Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Marvellous

I’ve always wanted to be happy, so I decided to be”. Αυτή είναι η απλοϊκή φιλοσοφία ζωής του Νιλ Μπόλντγουιν και σε αυτή βασίζεται η ταινία «Marvellous» που αποτελεί τη βιογραφία του. Η σκηνοθεσία είναι του Τζούλιαν Φαρίνο που έχει σκηνοθετήσει κάποια επεισόδια από καλές σειρές όπως τα Office, Entourage και Rome (και λιγότερο καλές όπως το Sex and the City), αλλά αυτό που ξεχωρίζει στην ταινία είναι ο πρωταγωνιστής Τόμπι Τζόουνς που είναι εκπληκτικός στον ρόλο του (πραγματικού προσώπου) Νιλ. Ένας άνθρωπος με μαθησιακές δυσκολίες που με την ειλικρίνειά του και το να κυνηγάει και να ζητάει αυτά που θέλει, κατάφερε να κάνει πιο γεμάτη ζωή από πολύ πιο έξυπνους ανθρώπους. Μια ζωή για την οποία ο καθένας θα μπορούσε να καυχιέται.

Ο Νιλ είναι κάτι σαν ένας αληθινός Φόρεστ Γκαμπ, ένας άνθρωπος που δούλεψε ως κλόουν, μπορεί να περηφανεύεται ότι έχει φίλο τον Γκάρι Λίνεκερ (και ένα σωρό άλλους διάσημους), τιμήθηκε από το πανεπιστήμιο Κιλ, γνώρισε κάθε επίσκοπο της αγγλικανικής εκκλησίας, έφτιαξε την δική του ομάδα στην οποία είναι πρόεδρος/προπονητής/παίκτης και κυρίως και πάνω από όλα δούλεψε σαν φροντιστής στην αγαπημένη του Στόουκ Σίτι, αγωνίστηκε με τη φανέλα της για λίγα λεπτά σε ένα φιλικό απέναντι στην Άστον Βίλα (!) και αγαπήθηκε από τους συνοπαδούς του. Η ταινία είναι τόσο αστεία, όσο και συγκινητική, γλυκιά χωρίς όμως να γίνεται ιδιαίτερα γλυκανάλατη σαν χολιγουντιανή παραγωγή, κάτι που πάντα αποτελεί μεγάλο συν για τους ανθρώπους που τη γύρισαν. Ο Νιλ Μπόλντγουιν έχει πάντα ένα σχέδιο, είναι πάντα αισιόδοξος, δεν προβληματίζεται από τις αναποδιές της ζωής, βάζει στόχους, ζητάει από τους ανθρώπους πράγματα και στο τέλος είναι αυτός που τους μαθαίνει για το πώς πρέπει να αντιμετωπίσουν τη ζωή.

Neil-BaldwinΟ πραγματικός Νιλ

Παρά το γεγονός ότι μιλάμε για μια χαμηλού κόστους τηλεταινία του BBC, είναι για μένα μια από τις πιο αξιόλογες του 2014, μια χρονιά με λίγες καλές και πολλές υπερβολικά υπερτιμημένες ταινίες. Και πόσο υπέροχο ότι είναι μια ποδοσφαιρική ταινία που μπορείς άνετα να τη δεις με γυναίκα και να μην γκρινιάξει. Μιλάμε για win-win κατάσταση από όποια πλευρά και αν το δεις.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

sombrero at the movies

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Ο Μεγαλέξανδρος του Μέρσεϊσάιντ

Η μοίρα των παλιών ποδοσφαιριστών είναι να μην αφήνουν πίσω εικόνες για το πόσο πραγματικά καλοί ήταν. Λίγοι είναι τυχεροί να αφήνουν δείγματα του ταλέντου τους και των επιτευγμάτων τους. Αυτό μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά για κάποιους από αυτούς που είναι τόσο τεράστιοι ώστε να θεωρούνται από όλους μας σήμερα οι κορυφαίοι χωρίς να τους […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Όταν οι ερασιτέχνες έκαναν την έκπληξη

Ήταν 29 Ιουνίου του 1950 όταν μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις όλων των εποχών σε Μουντιάλ έλαβε χώρα στη Βραζιλία. Μπροστά σε δέκα χιλιάδες περίπου θεατές στο Μπέλο Οριζόντε η Αγγλία που παιζόταν 3/1 για να κατακτήσει το Μουντιάλ, αντιμετώπιζε μια ομάδα που οι μπουκ την έδιναν 500/1. Μια ομάδα που την αποτελούσαν μεταξύ άλλων […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *