Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Η επιστροφή του παιδιού τους

Boca Juniors' newly returned player Carlos Tevez kisses the field during his official presentation at La Bombonera stadium in Buenos Aires, on July 13, 2015. AFP PHOTO / ALEJANDRO PAGNI (Photo credit should read ALEJANDRO PAGNI/AFP/Getty Images)

Είναι πολλά τα χρόνια από τότε που ο Κάρλος Τέβες μαζί με μια εξαιρετική φουρνιά ποδοσφαιριστών σάρωνε τα πάντα με την Μπόκα και έφτανε στην κορυφή του παγκοσμίου ποδοσφαιρού. Η πορεία του στη συνέχεια ήταν μια συνεχής μάχη με όλους και όλα. Από την αγάπη τού κόσμου στην Κορίνθιανς, στην αγάπη τού κόσμου στο Άπτον Παρκ και την μεγάλη του προσφορά στην ομάδα (αλλά και το κακό που έφερε άθελά του με τις μυστηριώδεις εταιρείες που είχαν τα δικαιώματά του), στο Μάντσεστερ που αγαπήθηκε και μισήθηκε. Στη Γιουνάιτεντ που προσέφερε αρκετά, αλλά έφυγε όχι με τον καλύτερο τρόπο και μάλιστα με προορισμό τους συμπολίτες. Και στην Σίτι όμως με τα ίδια σκαμπανεβάσματα στις σχέσεις του, με τα παιδιαρίσματα και τελικά τη φυγή του να δείχνει ότι είναι ένας άνθρωπος που δεν μπορείς να βασιστείς.

Γιατί ο Καρλίτος Τέβες είναι ακόμα ένα παιδί, όχι με την έννοια του Μπαλοτέλι, αλλά με την έννοια του μικρού που θέλει να παίζει πάντα και τον χαλάνε όλα και όλοι, που δεν τον νοιάζει τόσο η ομάδα (εκτός αν είναι η Μπόκα), όσο το να είναι αυτός καλά και μπορεί να πάρει την μπάλα και να φύγει αν τσατιστεί. Ευτυχώς για τον Αργεντίνο φορ ήρθε η Γιουβέντους και μια εξαιρετική διετία στην οποία διέσωσε την καριέρα του συλλέγοντας τίτλους και φτάνοντας και σε έναν τελικό Τσάμπιονς Λιγκ. Το βαρετό Τορίνο αποτέλεσε σπίτι γι’ αυτόν, τον ηρέμησε και του άλλαξε τη ζωή.

banderon-731.jpg_1474799480

Ο Τέβες ήταν και θα είναι ένα κλικ πιο κάτω από τα άλλα μεγάλα ονόματα της Αργεντινής, από τον Μέσι αλλά ακόμα και από τον Αγκουέρο, θα έχει όμως πάντα την αγάπη του κόσμου ως το παιδί από το μπάριο, ένας από αυτούς. Δεν είναι τυχαίο ότι πριν από το τελευταίο Κόπα Αμέρικα σε όλες τις ψηφοφορίες για το ποιος θα έπρεπε να είναι παρτερνέρ του Λίο στην επίθεση ο Τέβες έβγαινε πρώτος. Και παρ’ ότι μπορούσε είτε να μείνει στην Γιούβε, είτε να πάρει ακόμα περισσότερα χρήματα σε άλλους συλλόγους της Ευρώπης που τον ήθελαν, αποφάσισε να γυρίσει στην Αργεντινή. Σε μια ηλικία που θα μπορούσε να προσφέρει, τα μάζεψε και γύρισε στο Μπουένος Άιρες, για να χορεύει κούμπια και να παίζει στο Μπομπονέρα φορώντας την αγαπημένη του φανέλα.

Και φυσικά η επιστροφή ήταν μια γιορτή. Πενηντακάτι χιλιάδες νοματαίοι μαζεύτηκαν στο Μπομπονέρα για να δουν τον ήρωά τους να γυρίζει. Κι ο Τέβες γύρισε, φίλησε το χορτάρι του Μπομπονέρα, φόρεσε τη φανέλα με το 10 (αν και ποτέ δεν ήταν Ρικέλμε) που έγραφε “Καρλίτος” και ξεκίνησε την προσπάθειά του να φέρει ξανά την Μπόκα στις επιτυχίες.

tevezdiegoAAo4FJ

Ανάμεσα στους φαν του Τέβες, πάντα κι ο Ντιέγκο που δεν θα μπορούσε να λείπει. “Ο Τέβες είναι η καρδιά της Μπόκα” είπε ο Ντιέγκο.

tevez2_o

Και η επιστροφή είχε και έναν ακόμα καλύτερο σκοπό. Η διοίκηση αποφάσισε να μη βάλει εισιτήριο, αλλά ο κόσμος να φέρνει φαγητό. Πάνω από 10 τόνοι φαγητού μαζεύτηκαν (!!) και θα πάνε στο μπάριο Φουέρτε Απάτσε, τη γειτονιά του Τέβες, μια από τις πιο υποβαθμισμένες περιοχής της Αργεντινής. Αν και η ανοργανωσιά πήγε σύννεφο από ότι λέγεται, το σίγουρο είναι ότι υπήρξε αποτέλεσμα.

CJ2-zbSUEAA9r6r

Ο Τέβες έκανε το κομμάτι του, δώρισε μερικές μπάλες και χθες εμφανίστηκε στην προπόνηση της Μπόκα (μην ξεχνάμε το πρωτάθλημα στην Αργεντινή παίζεται κανονικά και είναι περίπου στην μέση του). Κι ο Καρλίτος που δεν θα μπει ποτέ σε λίστα με τους καλύτερους όλων των εποχών, θα είναι σίγουρα στην λίστα με τους πιο αγαπημένους όλων των εποχών.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις, ποδόσφαιρο Λατινικής Αμερικής, Προσωπογραφίες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Μια βροχερή μέρα συνάντησα το είδωλό μου

Ο καιρός ήταν μουντός και έβρεχε στο Μπουένος Άιρες όταν ο μικρός Ελίας Πεδερνέρα μαζί με φίλους του επισκέφτηκαν το Μονουμεντάλ. Οι μικροί είναι παίκτες της Ρίβερ Πλέιτ ντε Αρεσίφες, μιας θυγατρικής της κανονικής Ρίβερ και είχαν την ευκαιρία να κάνουν ένα τουρ στο ιστορικό στάδιο, αλλά να δουν και τα ινδάλματά τους στην προπόνηση. […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η αλήθεια πίσω από τα ball boys

Τα βλέπουμε μέσα στο γήπεδο. Η νεολαία, οι ελπίδες του ποδοσφαίρου, πιθανότατα οι επόμενοι μεγάλοι σταρ. Χαρούμενες, αθώες παιδικές φάτσες, με μόνο στόχο να βρεθούν κοντά στα ινδάλματά τους, να βοηθήσουν στην τέλεση του αγώνα και κάποτε να πρωταγωνιστήσουν. Τα αθώα ball boys. Ή έτσι νομίζει ο απλός κόσμος. Όποιος δεν έχει βρεθεί σε γήπεδο […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

1 σχόλια σχετικά με το “Η επιστροφή του παιδιού τους”

  1. Ο/Η miltos λέει:

    bienvenido a casa [!!]
    Bostero soy..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *