Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Σομπρεροανασκόπηση 2015

Με το 2015 να τελειώνει, κάνουμε κι εμείς τη δική μας ανασκόπηση στη χρονιά που φεύγει. Θυμόμαστε κάποια (όχι αναγκαστικά επίκαιρα) κείμενα που δημοσιεύτηκαν μέσα στο 2015 και διαλέγουμε αρκετές φωτογραφίες που για διάφορους λόγους έμειναν στην μνήμη μας.  Ξεκινάμε με τα πέντε κείμενα που διαβάστηκαν περισσότερο σύμφωνα με τα στοιχεία μας, τα πέντε πιο δημοφιλή του έτους που μας αποχαιρετά:

1. Το Football Manager μου έκλεψε τη ζωή

Ένα παιχνίδι που δεν είναι απλά παιχνίδι (μόνο το Euro Truck Simulator 2 κατάφερε να με βάλει στο πετσί ενός… επαγγέλματος τόσο πολύ), σε γεμίζει χαρά-θλίψη-οργή, ένα παιχνίδι που όλοι έχουμε κάποια ιστορία να διηγηθούμε και ένα βιβλίο που γράφτηκε για ακριβώς αυτόν τον λόγο.

2. Η υπαρκτή εξέλιξη του κλαρινογαμπρού

Μια ελεγεία πάνω στους σύγχρονους ποδοσφαιριστές και το κλαρινογαμπριλίκι τους. Το υστερόγραφο προφητικό για την πολυαναμενόμενη επιστροφή του Ζορζ Γκαλί, Ιβάν μην το χαλάσεις στο τέλος.

a-comedian-threw-money-at-fifa-president-sepp-blatter-during-a-news-conference.jpgΤο Thug Life του Σεπ Μπλάτερ

3. Περί σεβασμού

Δυο φωτογραφίες, το κοντράστ των συναισθημάτων που θα έλεγε ο μέσος Έλλην δημοσιογράφος, και οι τερματοφύλακες που νιώθουν το ποδόσφαιρο διαφορετικά και καταλαβαίνουν τον πόνο του συναδέλφου τους.

4. Φενέρ-Σέλτικ σημειώσατε 2

Οι Τούρκοι παίρνουν την μπάλα τόσο σοβαρά που κι ο Μπιλ Σάνκλι θα μετάνιωνε για την ατάκα του. Βγαίνουν φωτογραφίες απειλώντας τους Ιρλανδούς, αλλά αυτοί για μια ακόμα φορά παίρνουν τα πράγματα στην πλάκα και γίνονται viral στο διαδίκτυο.

Μια από τις πιο σημαντικές αποχωρήσεις της σεζόν

5. Κι αν τελικά δεν σου αρέσει πραγματικά το ποδόσφαιρο;

“Πιάσαμε πάτο”, “πρέπει να μπει το μαχαίρι στο κόκκαλο”, “να διακοπούν τα πρωταθλήματα” και άλλα τέτοια που διαβάζουμε με μαθηματικά ακρίβεια μια-δυο φορές το χρόνο για το ελληνικό πρωτάθλημα. Αν δεν το διαβάσατε φέτος, θα το διαβάσετε ξανά σύντομα…

a-young-west-ham-united-supporter-delivers-a-death-stareΜια μικρή οπαδός της Γουέστ Χαμ δείχνει ποιος κάνει κουμάντο στην ομάδα

Πέρα όμως από τα στατιστικά και τα κείμενα που αποδείχθηκαν… εμπορικά (και που πιθανότατα για να βρίσκεστε εδώ θα τα έχετε διαβάσει ήδη) υπήρξαν και κάποια κείμενα από αυτά που δεν διαβάστηκαν τόσο, που θεωρούμε για διάφορους λόγους ότι θα έπρεπε να τα διαβάσετε. Δεν το λες και Editor’s Pick, αλλά εμείς συγκεντρώσαμε πέντε από αυτά και σας τα παρουσιάζουμε:

1. Το κύπελλο που κράτησε έναν χρόνο και κάτι ψιλά

Λατρεύουμε Λατινική Αμερική και λατρεύουμε παρανοϊκά συστήματα διοργάνωσης. Εδώ ασχολούμαστε με το κύπελλο της Αργεντινής που μέχρι να ολοκληρωθεί είχαν τελειώσει δυο πρωταθλήματα και αυτοί ακόμα έπαιζαν τη φάση των 32.

2. Η μέρα που ο Κρόιφ έδωσε τη θέση του στον φαν Μπάστεν

Δυο από τους σημαντικότερους Ολλανδούς παίκτες, δυο θρύλοι του παγκόσμιου ποδοσφαίρου και η αλλαγή σκυτάλης μεταξύ τους. Το πρώτο γκολ του Μάρκο που πήρε τη θέση του Γιόχαν.

HWrV9isΜια ακόμα γλυκόπικρη αποχώρηση

3. Γνωρίστε τη Welcome United

Μια ομάδα που δεν θα διεκδικήσει ποτέ κάποιον τίτλο, αλλά θα έχει κάνει πολύ σοβαρότερο έργο από μεγαλύτερες ομάδες. Μια ομάδα που αγκαλιάζει στη Γερμανία όλους όσοι έφυγαν από τις πατρίδες τους για να βρουν κάτι καλύτερο.

4. Το καλύτερο δώρο γενεθλίων

Όλα τα παιδιά περιμένουν τα γενέθλιά τους για να αγοράσουν κάτι, να πάρουν ένα δώρο. Ο μικρός Φράνκο όμως έκανε ο ίδιος ένα δώρο για να σωθεί η αγαπημένη του ομάδα.

Όταν οι Άγγλοι έγιναν για λίγο Γάλλοι

5. Μια ιστορία τυφλής οπαδικής πίστης

Το να είσαι οπαδός της Γέοβιλ είναι από μόνο του ηρωισμός. Το να είσαι γυναίκα το κάνει ακόμα πιο σημαντικό. Το να είσαι 90 χρονών και τυφλή το κάνει απίστευτο.

Sergio-Aguero-kisses-the-ball-to-celebrate-his-hat-trickΜόνο αγάπη…

Κλείνουμε με τον Σέρχιο Αγκουέρο, όχι γιατί ο υποφαινόμενος τού έχει αδυναμία (γνωστό αυτό), ούτε γιατί ελπίζουμε (μάταια) ότι το 2016 θα είναι καλύτερο για το αγαπημένο μας ποδόσφαιρο, αλλά γιατί είμαστε σίγουροι ότι θα μας δώσει και πάλι κάποιες στιγμές που θα δικαιώσουν το κόλλημά μας με το “όμορφο παιχνίδι”.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις, παγκόσμιο ποδόσφαιρο, ποδόσφαιρο Λατινικής Αμερικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Στη Βολιβία, στα 4.150 μέτρα, είναι Always Ready

Είχε περάσει σχεδόν μισός χρόνος από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος του Τσάκο, όταν δηλαδή η ομάδα του σημερινού μας θέματος ιδρύθηκε. Ένας πόλεμος ανάμεσα στην Παραγουάη και τη Βολιβία. Μια διαμάχη που μπορεί να μην είναι τόσο γνωστή στην Ευρώπη, αλλά ήταν αρκετά σκληρή, ανάμεσα σε δυο αρκετά φτωχές χώρες που πίστευαν ότι η […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το γλυκό του Μέσι

Εκεί που έχεις φάει ό,τι δίποδο και τετράποδο προσφέρει το μενού και κάνεις νόημα του στυλ “τον λογαριασμό” με τον κλασσικό ελληνικό τρόπο γράφοντας στον αέρα, ο σερβιτόρος έρχεται και σου λέει “να κεράσουμε γλυκάκι;”. Εσύ το παίζεις λίγο δύσκολος αρχικά και ρωτάς ντεμέκ “τι έχετε;” έναν άνθρωπο που το έχει δει το έργο εκατοντάδες […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

2 σχόλια σχετικά με το “Σομπρεροανασκόπηση 2015”

  1. Ο/Η thanosleeds λέει:

    Σομπρερο ευχαριστω που μου κρατησες παρεα εναν ακομη χρονο, αλλα εξακολουθω να φωναζω και να απαιτω αφιερωμα στο Μαριο Φρικ. Στην αναγκη το γραφω εγω και το στελνω 🙂

  2. Ο/Η Elaith λέει:

    Τι να προκάμουμε κι εμείς.
    Έχουμε τόσες παραγγελιές !
    Θα προσπαθήσουμε…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *