Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Ο τελικός της κλοπής

Συνήθως μία καθοριστική απόφαση ενός διαιτητή μπορεί να κρίνει ένα παιχνίδι. Στην περίπτωση του τελικού του Κόπα Αρχεντίνα που έγινε απόψε τα χαράματα σχεδόν, ήταν τρεις οι αποφάσεις του διαιτητικού τρίου που χάρισαν λίγες μέρες μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος και το κύπελλο στην Μπόκα Τζούνιορς. Η Ροσάριο Σεντράλ υπέστη μια ανεπανάληπτη κλοπή στο Εστάδιο Μάριο Κέμπες της Κόρδοβα, με αποτέλεσμα όλοι οι οπαδοί (πλην ίσως αυτών της Μπόκα) να μιλάνε σήμερα για τον διαιτητή Ντιέγκο Σεμπάγιος (και τον πλαϊνό Μαρσέλο Αουμέντε).

Μόλις στο 37′ ακυρώθηκε καθαρό γκολ της Σεντράλ, όταν ο Ρούμπεν με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Μπόκα. Ο επόπτης χρέωσε το οφσάιντ στον Μαρσέλο Λαρόντο που δεν ήταν όμως αυτός που έπιασε την κεφαλιά.

Και αν κάποιος καλοθελητής πει “ήταν δύσκολη η φάση”, τι μπορεί να πει για το πέναλτι του 1-0 της Μπόκα που είναι καθαρά εκτός περιοχής. Ο Φεράρι κάνει την παράβαση, ο Περούτσι προχωράει και πέφτει στην μεγάλη περιοχή και ο διαιτητής, ενώ είναι κοντά, δίνει το πέναλτι.

Και για να τριτώσει το κακό, η Μπόκα τελειώνει το ματς στο 89′ με τον Τσάβες να είναι οριακά οφσάιντ σε μια από τις μεγαλύτερες αδικίες των τελευταίων ετών στην Αργεντινή. Τουλάχιστον προς τιμήν τους, οι σπίκερ της τηλεόρασης δεν έκαναν τα στραβά μάτια όπως γίνεται συνήθως στη δική μας χώρα και σίγουρα δεν θα κινδυνεύσει η δουλειά τους. Η ηθική δικαίωση για την Σεντράλ δεν λέει κάτι. Μια ομάδα που αγγίζει τα τριάντα χρόνια χωρίς τίτλο θέλει επιτέλους να κρατήσει την κούπα, όχι να δεχτεί ένα φιλικό πατ-πατ στον ώμο. Από την άλλη, οι Μποστέρος πανηγυρίζουν μέσα σε τέσσερις μέρες δυο τίτλους, ο Τέβες επέστρεψε και τα σήκωσε όλα και πλέον ετοιμάζονται για το Κόπα Λιμπερταδόρες, που είναι ο επόμενος μεγάλος στόχος της ομάδας.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

βιντεοθεραπεία, ποδόσφαιρο Λατινικής Αμερικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Η καλύτερη τελευταία ημέρα προκριματικών Μουντιάλ ποτέ

Το Μουντιάλ είναι η μεγαλύτερη και πιο ιερή στιγμή ενός ποδοσφαιρόφιλου, η αποθέωση της ποδοσφαιρικής ιεροτελεστίας. Γίνεται όμως τα προκαταρκτικά να είναι ακόμα καλύτερα από το… κυρίως γεύμα που θα δούμε στη Ρωσία; Με αυτά που ζήσαμε τις προηγούμενες μέρες μπήκαμε σε σκέψεις. Ο 45χρονος Αιγύπτιος τερματοφύλακας, ο πανηγυρισμός του οπαδού χωρίς πόδι, η μικρούλα […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Όλα μπαίνουν, όλα χάνονται

http://www.youtube.com/watch?v=v2tcfqeQ8-A Ένα ακόμα ποδοσφαιρικό κλισέ επιβεβαιώθηκε στον πρώτο τελικό του Κόπα Σουνταμερικάνα που έγινε στη Βραζιλία. Εκεί που η Πόντε Πρέτα (Πόντσι Πρέτα για τον Βραζιλιάνο σπίκερ) που έχει αποχαιρετίσει ήδη την Α’ Εθνική και έχει υποβιβαστεί (ενώ άλλοι ψάχνουν τη βοήθεια του Θεού) υποδεχόταν την Λανούς που είναι ακόμα μέσα στην μάχη του τίτλου […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

1 σχόλια σχετικά με το “Ο τελικός της κλοπής”

  1. Ο/Η Μούρης λέει:

    Γελάει ο κόσμος..Δυστυχώς θύμισε Ελλαδιστάν αυτή η χειρουργική σφαγή…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *