ης Ιουνίου του 2006. Μετά από τον περίπατο στον όμιλο, με αποκορύφωμα το μοναδικό σόου με 6-0 απέναντι στη Γιουγκοσλαβία, η γεμάτη ταλέντο ομάδα του Χοσέ Πέκερμαν, τα έβρισκε σκούρα με το Μεξικό του μουστάκια Λα Βόλπε. Το παιχνίδι πήγε στην παράταση και […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

4 σχόλια σχετικά με το “Ο Ντάνι της Καρδιάς μας”

  1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    ΚΛΑΙΩ.

  2. Ο/Η Ramón Llul λέει:

    Ναι ρε συ, τζάμπα ο επικήδειος

  3. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    κ ομως,εξι χρονια μετα,ερχεται ο DANI κ διαψευδει τον επιλογο αυτου του υπεροχου αρθρου,ειναι πισω στη BARCA!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *