Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Μια εφιαλτική Κυριακή

https://www.youtube.com/watch?v=mqYEQ7JYTnA

Ο Ολιβιέ ξύπνησε το πρωί της Κυριακής κάπου στις Βρυξέλλες. Φίλησε τη γυναίκα του Αν-Μαρί, έφαγε τις βάφλες του και κατέβηκε μαζί της μια βόλτα στο κέντρο. Το μεσημέρι έφαγαν μύδια με πατάτες τηγανιτές. Τη χαιρέτισε και βρήκε τους φίλους του τον Νικολά και τον Ζουλιέν και πήγαν για μπύρες. Αυτός ήπιε Σιμέι, ο Νικολά Γκρίμπεργκεν και ο Ζουλιέν Λα Σουφ. Μίλησαν για τις δουλειές τους, είπαν τα νέα τους και μετά άρχισαν να μιλάνε για την Άντερλεχτ. Δεν πάει άσχημα η ομάδα, αλλά τους κάνει έκπληξη η πορεία της Οστάνδης. “Εντάξει μωρέ, θα κερδίσουμε σήμερα την Μέχελεν το λιμό και θα είμαστε πάλι στον έναν βαθμό”, είπε ο Ολιβιέ.

H ώρα πέρασε και οι τρεις φίλοι έφυγαν για το Κοστάντ Βάντεν Στοκ. Ο Νικολάει πήγε σε άλλη θύρα μια που έβγαλε αλλού διαρκείας και ο Ολιβιέ με τον Ζουλιέν στις διπλανές θέσεις τους. Στο 7′ μόλις η ομάδα κέρδισε πέναλτι, ο 21χρονος Πραέτ πήγε να το εκτελέσει. Στο κέντρο και χαμηλά, κακή εκτέλεση και ο 36χρονος Ζιλέ μετά από μια καριέρα στην Ιταλία το έπιασε εύκολα. “Νωρίς είναι ακόμα, έχουμε χρόνο” είπε ο πάντα αισιόδοξος Ολιβιέ. Δικαιώθηκε. Επτά λεπτά αργότερα η Άντερλεχτ κέρδισε πάλι πέναλτι. Ανέλαβε ο Οκάκα, με 4 γκολ σε 9 ματς. Ο Ζιλέ είχε υπάρξει συμπαίκτης του στο Μπάρι. Αριστερά και χαμηλά, όχι κακό πέναλτι, αλλά ο 36χρονος το έπιασε. Ο Ολιβιέ εκνευρίστηκε, αλλά διατήρησε την ψυχραιμία. “Νωρίς είναι ακόμα” επανέλαβε. Και είχε δίκιο. Στο 2ο ημίχρονο η Άντερλεχτ πίεσε και στο 55′ άνοιξε το σκορ με τον Οκάκα. Χαμογέλασε ο Ολιβιέ και χτύπησε φιλικά στην πλάτη τον Ζουλιέν που πάντα είναι ανήσυχος. Δεν το μπορεί το άγχος ο Ολιβιέ.

https://www.youtube.com/watch?v=SKphb_y6630

Η ομάδα βέβαια δεν καθάρισε το ματς, αλλά στο 89′ κέρδισε το τρίτο πέναλτί της. Ήταν η σειρά του 18χρονου Τίλεμανς να το εκτελέσει, με τρία γκολ φέτος είναι από τις αποκαλύψεις της ομάδας. Στα δεξιά αυτή τη φορά, αλλά ο Ζιλέ ήταν και πάλι εκεί. “Θα το θυμόμαστε καιρό αυτό το ματς” λέει χαμογελαστός ο Ολιβιέ και σηκώνεται για να φύγει σιγά σιγά. “Κάτσε δεν έχει τελειώσει” του λέει ο Ζουλιέν. Τα λεπτά των καθυστερήσεων περνούν, κοντεύουμε στο 94′. Πλάγιο από τα δεξιά για την Μέχελεν, γιόμα, μπέρδεμα, η μπάλα φτάνει στον Εμμποτζί που δεν ξέρει πώς να το χειριστεί και με το πρόσωπό του την στέλνει στα δίχτυα της ομάδας του. Αυτογκόλ. 1-1. Ο Ολιβιέ γύρισε σπίτι, δεν είχε όρεξη να μιλήσει στην Αν-Μαρί, να της πει πώς πέρασε. Κοιμήθηκε από τις 11.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

βιντεοθεραπεία, ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Όταν ο Μισέλ Πλατινί ξάπλωνε στο χορτάρι

Είναι ο μεγάλος απών αυτού του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος αλλά η σκιά του βαραίνει, κατά κάποιον τρόπο, ακόμη περισσότερο, κι όχι μόνο εξαιτίας της φαραωνικής του έμπνευσης για ευρωπαϊκό πρωτάθλημα των 24 ομάδων. Ο Μισέλ Πλατινί, με τα παραπάνω κιλά που του φόρτωσαν τόσα χρόνια καλοπέρασης και το υπνωτιστικό και άδειο χαμόγελο του επαγγελματία παράγοντα που […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Όταν δεν θέλεις να πας στα πέναλτι

Τι γίνεται όταν η καλύτερη ομάδα της φάσης των ομίλων αντιμετωπίζει την χειρότερη; Στο Λιμπερταδόρες φέτος η χειρότερη ήταν αυτή που πέρασε από την φάση των 16. Μιλάμε για το ζευγάρι της Βέλεζ Σάρσφιλντ απέναντι στη Νασιονάλ της Παραγουάης. Μετά το πρώτο ματς στην Ασουνσιόν όπου η Νασιονάλ κέρδισε με 1-0, οι Αργεντίνοι έπρεπε να […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

5 σχόλια σχετικά με το “Μια εφιαλτική Κυριακή”

  1. ΚΑΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΕ Η ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ, Ο ΟΛΙΒΙΕ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 11 ΘΑ ΚΟΙΜΟΤΑΝ …

  2. Ο/Η thanosleeds λέει:

    Ωραίο άρθρο, αλλά για κάποιο περίεργο λόγο θα ήθελα να το έχετε γράψει από το point of view του τερματοφύλακα.

  3. Ο/Η Elaith λέει:

    Το σκέφτηκα αρχικά, αλλά μου βγήκε περισσότερο το POV των φιλάθλων της Άντερλεχτ, ίσως γιατί μου θύμισε πολύ ΑΕΚ το ματς και συμπάσχω.

  4. Ο/Η Stefanos λέει:

    Στη Λα Σουφ δάκρυσα (ένας που μένει Βρυξέλλες). Πρέπει να πάω κάποια στιγμή στο γήπεδο, είναι μικρό και έχουν κάτι περίεργες πολιτικές (δε πουλάνε εισιτήρια στα ματς του CL, πουλάνε στα ματς με τις τοπ-5 μόνοο εφόσον έχεις δει κάποια λίγα ματς μέσα στην προηγούμενη 3ετία, γενικά μόνο με Μαλίν και Σεν Τρούιντεν μπορείς να πας)

  5. Ο/Η Elaith λέει:

    Φαίνεται λίγο “παλιακό” το γήπεδο, αλλά αρκετά ποδοσφαιρικό. Να πας αν μπορείς. Είναι εμπειρίες αυτές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *