Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Το πρώτο γκολ του Μέσσι μπήκε δυο φορές

Πρωτομαγιά του 2005 και η Μπαρτσελόνα φιλοξενεί στο Καμπ Νου την Αλμπαθέτε. Παρά την τεράστια διαφορά δυναμικότητας οι φιλοξενούμενοι αποδεικνύονται σκληρά καρύδια, μένοντας στο παιχνίδι μέχρι τα τελευταία λεπτά. Με το σκορ στο εύθραυστο 1-0 ο Φράνκ Ράικαρντ βγάζει στο 88′ τον σκόρερ του αγώνα Σαμουέλ Ετό και στη θέση του βάζει έναν πιτσιρικά 17 χρονών και 10 μηνών, ο οποίος είχε κάνει ντεμπούτο στο πρωτάθλημα μερικούς μήνες πριν, μπαίνοντας αλλαγή σε ένα εκτός έδρας ντέρμπι με την Εσπανιόλ.

Πριν καν κυλήσει ένα λεπτό αγώνα από την αλλαγή ο σταρ της ομάδας τότε, Ροναλντίνιο, μαζεύει πάνω του όλους τους αντιπάλους και με ένα υπέροχο σκάψιμο βγάζει τον μικρό τετ-α-τετ. (Όπως δήλωσε ο Τζιοβάνι φαν Μπρόνκχορστ μερικά χρόνια μετά, την πρώτη μέρα που προπονήθηκε ο Μέσσι με την αντρική ομάδα της Μπάρτσα o Ροναλντίνιο σχολίασε “αυτός ο πιτσιρικάς θα γίνει καλύτερος από μένα” και όλοι γέλασαν.) Με μια τρομερή ψυχραιμία, δυσανάλογη της εμπειρίας του, ο 17χρονος σκάβει με χαρακτηριστική άνεση τη μπάλα πάνω από τον τερματοφύλακα – τρόπος σκοραρίσματος που, όπως όλοι ξέρουμε πλέον, τα επόμενα χρόνια επαναλήφθηκε αμέτρητες φορές – και κάνει το 2-0. Η Μπάρτσα καθαρίζει το ματς και ο νεαρός γίνεται ο μικρότερος σε ηλικία παίκτης που σκοράρει στο πρωτάθλημα με τη φανέλα της. Αλλά το γκολ ακυρώνεται. Παρ’ ότι ο πιτσιρικάς φαίνεται να βρίσκεται στην ίδια ευθεία με τον τελευταίο αμυνόμενο, ο επόπτης σηκώνει τη σημαία και χαλάει την ιστορική στιγμή.

Πριν καν κυλήσει ένα λεπτό αγώνα από το ακυρωθέν γκολ, και ενώ παίζονται πλέον οι καθυστερήσεις, ο Ροναλντίνιο σκάβει για μια ακόμα φορά τη μπάλα πάνω από τους αντιπάλους, ο νεαρός βγαίνει για μια ακόμα φορά απέναντι από τον τερματοφύλακα και για μια ακόμα φορά περνάει τη μπάλα πετυχημένα από πάνω του! Η πιθανότητα να μπει ένα γκολ τόσο ίδιο μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα ήταν απειροελάχιστη, πάνω-κάτω όση υπήρχε στο σενάριο να διαδεχθεί έναν πολύ μεγάλο παίκτη ένας ακόμα πιο μεγάλος παίκτης, με τόσο εντυπωσιακό και χαρακτηριστικό τρόπο μετάβασης των σκήπτρων.

Στη διάρκεια των πανηγυρισμών ο Μέσσι, που έχει συστήσει πλέον τον εαυτό του στον κόσμο της Μπαρτσελόνα και μάλιστα δυο φορές, σκαρφαλώνει πάνω στον Ροναλντίνιο. Μερικούς μήνες αργότερα ο Βραζιλιάνος θα κατακτήσει με χαρακτηριστική άνεση τη Χρυσή Μπάλα για το 2005. Σε συνέντευξη που θα παραχωρήσει στο «FourFourTwo» θα σοκάρει τους πάντες δηλώνοντας: “Αυτό το βραβείο λέει ότι είμαι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο αλλά δεν είμαι ο καλύτερος ούτε καν μέσα στη Μπάρτσα”. Το πιο απίστευτο είναι ότι είχε δίκιο.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ισπανικό πρωτάθλημα, Ιστορίες για το τζάκι

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Ο τελικός που κρίθηκε από τα γάντια

Η δεκαετία του 1970 ήταν μια αρκετά καλή περίοδος για την Ατλέτικο Μαδρίτης καθώς έφτασε τρεις φορές στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και μια φορά στον τελικό του Πρωταθλητριών. Ο τελικός αυτός είχε αρκετές ιδιαιτερότητες και άφησε μεγάλα τραύματα στους Ισπανούς. Ήταν το 1974 όταν στο Χέιζελ των Βρυξελλών οι Μαδριλένοι συναντούσαν την Μπάγερν. Η σκληροτράχηλη […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Οπαδοί εναντίων παρανοϊκών ιδιοκτητών

Κοιτάζοντας τον πίνακα της Τσάμπιονσιπ της Αγγλίας βλέπεις κολλημένη στον πάτο την Μπλάκπουλ. Η ομάδα του Λάνκασαιρ (από την οποία έχει περάσει και ένα δικό μας καμάρι) έχει σιγουρέψει τον υποβιβασμό στη League 1, καθώς έχει 4 νίκες σε 44 παιχνίδια, απέχει 14 ολόκληρους βαθμούς από την προτελευταία και 19 βαθμούς από την σωτηρία, ενώ […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

3 σχόλια σχετικά με το “Το πρώτο γκολ του Μέσσι μπήκε δυο φορές”

  1. Ο/Η Ιλλάριων λέει:

    με τιμεί το γεγονός ότι ανατρίχιασα και ήμουν κοντά στο να σηκωθώ να χειροκροτήσω όταν είδα το βίδεον;

  2. Ο/Η Σόρι_Σας_Το_Χ'άλασα λέει:

    «Αυτό το βραβείο λέει ότι είμαι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο αλλά δεν είμαι ο καλύτερος ούτε καν μέσα στη Μπάρτσα». Και το απίστευτο είναι ότι είχε δίκαιο.

    Καθόλου δίκαιο δεν είχε. ΤΟΤΕ ήταν ο καλύτερος παίκτης της barcelona. ΤΟΤΕ. Το μετέπειτα δεν τον κάνει να έχει δίκαιο εφόσον μιλούσε για την συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Και τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή (2005) ήταν ο καλύτερος ΚΑΙ της ομάδας του 😉

  3. Ο/Η duendes λέει:

    Προφανώς και τότε δεν ήταν. Δεν θα μπορούσε να είναι άλλωστε, μιλάμε για ένα 17χρονο παιδί απέναντι σε ένα φτασμένο παίκτη με εμπειρίες από Μουντιάλ και τελικούς. Αλλά προσωπικά το εκλαμβάνω ως συνέχεια της ατάκας της πρώτης προπόνησης, ο Ρόνι με κάποιο τρόπο κατάλαβε ότι ο μικρός είχε όλα τα φόντα να γίνει καλύτερος ακόμα κι απ’αυτόν.

    @Ιλλάριων, είσαι λιγάκι υπερβολικός είναι η αλήθεια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *