Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Όλα ξεκίνησαν εδώ

zlatan

Ο Ζλάταν είναι πάνω απ’ όλα με τον Ζλάταν. Οι ομάδες αλλάζουν και είναι απλά τα μέσα για να μπορέσει ο ίδιος να δείξει αυτά που θέλει στον αγωνιστικό χώρο, να κερδίσει και να μαγέψει. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ξεχνάει την πατρίδα του, ούτε ότι η Μάλμε δεν είναι η ομάδα του και η πόλη του. Η σημερινή επιστροφή του με τη φανέλα της ΠΣΖ εκεί που μεγάλωσε, έχει φέρει μεγάλη χαρά στον κόσμο, αλλά και στον ίδιο. Για εισιτήρια ούτε λόγος. Για τον λόγο αυτό ο Ζλάταν αποφάσισε και έκλεισε την κεντρική πλατεία της πόλης και έβαλε μια γιγαντοοθόνη, ώστε να μπορούν όλοι, έστω κι έτσι, να δουν από κοντά το παιδί τους.

Εκεί που πρωτόπαιξε μπάλα στην ΜΒΙ και οι γονείς διαμαρτύρονταν γιατί ο Βαλκάνιος δεν έδινε πάσα στα καμάρια τους. Μέχρι που ο Ζλάταν τους παράτησε και πήγε στην FBK Balkan. Κι όπως λέει στην αυτοβιογραφία του που είδαμε πρόσφατα, “Στην MBI οι Σουηδοί έλεγαν μπράβο παιδιά, καλή προσπάθεια” και στην FBK Balkan τα παιδιά “Θα πάρω την μάνα σου”. Εκεί που έπαιξε και τέρμα (γιατί όπως λέει ο ίδιος, είχε πει τον τερματοφύλακα της ομάδας άχρηστο) και τελικά όταν ήρθε η σειρά του, μάζεψε πολλά γκολ για να γίνει τελικά ρεζίλι. Και σαν άλλος Κάρτμαν, τους έβρισε και τους παράτησε λέγοντας ότι θα μάθει χόκεϊ επί πάγου που είναι καλύτερο. Μέχρι που είδε πόσο κάνει ο εξοπλισμός και γύρισε πίσω. Ίσως τελικά να χρωστάμε στην… ακρίβεια του χόκεϊ ότι μάθαμε τον Ζλάταν. Και έτσι σήμερα μπορεί μια ολόκληρη πόλη να χαίρεται που το καμάρι της γύρισε. Κι ο Ζλάταν να μιλάει στο σάιτ της Μάλμε για όλα όσα σημαίνει η πόλη και η ομάδα γι’ αυτόν και πόσο σημαντικό είναι που η Μάλμε παίζει στη γιορτή του Τσάμπιονς Λιγκ.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Champions League

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Οι πέντε πιο ντροπιαστικές στιγμές της σεζόν so far

To ποδόσφαιρο είναι γεμάτο από πανέμορφες εικόνες. Όπως έχουμε γράψει άλλωστε στο Sombrero, το ποδόσφαιρο είναι Τέχνη. Το έχουν περιγράψει σπουδαίες μορφές της λογοτεχνίας όπως ο Μάρκες, ο Γκαλεάνο και ο Καμύ και αν δε θέλετε να τους πιστέψετε (ή να τους διαβάσετε) απλά βάλτε ένα βίντεο με τα καλύτερα του Ζιντάν ή του Ρικέλμε […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

3 σχόλια σχετικά με το “Όλα ξεκίνησαν εδώ”

  1. Ο/Η gargaduaaas λέει:

    http://www.dailymotion.com/video/xxub4z_teenage-zlatan-ibrahimovic-documentary_shortfilms

    Υπέροχο ντοκιμαντέρ (συμπληρώνω το κείμενο του Elaith) για το νεαρό Ζλάταν.

    Υπήρχε και στο Youtube πριν χρόνια αλλά “κατέβηκε” λόγω πνευματικών δικαιώματων.

    Thanks λοιπόν Dailymotion and ΤΗΑΝΚ U ZLATAN

  2. Ο/Η Δημήτρης λέει:

    Ζλάταν είσαι ένας στον κόσμος άλλος κανένας. Ούτε Μέσι ούτε CR7.

  3. Ο/Η thanosleeds λέει:

    Νομίζω πως με αφορμή την επιστροφή του οι οπαδοί της Μάλμε έβγαλαν ανακοίνωση προσπαθώντας να κατευνάσουν τη φρενίτιδα γράφοντας “ένας είναι ο βασιλιάς του Μάλμε και είναι ο Μάρκους Ρόζενμπεργκ”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *