Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Εφτά χρόνια σομπρέρο (Ρετρό κουίζ νο35)

7 χρόνια Σομπρέρο

Ένας ακόμα χρόνος προστέθηκε στην καμπούρα του Σομπρέρο. Συνεχίζουμε να μεγαλώνουμε (να ωριμάζουμε δεν το ξέρω) και ελπίζουμε να σας κρατάμε το ενδιαφέρον με τα κείμενά μας. Να σας μεταφέρουμε στιγμές ποδοσφαιρικές που ίσως δεν ακούγονται τόσο, να θυμόμαστε γραφικές ιστορίες από τα βάθη του χρόνου, να βλέπουμε κάποια πράγματα από την δική μας οπτική και να μοιραζόμαστε μαζί σας ποδοσφαιρικές εμπειρίες. Ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας (είμαστε πάντα ανοικτοί σε παράπονα και παρατηρήσεις) και ελπίζουμε να συνεχιστεί αυτό και στο μέλλον, τόσο στο σάιτ, όσο και στα social media. Γιατί μπορεί το Σομπρέρο να είναι αυτό εδώ το μπλογκ, αλλά είναι και η παρουσία του στο Τουίτερ, στο Φέισμπουκ και στο Ίνσταγκραμ, οπότε η συμμετοχή σας είναι χρήσιμη παντού.

Για να γιορτάσουμε αυτά τα εβδομάδα γενέθλια του μπλογκ θα κάνουμε ένα ρετρό-κουίζ (το 35ο κατά σειρά), μόνο που αυτή τη φορά θα έχουμε και δώρο (όσο και να μην το πιστεύετε). Ένας αναγνώστης που θα απαντήσει σωστά στην ερώτηση του κουίζ και θα είναι αρκετά τυχερός ώστε να κληρωθεί, θα κερδίσει ένα… συλλεκτικό μπλουζάκι Σομπρέρο για να μπορεί να το φοράει στο γήπεδο, σε μια δεξίωση, σε ένα ρομαντικό δείπνο κ.ο.κ. Αν λοιπόν θέλετε να κερδίσετε το μπλουζάκι, απαντήστε σωστά μέχρι αύριο το μεσημέρι (δώστε και καμία ευχή, μην είστε γαϊδούρια). Στην παρακάτω φωτογραφία (με κακή ανάλυση) διακρίνονται ένας προπονητής και ένας ποδοσφαιριστής που μαλώνουν. Ένας δεύτερος ποδοσφαιριστής παρακολουθεί τη φάση και χαμογελά. Ποια τεράστια ποδοσφαιρική στιγμή ζήσαμε μετά τον συγκεκριμένο αγώνα; (αν θυμάστε και παραπάνω λεπτομέρειες ακόμα καλύτερα).

retro35

Αν πάλι δεν σας ενδιαφέρει ο διαγωνισμός και να είστε ντυμένοι με την τελευταία λέξη της μόδας, μπορείτε απλά να κοιτάξετε κάποια από τα πιο δημοφιλή κείμενα, αυτά που διαβάστηκαν περισσότερο από τα υπόλοιπα στον έβδομο χρόνο λειτουργίας του μπλογκ μας και μπορεί να σας ξέφυγαν:

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ρετροφωτογραφίες, Τα παιδία παίζει

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Σομπρεροδιαγωνισμός: Εμείς γιορτάζουμε, εσείς ντύνεστε

Με μεγάλη μας χαρά γιορτάζουμε τα 40.000 Likes της σελίδας του Sombrero στο Facebook (αν δεν μας κάνετε λάικ ήδη ντροπή σας) και σε συνεργασία με τα Rabona Tees δίνουμε δώρο από ένα ποδοσφαιρικό μπλουζάκι σε τρεις τυχερούς αναγνώστες μας. Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μαντέψετε το αποτέλεσμα του αγώνα της […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πριν την τεχνολογία

(30 Μαρτίου 1930, Γήπεδο Ντε Σαρριά, Εσπανιόλ-Ρεάλ Σοσιεδάδ 3-1) Ο “goal referee” αφήνει την καρέκλα του για να ελέγξει καλύτερα αν πέρασε η μπάλα τη γραμμή Το πιο κοντινό σε goal-line technology που είχαμε μικροί ήταν ο τεμπέλης χοντρός που έτρωγε σπόρια δίπλα στο τέρμα και σχολίαζε τα πάντα. — el sombrero (@sombrerogr) June 15, […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

28 σχόλια σχετικά με το “Εφτά χρόνια σομπρέρο (Ρετρό κουίζ νο35)”

  1. Ο/Η mikrokabouro λέει:

    αλλαγη στην αλλαγη? Προτασοφ με Μπαρτολεμει. αυτο το ματς δεν ειανι? και στην συνεντευξη τυπου ακουγεται πρωτη φορα το “μαθε μπαλιτσα απο τον αρχοντα” κ το “τον τουριστα τον εστειλα για τσαι”.

  2. Ο/Η dimitris λέει:

    Για εμάς τους νέους που ήμασταν πιτσιρίκια όταν η Robe di Kappa έντυνε τις ελληνικές ομάδες (η Ξάνθη είναι στη φωτογραφία?) και δεν γνωρίζουμε πολλά από τα παλιά, πού θα δούμε την απάντηση;

  3. Ο/Η sncdthmnk λέει:

    ΑΕΚ-Προοδευτικάρα
    Ο Αλέφαντος κάνει αλλαγή τον Προτάσοφ και βάζει τον Μπαρτολομέι (αν θυμάμαι καλά το όνομα) και πέντε-δέκα λεπτά αργότερα κάνει αλλαγή τον Μπαρτολομέι ο οποίος είναι ασεβής και αποφασίζει ότι πρέπει να μάθει γιατί οπότε και ακολουθεί μια κάποια “έντονη διαφωνία”. Έξω από τα αποδυτήρια ο Αλέφαντος τα εξήγησε ωραία, δίδαξε μπαλίτσα και ποιες είναι ερωτήσεις οι καλές.

    Χρόνια πολλά Σομπρεραίοι!

  4. Ο/Η Elaith λέει:

    Δημήτρη και μικρός να είσαι, μπορείς να το φανταστείς. Είναι από τις πιο κλασικές στιγμές. Άσε που μπορείς ΑΝΕΤΑ να κλέψεις κανέναν άλλον που το βρήκε.

  5. Ο/Η Agis Meremetis λέει:

    Tha spaso to kefali mou mexri na to bro… Anagnorizo souli papadopoulo kai protasov, alla to skiniko den to thimamai…

    Xronia Polla !

  6. Ο/Η LEKES λέει:

    Χρονια πολλα

  7. Ο/Η Αλέξανδρος λέει:

    Ολιβιέ μακόρ μαλώνει με σούλη παπαδόπουλο και αλέφαντο να βηματίζει ενώ τους απολαμβάνει ο Ολέγκ Προτάσοφ με κάποιον τρόπο όλοι αυτοί βρέθηκαν στην προοδευτική του Καρρά το 1999 αλλά δεν ξέρω γιατί μαλώνουν στην Νέα φιλαδέλφεια.
    Μετά πάντως ο μακρός δήλωνε οπαδός του αλέφαντου.

  8. Ο/Η LEKES λέει:

    αλλαγη στην αλλαγη και “μαθε μπαλιτσα απο τον αρχοντα”

  9. Ο/Η Δημήτρης λέει:

    Αλλαγή του μεγάλου Αλέφαντος στην αλλαγή και μετά το τέλος του ματς η ατάκα μάθε μπαλίτσα από τον αρχοντα

  10. Ο/Η dimitris λέει:

    Elaith ναι δίκιο έχεις, το γνωρίζω το σκηνικό απλώς δεν ήξερα για τη φωτογραφία 😀 Χρόνια πολλά!
    p.s. (που λεν και στο χωριό μου) Το συνηθισμένο λάθος, το σχόλιο είναι “μάθε μπαλίτσα ΣΤΟΝ άρχοντα”
    https://www.youtube.com/watch?v=oOLJc2hRtVw

  11. Ο/Η billaras21 λέει:

    Χρόνια πολλά Σομπρέρο 🙂

    ΥΓ.: Ήμουν σίγουρος πως ήταν η φάση που οδήγησε στο ”μαθε μπαλίτσα” (επειδή είδα τον Αλέφαντο), αλλά αυτό με τις αλλαγές δεν το γνώριζα.

  12. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    χρονια πολλα ρε

  13. Ο/Η Nikos Lioliopoulos λέει:

    χρόνια πολλά και…μαθετε μπαλιτσα!

  14. Ο/Η Βασίλης λέει:

    Μάθε μπαλίτσα αγόρι μου! Αλλαγή στην αλλαγή από τον τεράστιο Αλέφα στον Μπαρτολομέι.
    Χρόνια πολλά και πάντα να μας μαθαίνεις μπαλίτσα.

  15. Ο/Η Rasko λέει:

    Πάνε τα 7, ψύχωση με το 8ο στο Σομπρέρο, να ξεπεράσουμε τον Κρόκους.

  16. Ο/Η pankasep λέει:

    ΑΕΚ-Προοδευτικη στη Νεα Φιλαδελφεια το ματς και ο τιτανας Αλε κανει αλλαγη στην αλλαγη.βγαζει Προτασοφ,βαζειτον Μπερτολομεου(καπως ετσι)και μεσα σε λιγα λεπτα τον βγαζει εξω κ ακολουθει το σκηνικο της φωτο..Στα εξηγω ωραια?μαθε μπαλιτσα στον αρχοντα τωρα!
    Χρονια πολλα Σομπρερο!

  17. Ο/Η niaouri λέει:

    Μαθε μπαλιτσα αγορι μου και χρονια πολλα, σομπρερο να γινεις με ασπρα μαλλια. Περιμενουμε νεες ιστοριες παιδια.

  18. Ο/Η ampalopoulos λέει:

    Χρόνια πολλά σομπρέρο!!

  19. Ο/Η balkou λέει:

    Χρόνια πολλά!

    υγ Σας ε-νοιάζει; (σικ!)

  20. Ο/Η kots λέει:

    που να ξερω, εγω δε θυμαμαι με ποιους παιξαμε τη δευτερα. θα ηθελα ομως να ειναι ο αγωνας που μολις εβαλε γκολ η ομαδα του γυρισε στην κερκιδα και δειχνοντας το κεφαλι του φωναζε “εχω μυαλοοοοοοοοο”.

  21. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Χρόνια πολλά Ελ-Σόμπρε…….

  22. Ο/Η Μητσάρας λέει:

    Τι κακή ποιότητα και αηδίες…
    23/04/2000 ΑΕΚ-Προοδευτική 3-2, αλλαγή τον Προτάσοφ (με ατάκα: )με Μπαρτολομέι. Στο 5άλεπτο έξω κι αυτός. Ακολουθεί γκρίνια του παίχτου ώσπου τα πέρνει ο Αλέφας και πάει να τον δείρει. Στη συνέντευξη Τύπου, μετά την κλασική ατάκα στον νεανία Λυκουρόπουλο, ακολουθεί νέα ατάκα (που δεν πήρε τη θέση που της άξιζε στην ιστορία)για τον Βραζιλιάνο:

  23. Ο/Η Μητσάρας λέει:

    Επανέρχομαι με χρόνια πολλά και καλά. Επίσης επειδή κόπηκαν για κάποιο λόγο οι ατάκες του Αλέφα… Στον Προτάσοφ… Βγες έξω μωρή Τιτίκα και στον Μπαρτολομέι… Τι να μας πει ο τουρίστας, τον έστειλα για τσάι

  24. Ο/Η ρομπερτ Λεωνε λέει:

    ον Μάρτιο του 1999 η Προοδευτική αντιμετωπίζει την ΑΕΚ στη Ν. Φιλαδέλφεια και ο Αλέφαντος, εξοργισμένος από την απόδοση του Προτάσοφ, τον αντικαθιστά φωνάζοντάς του «βγες έξω μωρή Τιτίκα»! Στη θέση του Ουκρανού χρησιμοποιεί τον Μπαρτολομέου, τον οποίο όμως επίσης κάνει αλλαγή έπειτα από 20 λεπτά. Ο Βραζιλιάνος βρίζει τον Αλέφαντο, που χωρίς δεύτερη σκέψη του επιτίθεται. Ο Προτάσοφ δεν μπορεί να συγκρατήσει τα γέλια του στον πάγκο…

  25. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    χρονια πολλα με ακομη περισσοτερα εκπληκτικα θεματα

  26. Ο/Η IPSARRAS λέει:

    Τα εικονιζόμενα πρόσωπα γνωστά, οι ατάκες του αλέφα επίσης, το ξύλο και η αλλαγή στην αλλαγή όχι.

    Ούτως ή άλλως το είδα πολύ αργά, απλά να ευχηθώ ήθελα:να’στε καλά για άλλα 107 χρονιά(είπα να μη βάλω πολλά), να μας κάνετε να γουστάρουμε, να μαθαίνουμε και να αναπολούμε…

  27. Ο/Η Κώστας λέει:

    Ο παίχτης της Προο λεγόταν Μπαρτολομέου Ουίλλιαμς

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *