Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Η Οδύσσεια ενός τραυματισμένου

O Ντάνιελ Στάριτζ – όταν δεν είναι τραυματίας – είναι ο καλύτερος επιθετικός της Πρέμιερ Λιγκ. Αυτός και ο Σέρχιο ο Αγουέρο. Αρκεί να τον δεις να παίζει ποδόσφαιρο ή αν βαριέσαι, μπορείς να δεις τα στατιστικά του ή έστω ένα video compilation στο Youtube, για να το καταλάβεις. Δυστυχώς τα τελευταία 3 χρόνια δεν πολυβλέπουμε τον Άγγλο επιθετικό εντός των αγωνιστικών χώρων παρά μόνο στην εξέδρα ή σε αίθουσες ιατρείων. Στην Αγγλία μάλιστα κυκλοφορεί ευρέως το αστείο πως η δουλειά του διεθνή Άγγλου στράικερ είναι τρόφιμος σε νοσοκομείο που στον ελεύθερό του χρόνο (καμιά φορά) παίζει και ποδόσφαιρο. Όσο κι αν το “αστείο” είναι κακόγουστο, δεν απέχει και πολύ απ’ την πραγματικότητα. Στο Skysports ανέβηκε ένα άρθρο που γράφει αναλυτικά όλους τους τραυματισμούς του παίκτη απ’ τη μέρα που άφησε το Λονδίνο και την Τσέλσι για το Άνφιλντ και τη Λίβερπουλ και αυτούς θα σας παρουσιάσω σήμερα. Πάρτε βαθιά ανάσα και ξεκινάμε.

pkCibHn

H “Οδύσσεια” ξεκίνησε το Φεβρουάριο του 2013 όταν μετά από 4 γκολ σε 6 παιχνίδια ο παίκτης θα απουσιάσει με αιμάτωμα στο γόνατο μετά το 2-2 κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι. Θα χάσει τα ματς απέναντι στη Γουέστ Μπρομ και τη Ζενίτ και θα επιστρέψει στο 5-0 επί της Σουόνσι για να τον αφήσει και πάλι ο ίδιος μικροτραυματισμός εκτός με την Γουίγκαν. Κανένας τότε δεν είχε ασχοληθεί σοβαρά με αυτούς τους μικροτραυματισμούς. “Αυτά συμβαίνουν” θα μου πείτε και δίκιο θα έχετε.

Το Μάη του 2013 σε ένα φιλικό απέναντι στην Ιρλανδία ο Στάριτζ θα πάθει ένα ελαφρύ διάστρεμμα σττο 33ο λεπτό της αναμέτρησης. Θα αποχωρήσει αλλά όπως είχε αποδειχθεί δεν ήταν κάτι σοβαρό. Ο παίκτης μάλιστα δεν θα χάσει αγώνα στα τελευταία παιχνίδια της σεζόν για τη Λίβερπουλ, πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις. Ο Στάριτζ έδειχνε δυνατός σαν ταύρος και όλοι περίμεναν να δουν από αυτόν εξαιρετικές εμφανίσεις τη νέα σεζόν. Οι μαντεψιές ήταν σωστές με την κακοτυχία όμως να μην αφήνει τον παίκτη να ξεδιπλώσει – σε διάρκεια – το σπάνιο ταλέντο του.

Το Σεπτέμβριο (με τον Σουάρεζ τιμωρημένο) το βάρος της επίθεσης έπεφτε πάνω στον Στάριτζ (και τον Ιάγκο Άσπας). Ο Άγγλος ξεκίνησε υγιής και οδήγησε την ομάδα σε συνεχείς νίκες με δικά του γκολ – στην πρώτη θέση – στην αρχή της σεζόν. Έχασε το παιχνίδι κόντρα στη Μολδαβία με ένα μικρό πρόβλημα στο μηρό του δεξιού ποδιού. Τα σοβαρά προβλήματα ξεκίνησαν στις 23 Νοεμβρίου κόντρα στην Έβερτον όταν ο παίκτης έπαθε βαρύ διάστρεμμα. Η απουσία του από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις άγγιξε τους δύο μήνες με τον παίκτη να χάνει 9 παιχνίδια για τη Λίβερπουλ.

Τον Απρίλιο του 2014 η Λίβερπουλ πατούσε γκάζι για να κατακτήσει το πρωτάθλημα και ο Στάριτζ συμπλήρωνε (σχεδόν) 4 μήνες χωρίς κανένα τραυματισμό. Όλα αυτά μέχρι το παιχνίδι του Άνφιλντ απέναντι στη Σίτι. Οι “κόκκινοι” θα κερδίσουν με 3-2 και θα βρεθούν μια ανάσα απ’ την κατάκτηση του πρωταθλήματος αλλά θα χάσουν το Στάριτζ με θλάση στον προσαγωγό. Ο παίκτης θα απουσιάσει στο νικηφόρο παιχνίδι κόντρα στη Νόριτς (όπως και ο Χέντερσον) και θα επιστρέψει στον “τελικό” του Άνφιλντ κόντρα στην Τσέλσι χωρίς όμως να είναι 100% έτοιμος. Θα περάσει ως αλλαγή στο 58′ στη θέση του Λούκας αλλά δεν θα μπορέσει να βοηθήσει τη Λίβερπουλ να φτάσει στη νίκη.

Τον Ιούλιο του 2014 ο παίκτης θα πάθει και πάλι θλάση στον προσαγωγό και θα χάσει μεγάλο μέρος της προετοιμασίας στις Η.Π.Α. Θα επιστρέψει στην Αγγλία με τους γιατρούς να δηλώνουν πως θα είναι πανέτοιμος για τη νέα σεζόν. Το Σεπτέμβριο του ’14 σε μια προπόνηση της Εθνικής ο Στάριτζ θα χτυπήσει στο μηρό. Θα μείνει εκτός και πριν επιστρέψει κόντρα στην ΚΠΡ θα χτυπήσει και πάλι, στη γάμπα αυτή τη φορά. Η επιστροφή είναι προγραμματισμένη για τις 23 Νοεμβρίου (απέναντι στην Πάλας) αλλά ακόμα ένα πρόβλημα στο μηρό θα αφήσει και πάλι εκτός τον παίκτη.  Ο επιθετικός της Λίβερπουλ επέστρεψε στο τέλος του Ιανουαρίου του 2015. Σε όλο αυτό το διάστημα ο Ντάνιελ Στάριτζ έχασε 32 παιχνίδια.

CVvLsFMUwAAU5jM

Τον Απρίλιο του 2015 θα αγωνιστεί για τελευταία φορά στην αναμέτρηση Κυπέλλου κόντρα στη Μπλάκμπερν και ένα μήνα αργότερα (στις 9 Μαΐου) θα κάνει επέμβαση στο γοφό.  Θα απουσιάσει για 14 παιχνίδια και θα επιστρέψει στις 20 Σεπτεμβρίου απέναντι στη Νόριτς. Στις 17 Οκτωβρίου ο παίκτης θα χτυπήσει στο γόνατο στο Λέιν κόντρα στην Τότεναμ. Θα χτυπήσει ξανά πριν το παιχνίδι με τη Μπορντό για το Γιουρόπα Λιγκ στο Άνφιλντ και τελικά θα επιστρέψει στις 29 Νοεμβρίου – ως αλλαγή – στην αναμέτρηση κόντρα στη Σουόνσι.

Ο Άγγλος επιθετικός ξεκίνησε βασικός στην αναμέτρηση με τη Σάουθαμπτον για το Λιγκ Καπ και ήταν απολαυστικός στη νίκη με 1-6 της Λίβερπουλ. Λίγες μέρες αργότερα δεν ξεκίνησε στην αρχική 11αδα της ομάδας κόντρα στη Νιούκαστλ και μάλιστα μετά το τέλος της αναμέτρησης (και την ήττα με 2-0) διαβάσαμε πάλι για νέες ενοχλήσεις και νέα θλάση στο δικέφαλο μηριαίο. Οι πρώτες εκτιμήσεις μιλούν για απουσία αρκετών βδομάδων και πάλι. Ήδη υπάρχει μεγάλη απογοήτευση στις τάξεις των φίλων της ομάδας και δεν είναι λίγοι αυτοί που μιλούν πλέον και για πώληση του παίκτη τον προσεχή Γενάρη. Δεν ξέρω αν πρέπει αν πωληθεί ή αν όχι και – ειλικρινά – δεν μπορώ να φανταστώ ποια ομάδα θα δώσει χρήματα για κάποιον που έχει τόσο συχνούς τραυματισμούς. Είμαι σίγουρος όμως πως πλέον η Λίβερπουλ δεν μπορεί να στηρίζεται στο Στάριτζ (το γράφω με βαριά καρδιά) και θα πρέπει να αποκτηθεί (και) επιθετικός απ’ το πρώτο ράφι. Αν ο Στάριτζ είναι υγιής είναι ελάχιστοι αυτοί που μπορούν να τον σταματήσουν. Ο Στάριτζ όμως δεν είναι. Δυστυχώς.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Αγγλικό πρωτάθλημα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Από την κουζίνα στην εξέδρα

Υπάρχουν στιγμές που σαν παιδιά θέλουμε να ξεχάσουμε, που θα θέλαμε να ανοίξει η γη να μας καταπιεί. Κυρίως έχουν να κάνουν με τους γονείς μας, την μαμά που θα μας τσιμπήσει το μάγουλο μπροστά στα κορίτσια του Β2, που θα μας κάνει ρεζίλι όταν πάμε να αγοράσουμε παπούτσια, που θα έρθει στο πάρτι να […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο τελικός του Μουρίνιο (χωρίς τον ίδιο)

Ο θεσμός του Λιγκ Καπ ξεκίνησε το 1960 και η Άστον Βίλα του Τζο Μέρσερ ήταν η πρώτη ομάδα, σε διπλούς τελικούς, που τον κατέκτησε. Από τότε, και για πολλά χρόνια, πολλοί ήταν αυτοί που θεωρούσαν ότι «είναι ο θεσμός που δεν ενδιαφέρει τους μεγάλους και τους δυνατούς». Για κάποια χρόνια, ίσως, αυτή η προσέγγιση […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *