Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

O Έκπτωτος Λόρδος

(Το κείμενο που ακολουθεί δεν είναι για τον Νίκλας Μπέντνερ)

Ο Λόρδος Λίβινγκστον ήταν ένας τύπος που χαιρόταν τη ζωή. Από μικρός ήταν μέλος της αγαπημένης του Σέλτικ και ως λόρδος κατέβηκε και στην πολιτική. Όχι όμως σε αυτά τα περίεργα με τις ψηφοφορίες. Ο Λίβινγκστον είναι μέλος της Βουλής των Λόρδων. Παράλληλα όμως, επειδή του περίσσευε αρκετός χρόνος μάλλον, είναι μέλος και του Διοικητικού Συμβουλίου της Σέλτικ.

liv

Όμως υπάρχει ένα θεματάκι για τον Λίβινγκτον. Όχι, δεν υπάρχει κάποιο ασυμβίβαστο στους δύο ρόλους, όμως ο Λόρδος Λίβινγκστον ανήκει στο κόμμα των Συντηρητικών (θα μου πείτε Λόρδος είναι, τι περίμενες;) και έκανε κάτι που δεν άρεσε καθόλου στον κόσμο της Σέλτικ. Εδώ και αρκετό καιρό υπάρχει μια συζήτηση στις δύο Βουλές της Βρετανίας πάνω σε μία πρόταση του Υπουργού Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν για περικοπές 12 δις λίρες στα επιδόματα αλληλεγγύης που πάνε στις φτωχότερες οικογένειες. Η κυβέρνηση των Συντηρητικών έχει την απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων και πέρασε το νομοσχέδιο, όμως για να τεθεί σε ισχύ έπρεπε να περάσει και από τη Βουλή των Λόρδων. Εκεί οι περισσότεροι, αν και Λόρδοι, ήταν αντίθετοι. Ο Λόρδος Λίβινγκστον όμως ανήκε στη μειοψηφία που ψήφισε υπέρ του μέτρου.

Κάπου εκεί αρχίζουν τα προβλήματα του. Βλέπετε, η Σέλτικ έχει μια μακρά παράδοση υποστήριξης των εργατικών οικογενειών της Γλασκώβης, οι οποίοι αποτελούν και το μεγαλύτερο κομμάτι των οπαδών της. Πέρα από την οργή των οπαδών των εργατικών οικογενειών για τον Λίβινγκστον, υπάρχει και ένα θεσμικό προβληματάκι. Η Σέλτικ έχει ένα ίδρυμα το οποίο χρηματοδοτεί τέτοιου τύπου οικογένειες (και όχι μόνο, όπως είδαμε πρόσφατα), το Σέλτικ Φαουντέισον. Εκτός από την οικονομική βοήθεια που παρέχει σε αυτές τις οικογένειες, βοηθάει μέλη τους να βρουν δουλειά, τους παρέχει σεμινάρια και εκπαίδευση, βοήθεια για έξοδα σπουδών των παιδιών, ακόμα και σίτιση. Ο προϋπολογισμός του ιδρύματος και οι δράσεις του περνάνε από έγκριση από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, μέλος του οποίου είναι ο Λίβινγκστον.

cel_pet

Η οργή του κόσμου της Σέλτικ στράφηκε όχι μόνο κατά του Λίβινγκστον, αλλά και κατά της διοίκησης του συλλόγου γενικότερα. Θεωρούν ότι είναι απαράδεκτο να έχει ψηφίσει τέτοιες περικοπές και να αποφασίζει για τα χρήματα που θα δίνονται στο ίδρυμα. Θεωρούν ότι προσβάλλει το προφίλ του συλλόγου και τις δράσεις του. Το αίτημα (με 10.000 υπογραφές ήδη) είναι πια στα χέρια της διοίκησης η οποία δεν έχει ακόμα λάβει κάποια απόφαση για τη μοίρα του Λίβινγκστον. O ίδιος δεν έχει κάνει κάποια δήλωση, αλλά το να είναι μέλος του συλλόγου «που δημιουργήθηκε για να βοηθήσει του φτωχούς στην ανατολική πλευρά της πόλης» σίγουρα δεν ταιριάζει στο προφίλ του.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, παγκόσμιο ποδόσφαιρο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Δεν είναι απλά ένα σπορ

“Το ποδόσφαιρο έχει προκαλέσει τουλάχιστον έναν πόλεμο και αρκετές μάχες. Συνήθως εκτός γηπέδου”. Αυτή η φράση ανήκει στον Μέλβιν Μπραγκ και δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα. Ο Βρετανός συγγραφέας και δημοσιογράφος το 2006 κυκλοφόρησε το βιβλίο “12 Βιβλία που άλλαξαν τον κόσμο” και εκεί υπάρχει ολόκληρο κεφάλαιο για το “Βιβλίο των Κανονισμών Ποδοσφαίρου” του […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Όλα είναι σχετικά

Μπορεί να θυμίζουν το ανέκδοτο με την ομάδα πόλο των Ποντίων που πανηγύριζε μετά από μια συντριβή γιατί δεν πνίγηκε κανείς, μπορεί σ’ έναν άσχετο η εικόνα μερικών εκστασιασμένων ποδοσφαιριστών που πανηγυρίζουν σαν τρελοί ένα γκολ που απλά μείωσε το σκορ σε 1-3 να φαίνεται αστεία, μπορεί στα επόμενα δυο παιχνίδια με τους Ισπανούς και […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

2 σχόλια σχετικά με το “O Έκπτωτος Λόρδος”

  1. Ο/Η Αταραξίας λέει:

    Αυτή η ιστορία ευωδιάζει ποδοσφαιρική βρετανίλα, όπου οι παραδόσεις είναι ζωντανό κεφάλαιο και όχι αναχρονιστικό βαρίδι για τις ομάδες.
    Μπράβο των οπαδών που τιμούν τις ρίζες των Bhoys.
    ΥΓ: Να διώξουν τον Λόρδο από την διοίκηση και να μετεγγράψουν τον Λόρδο για την επίθεση. Το κείμενο έτσι είναι και για τον Νίκλας.

  2. Ο/Η Ramon Llul λέει:

    Το πιο σημαντικό Αταραξία είναι ότι στη Βρετανία, όπως και στη Γερμανία για να είμαστε δίκαιοι, οι σύλλογοι παίρνουν σοβαρά υπόψην τους τα αιτήματα των οπαδών, όταν αυτά είναι μαζικά. Υπάρχει δηλαδή σοβαρή πιθανότητα να τον τζάσουν το Λόρδο.

    ΥΓ. Το μεγαλείο του Μπέντνερ δε χωράει στην ομίχλη της Γλασκώβης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *