Ο τεχνικός διευθυντής της καρδιάς μας
Ο Φράνκο Μπαλντίνι υπήρξε ένας αρκετά ταλαντούχος Ιταλός μέσος στα 80’s και στις αρχές των 90’s. Με καριέρα σε μικρές ομάδες όπως η Μπολόνια και η Μπάρι ο Μπαλντίνι έζησε μια άνετη ζωή μέσα απ’ το ποδόσφαιρο, με τους συμπαίκτες του να μιλούν για έναν άνθρωπο που μπορεί να μην είχε το σπουδαίο ταλέντο (σε μια εποχή που οι Ιταλοί έβγαζαν τεράστιους παίκτες) αλλά είχε – από τότε – την τεχνογνωσία αυτού. Ο Μπαλντίνι κατάφερε να μη τους διαψεύσει και μάλιστα έκανε καριέρα ως τεχνικός διευθυντής (κυρίως) απ’ το ’99 ως και πριν λίγες μέρες που άφησε την Τότεναμ και το ποδόσφαιρο γενικότερα, ως δουλειά εννοείται γιατί το “μικρόβιο” αυτό δύσκολα το σκοτώνεις απ’ τον οργανισμό σου, αν και με δαύτους (τους Ιταλούς “τυχοδιώκτες”) δεν μπορείς να είσαι ποτέ σίγουρος.
O τεχνικός διευθυντής της καρδιάς μας βρέθηκε στη Ρόμα (δίπλα στον Καπέλο) και πανηγύρισε με τους πρωτευουσιάνους το πρωτάθλημα του 2001. Μάλιστα εκανε τόσο καλή δουλειά στη Ρόμα είχε τόσο καλή σχέση με τον Καπέλο που τον ακολούθησε τόσο στη Ρεάλ Μαδρίτης το 2006, όσο και στην Εθνική Αγγλίας το 2007. Στο Νησί έγινε πολύ καλός φίλος με τον Μπέκαμ και με πολλά στελέχη της Αγγλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και πουλώντας “γνώση” (και φούμαρα) κατάφερε να βρεθεί το 2013 στο Λονδίνο και την Τότεναμ ως ο νέος τεχνικός διευθυντής των Hotspurs. Ήταν μια πολύ καλή περίοδο για τους Λονδρέζους καθώς η ομάδα είχε ένα άκρως ποιοτικό ρόστερ και θεωρούνταν από πολλούς (και τον Μουρίνιο) ως άξια διεκδικήτρια του τίτλου. Ο Special Once μάλιστα το είχε τονίσει πολλάκις εκείνη την περίοδο τρολάροντας. “Η Τότεναμ μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα”.
Ο Μπαλντίνι πιστώνεται την πώληση του Γκάρεθ Μπέιλ στη Ρεάλ Μαδρίτης με το ποσό ρεκόρ των 85 εκατομμυρίων λιρών και το άδειασμα του πάγκου με παίκτες που δεν έπαιζαν όπως ο τίμιος Σκοτ Πάρκερ και ο γυάλινος Τόμ Χάντλστοουν αλλά χρεώνεται πως δαπάνησε – σχεδόν – 110 εκατομμύρια λίρες για ποδοσφαιριστές που δεν έκαναν τίποτα το σπουδαίο στο Γουάιτ Χάρτ Λέιν όπως ο Παουλίνιο, ο Σαντλί, ο Σολδάδο, ο Κίρικες και άλλοι. Ακόμα και ο Κρίστιαν Έρικσεν (που γνωρίζει καντάρια μπάλα) δεν έχει δικαιολογήσει ακόμα τα 13 εκατομμύρια που έδωσαν οι Λονδρέζοι στον Άγιαξ για πάρτη του. Ούτε φυσικά ο Λαμέλα που κόστισε 26 εκατομμύρια λίρες και παίζει καλά όποτε θυμάται πως ο θεός του έδωσε απλόχερα το ταλέντο. Έγραψα πιο πάνω για τις εξαιρετικές σχέσεις του Μπαλντίνι με τη Ρόμα με τη μεταγραφή αυτή να κρύβει μερικά “ύποπτα” σημεία (όπως τόσες και τόσες στο σύγχρονο ποδόσφαιρο).
Οι φίλοι των “σπιρουνιών” δεν πολυσυμπάθησαν τον Ιταλό ποδοσφαιράνθρωπο, όπως είναι εύκολο να καταλάβει ο απλός φίλος της στρογγυλής θεάς, και εδώ και δύο εβδομάδες – μεγάλη μερίδα εξ αυτών – νιώθει και πάλι καλύτερα μιας και ο Φράνκο Μπαλντίνι αποτελεί παρελθόν απ’ την ομάδα τους. Μένει να δούμε αν η μετά-Μπαλντίνι εποχή θα ξεκινήσει με το δεξί μιας και η Τότεναμ υποδέχεται τη Λίβερπουλ του Κλοπ στην αυλαία της 9ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ το προσεχές Σάββατο. Ο Μπαλντίνι λογικά θα συνεχίσει τη Ντόλτσε -Βίτα του στη Ρώμη και όλοι εμείς πλέον γνωρίζουμε πως τελικά ο Έλβις δεν αντικαταστάθηκε απ’ τους Beatles, το 2013, αλλά απ’ τους Babyshambles (συγνώμη Πιτ Ντόχερτι).
1 σχόλια σχετικά με το “Ο τεχνικός διευθυντής της καρδιάς μας”
ΜΟΝΟ LIBERTINES!!!!